Fem minuter

2009-12-30 12:43:41 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Har en liten ledig stund och för omväxlings skull tillgång till dator och internet. Johan är på stan med en kompis, jag och Arvid lyssnar på musik och hänger runt i vår lånelägenhet. Har inget att göra så jag kopplar upp datorn och sätter mig här vi köksbordet. Fäller upp skärmen, loggar in, kollar mina standardsidor. Fem minuter senare är jag klar. Stirrar dumt på skärmen. Vad ska jag göra nu? Vad gör man på internet?

Jag kan inte komma på något mer att göra. Inget alls. Känner mig nästan lite dum. Och det borde ju bli så att ju mindre tid man tillbringar vid internet desto mer borde man ha att göra när man väl sätter sig. Men det verkar vara direkt omvänt. Kanske man bara lurar sig själv. Kanske är det lätt att, precis som Winnerbäck, klara sig utan dator alltid. Fast då skulle det bli bra jobbigt att betala räkningar förstås. Ock skicka brev.

Suck... Får jag riktigt, riktigt tråkigt kan jag ju alltid läsa aftonbladet, en klassiker. Men inte än, det MÅSTE finnas roligare saker att göra!

Feels like home

2009-12-29 10:33:19 Allmänt 2 K o m m e n t a r e r
För ganska länge sedan var jag och Ida på bio. Jag valde film, kanske mindre lyckat, jag vet inte, fråga Nina hur det brukar gå... Iallafall, filmen jag valde var fantastisk, enda problemet är att jag aldrig, Aldrig, har gråtit så mycket offentligt i hela mitt liv. Det var fruktansvärt, helt fruktansvärt. Tårarna bara rann. Som tur var var jag inte ensam. Ida satt med huvudet nedstucket i sin krage, det enda som syntes var ögonen och resten av salongen var knäpptyst, bortsett från snyftningarna från olika håll.
Så när jag var hos mamma för några dagar sen såg jag filmen igen. My sisters keeper. Eller, allt för min syster, som den heter på svenska. Puuh, inför pojkvän och familj så grät jag mig igenom halva filmen igen. Dock Inte lika ymnigt som på bion, men ändå så att man fick hålla tillbaka snörvlingarna.

Imorse när jag vaknade kunde jag inte skaka av mig den där underbara låten. Vaknade med den i huvudet och blev tvungen att ligga och analysera vad den kom ifrån medan jag väntade på att pojkarna skulle vakna. Så kom jag ju på det. En av de finaste scenerna i filmen, som för övrigt hade helt underbar musik rakt igenom (Johan, ladda ner det soundtracket åt mig please). Så här bjuder jag er på det och passar på att tipsa alla som inte sett filmen om att se den. Och att ta med näsdukar.


På hotellet

2009-12-21 08:45:03 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r

Sitter här i vårt hotellrum i sthlm och kom fram till att jag lika gärna kunde plita ner några rader medan jag väntar på att klockan ska bli tillräckligt mycket för att bege mig in till Odenplan.

Vårt jullov är officiellt inlett. Eller, inte Johans förresten, han jobbar idag och troligen imorgon, men mitt är det. Det har jag firat med hotellfrukost. Inte mer spännande än så är jag rädd. Om ungefär en timme ska jag ge mig ut i kylan och möta upp med Maria på Odenplan för lite seriösa aktiviteter i form av shopping och fika. En ännu seriösare aktivitet ska också ta plats, vi har ett viktigt uppdrag ;-). Mer skriver jag inte om det så har jag varit lite hemlighetsfull i dagens inlägg också.

I förrgårkväll var vi på Peter Jöbacks julkonsert i Malmö. Den var... Magisk! Johan blev positivt överraskad av våra platser, parkett, mitten, rad 2. Dvs. ungefär fem meter från scenen. Vi tyckte oss båda få ett leende och varsinn blinkning från Peter, och det är inte omöjligt eftersom publiken var ganska delaktig i showen. Jag tog förresten några fina bilder som jag kan lägga in sen, och filmade en snutt med kameran till min mamma så hon vet vad hon ska vara avundsjuk på. Mamma förresten, läser du fortfarande här? Längesen du la in en kommentar nu! Längesen nån la in en kommentar förresten, blir kanske så när man inte skriver varje dag... Men skärpning alla läsare, ge mig lite pepp till att skriva nu :P

Imorgon åker vi vidare mot Sundsvall för två veckors gästspel. Ska bli kul att träffa alla er därhemma igen!

Hej mitt vinterland

2009-12-17 06:31:10 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
En vit jul i skåne, vem hade kunnat tro det? Fast nu tar jag nog i, känner jag den här delen av landet rätt är snön borta före jul. Men just nu är allt väldigt... vitt. Lite ovant att cykla faktiskt. Så här mycket snö har jag inte sett sen förra året. Skillnaden är att i år gläds jag eftersom jag inte längre har en stor parkering att skotta.

Sitter i personalrummet och tittar på små lappar med anteckningar omkring mig. Den och den har komp, hon vabbar. Förhoppningsvis är detta gamla lappar och vi är full styrka idag, något som sällan är självklart. Men, det slår mig, mitt bland alla vård-av-barn lappar, att jag under det här halvåret endast har vabbat ett tillfälle. När Arvid hade det man förmodar var svinis, då var vi hemma en vecka. Annars har han varit frisk sen vi började här nere i juni. Det är otroligt när man tänker på det. Men nu ska jag inte blåsa upp det nåt mer för då lär han inleda nästa år med att vara sjuk sjuk sjuk.

Well... Idag är det som bekant torsdag. Igår körde vi nya programmet på power stepen, jag som äntligen kunde gamla koreografin utan och innan. Synd. Men jag lär mig snart det nya, många rörelser kommer ju igen. Igår var det även Greys dag, men eftersom det är juluppehåll läste jag ut boken istället. Låt den rätte komma in, lite läskig faktiskt. Eller, obehaglig. Speciellt sista sidorna. Funderar på att se filmen men jag brukar ju inte klara såna där skräckisar. Fast den här kanske är mer som mord i sinnet... Mmmm... Mord i sinnet... Tony... Mmmm.... Där pratar vi kvalitetsserie!

Förresten, mitt jobb är kingen. Enda nackdelen är att man kommer att bli tjock av alla julklappar från föräldrarna. Igår var det en korg med godsaker som lämnades för att vi på min avdelning "var så underbara och flexibla". Eftersom jag var på plats var jag den som fick ta emot korgen och då var jag ju tvungen, av artighet, att smaka lite på innehållet. Frukter, godis, kex. Mycket trevligt. Enda nackdelen är att alla julgåvor från föräldrar gav mig dåligt samvete och jag var tvungen att köpa varsin ask alladinhjärtan till Arvids två pedagoger som verkligen gör ett underbart jobb. Som tur var hade jag bonuscheckar på ICA ;-)

Nu har jag klarat av lite morgontankar, de brukar ju fara fritt. Nu ska jag läsa ut Idas bok som hon så oförsiktigt har lämnat här i personalrummet. Storlek 37, av Denise Rudberg. Måste läsa ut den innan jullovet så jag inte blir tvungen att göra Ida upprörd genom att sno den av henne.

Tataaa

Låt den rätte komma in

2009-12-15 16:09:07 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r

Har lånat den boken av Cissa. Hon lämnade den här när hon åkte hem och i brist på annat har jag börjat läsa den nu. Låg i sängen en stund (mycket varmt och mysigt) och tog mig igenom några kapitel, innan min söte son hittade mig och utbrast (synnerligen frustrerat) "Mamma, det är inte kväll. Kliv upp mamma". Bara att lyda då, speciellt när han kröp upp bredvid mig och ville mysa (dvs. sova) en stund. En sovande Arvid nu skulle resultera i en vaken Arvid ikväll och det vore ingen hit direkt.

Nu har jag jobbat bort tisdagen också, kvar på dagen återstår endast matlagning och träning. Veckan försvinner bit för bit och innan vi vet ordet av kommer det vara helg. Peter Jöbacks julkonsert, liten julafton för Arvid, bilresa till stockholm. Hotellövernattning och efterlängtade träffar. Bara tre arbetsdagar kvar.

Åååh jullov...

Stjärnorna...

2009-12-14 13:27:36 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
...Faller i natten nu. Himlarna sänker sig, ner över jorden... Tipp tapp tipp tapp...


Idag ska Arvid gå luciatåg på sin förskola. Jag har ordnat ledigt och packat kameran. Sedan är luciatjosan slut för i år. Kanske den värsta dagen på året som förskollärare. Vi gjorde upp med helgonet redan i fredags. Tänk er, 27 barn, två pedagoger, alla ska kläs, pyntas och vara glada. Sen ska de gå. Och sjunga. Och sen är det mingel med alla rörda föräldrar som gäller. Nepp, skönt att vara på andra sidan idag. Vara en av de rörda föräldrarna som ska fika, mingla och berömma mitt barn. Som naturligtvis kommer att vara bäst av alla i tåget, oavsett om han sjunger eller inte. Japp, jag ska verkligen mingla.
Fast, egentligen tycker jag om Lucia, och luciatåg och luciasånger. För att inte tala om mingel.

Idag har jag sen rast, trots att jag ska sluta tidigt. Lustigt. Efter idag är det bara fyra arbetsdagar kvar på det här året. Också lustigt. Nyår, ska jobba lite på mina nyårslöften. Och se till så att förra årets håller. Jag återkommer med löften lite senare.

Annars mår vi bara bra, tror jag. Arvid har varit lite hängig, jag lite trött. Johan har jobbat mycket. Men det är väl sista rycket inför ledigheten. Har aldrig längtat till ett "jullov" som jag gör nu!

En bild säger mer än tusen ord

2009-12-08 20:55:33 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r

Passar mig utmärkt då jag föredrar Jockes ord framför mina egna. Ska lägga in lite bilder sen den gågna helgen och sen fortsätter jag njuta av Musiken! Litet smakprov för de som undrar vad jag pratar om: 



“Ser du framtiden, ser du hur inget växer, inget lever men ingen dör?”

När man äntligen kan se alla mekanismerna där bakom
Så blir man aldrig rädd mer
När man äntligen kan se alla kejsare stå nakna
Så vänder allt igen
Allt vänder om igen

J.B


Förra helgen i Malmö


Samspel mellan morfar och Arvid



Söta Cissa och roliga Henke



Utekväll med Henke och Cissa. Fånkära!

Helgen i Sundsvall

Kalas på min födelsedag

Me and my brother



Och naturligtvis fanns det en hatt. Favorit i repris :-P



Hanna i hatten



Haha, lillen i hatten



Syskon



Långbord med alla gästerna... Typ



Guld värd!


Dagen efter födelsedag


Morgonlek



Mina småkillar



Arvid i scouternas luciatåg



Tappade fokus efter ett litet tag...



...Och sen ännu lite till...



Som tur var kom orken tillbaka när han fick ta ett solo i micken (när alla andra gått hem).


Sista bilden

Funderar på att göra den här bilden till min presentationsbild på facebook. Gillar särskilt Hello Kitty spännet i håret!





En rolig Arvid historia också. Idag har hans favoritfröken Helena försökt testa hur många sagor det tog innan Arvid ledsnade och gick därfifrån som andra barn (som ger upp efter tre ungefär). Efter tio böcker hade Helena gett upp, Arvid satt kvar i soffan, beredd på att hämta en hög till. Det är mammas pojke det, blivande bokmal! Bara han inte blir närsynt därför som mamma...

Kollegor

2009-12-02 15:02:26 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r
Trots att jag sköt på min rast för säkerhets skull, trots att jag är ledig på fredag, trots att det bara är 2 december idag, trots att jag knappt talat om för någon att jag fyller år; TROTS ALLT DETTA så väntar de med tårta och sång i personalrummet idag. Gulligt.... Mutter... Mummel...När jag får veta vem som skvallrade... (Irvana)... Dååå...

Idag är det den sista långa dagen för mig innan helgen. Ikväll är det Greys. Jag är inte riktigt lika trött som igår men ändå så pass att jag ska krypa upp i soffan med en bok när jag kommer hem, laga lite middag när Johan kommer hem och sen invänta kvällens höjdpunkt. Kanske dra med mig Johan ut på en promenad efter middagen men inget mer ansträngande än så. Nästa vecka ska Johan ta upp träningen igen, käken är hyfsat läkt och det borde vara riskfritt. Med undantag för den här slöveckan då jag mest bara läst och sovit tränar jag och Ida minst tre ggr i veckan så det är en tränad familj som bor här nere i Malmö. Snart iallafall ;-)

Uppdatering

2009-12-01 21:29:49 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Sen jag kom hem vid tre tiden idag har jag knappt lämnat sängen. Betalade en räkning när jag kom hem, sen strax efter halv fyra hamnade jag här. Har återigen lämnat Johan för att besöka Bellas och Edwards värld. Men nu är det för sista gången åtminstone. Han saknar mig säger han, när jag är uppslukad av en bok på det här sättet. Men idag hann jag bara läsa en halvtimme-trekvart innan mina ögon föll igen. Efter två timmar vaknade jag och konstaterade att klockan var strax före sex och att Johan fortfarande inte kommit hem. Surade över att han inte hört av sig, jag skulle ju för guds skull ha haft middagen färdig för nästan en timme sen om jag inte somnat, men insåg när jag kollade på min mobil att han faktiskt skickat ett sms om att han jobbade över. Jag hade missat det under min slummer.
Strax därefter var han hemma, tillsammans gick vi ut och köpte hem en 25 kronors falafel var och sen återvände vi till sängen. Johan har grejat på datorn och jag har läst. Nu har jag läst nästan tre timmar i sträck och behöver en paus. Tänkte umgås lite med Johan men han pratar i telefon och jag hamnade här.

Uppdatering då... Helgen som gick var jätterolig på många sätt. Min pappa åkte hem på fredag kväll, och tog mitt lilla hjärta med sig tyvärr. Som tur var anlände Henke och Cissa på fredag morgon och hjälpte till att förströ mig. Klev upp strax innan 6 på fredag morgon för att servera de nyanlända gästerna våfflor med vispad grädde och hjortronsylt. På lördag klev jag däremot inte upp förrän efter nio, längsta sovmorgonen på månader. Vi ägnade sedan dagen åt seriösa aktiviteter som shopping. Henke och Johan slog alla rekord och vann shoppingtävlingen. Jag kom hem med ett par jeans och ett par skor. Cissa köpte bara en t-shirt, men vilken t-shirt sen! ;-)
Lördagens sovmorgon överträffades endast av söndagens. Klockan var strax efter tio innan jag kom ut i köket och började laga frukost. Sedan hade vi sightseeing och middagslagning och avslutade det hela med att baka ett fantastiskt pepparkakshus. Cissas ritningar, min pepparkaksdeg, Johan och Henkes misshandlade bitar kaka. Resultatet blev... slående!

Kort sammanfattning av helgen alltså. Har lite fina bilder, någon gång kommer jag säkert att lägga ut dessa här. Till dess... CIAO då!
RSS 2.0