I Sundsvall

2009-07-22 07:56:58 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Jag har åkt de sista hundra milen och är tillbaka där allt började. Borta bra men...
För det känns lite som att jag varit på semester, som att jag är hemma nu. Tillbaka i Sundsvall, gasen på bilen gick lite lättare, vägarna var hemma och trygga.

Fast jag har inget hemma här. Jag vet inte var jag ska åka. Det känns konstigt att inte åka till Baldersvägen, på sju månader lyckades jag ändå hitta nånting där. Nånting bra. Nu bor Gabbe och Linde där och jag hoppas att de trivs. Kanske sitter hon också i fönstret och tittar ut över stan med en kopp te. Jag tror de trivs.
Men var är hemma?
När huset såldes kände jag mig vilsen, borta var alla rutiner. De där månaderna jag bodde i Granlo med Hanna var bra men de var tillfälliga och vi visste det. Jag saknar den fasta punkten. Därför känns Sundsvall konstigt. Jag vet inte var jag ska ta vägen. Men Båräng just nu känns bra. Välkomnande människor, avslappnande.

Polen

2009-07-19 23:44:35 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r
Snor at mig en dator i hotellet pa polen.
Jag ar snart hemma, troligt pa onsdag. Som jag saknat er!

Men semestern har avrit great, jag har kant tysk vind i ansiktet, sedan osterrikisk, sedan tjeckisk och nu slutligen polsk. En fordel med MC jamfort med bil ar att man kanner alla dofter och ser alla farger sa mycket klarare. Europa ar fantastiskt! Imorgon ska jag shoppa lite till mina alsklingar, sedan satsar vi mot farjan.

Liam, gudmor kommer! Halsa mamma att jag snart ar hemma hos er igen

Motorcyklad

2009-07-08 21:29:00 Allmänt 2 K o m m e n t a r e r
Nu har vi tagit en provtur i full utrustning och nya gps:en på plats. Det gick bra. Fast det var kallt (!). Svårt att tro när temperaturen här nere ligger på 30 hela dagarna och solen bara gassar.

Nu lite kvällste med min mamma som är på besök och min kärlek som ska en tur till Stockholm imorgon med jobbet. Själv har jag stängning och jobbar till 18 ungefär. Idag hade jag öppnig, vilket betydde att jag fick sluta tidigt, alltså hann jag hämta Arvid och ta ett snack med hans förskollärare (mer info om det kommer sen). Sedan tog vi tåget till köpenhamn (mer info kommer även där).

Alltså, mer info kommer.
Sen.

Nu te

Jag ser henne

2009-07-07 16:35:17 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Jag ser en mamma. Ganska ofta ser jag henne, ännu oftare ser jag hennes två barn.
Idag fick jag berättat för mig att hon har ett tredje barn, en stor kille. Barnen saknar pappa, de yngsta två har sin pappa i fängelse, den äldsta har bara ingen kontakt med sin.

Hon är arbetslös, hon är ensamstående och hon har tappat gnistan. Hon är väldigt vacker, men det lyser inte annat än trötthet om henne. Barnen springer vind för våg på gården, alltid med en glass eller en bulle i munnen. Konstant ätande, aldrig inropade för lunch eller middag. Mamma skriker åt dem genom fönstret när hon vill dem något. Rösten är trött, ständigt hotandes. Ingen mer lek. Ingen glass. Inte vara ute.

Jag undrar om hon funderar på hur det blev såhär. Jag förstår att hon inte tänkte sig detta då hon skaffade barn.
Men det är så svårt. Jag kan inte säga att jag förstår, inte ens att jag har en aning. Men jag har testat ensamheten. Jag var ensamstående, om än i en relation. Självförtroendet är inte det bästa och man är ofta så trött så trött. Man vill sitt barn det absolut bästa, men plötsligt finner man sig själv slå på en film bara för att få gå en sväng till tvätten ifred. Jag klarade mig bra, men så hade jag också någon. Någon som peppade, någon som såg mig.


Idag blöder mitt hjärta lite för dessa barn och deras mamma. Och det ger mig en tankeställare Det är lätt att hamna där hon är. Hon hade säkerligen goda intentioner med sina barn. Drömmar och förhoppningar. Någonstans på vägen blev livet lite för tungt, och så fick hon se sig själv släppa ideal efter ideal, dröm efter dröm.
Jag ska krama min son och sambo lite extra hårt, och minnas att man lätt kan glömma. Jag har det bra!

Familjen cooool

2009-07-06 21:19:27 Allmänt 4 K o m m e n t a r e r

Han:


Jag:


Lillen:


Arvid är lugnt coolast (även om vi kvalar in ganska bra med rollerblades och MC hjälm). Jag tror faktiskt vi ska testa något vi aldrig gjort tidigare i den här bloggen. Vi kör en "dagens outfit" på honom.

Solbrillor: HM (mina)
Linne: Köpt av gammelmormor i spanien
Shorts: Avklippta Po.p jeans
Flipflops: HM

Jakten på det perfekta boendet

2009-07-05 21:25:49 Allmänt 3 K o m m e n t a r e r

Johan sitter i sovrummet och pratar med sig själv i Walkie-Talkies. Lustigt, hör lite mummel och några hallå där inifrån. Själv sitter jag och försöker febrilt hitta hotell eller vandrarhem i Berlin. Inte det lättaste ju. Antingen är det för dyrt, eller så ingår inte frukost, eller så är det inte tillräckligt centralt, eller så är det fullbokat. Hallå, ett hotell som är billigt, ligger centralt och har god frukost (helst gratis), och inte är fullbokat, ska det vara så svårt?

Det börjar faktiskt dra ihop sig mot semestern. Vi åker på lördag, alltså mindre än en vecka kvar. Idag köpte Johan en GPS, så nu ska vi till och med hitta dit vi ska. Som svar på mammas fråga om var vi åker ifrån så tar vi färja till Sassnitz (Tyskland), och åker därifrån till Berlin. I Berlin stannar vi minst två dagar, allt är flytande efter intresse för dagen och väder och aktiviteter. Från Berlin letar vi oss neråt till nedre delarna av Tyskland och Romantische Strasse där vi tillbringar så mycket tid vi känner för. Målet är att vara i Malmö på tisdagen för att kunna nå Sundsvall på onsdagen.

Ok, nu går jakten vidare.

Helena och Nina - ni är kingen med kommentarer.

Romantische Strasse

2009-07-04 00:30:41 Allmänt 3 K o m m e n t a r e r
Efter ett tips från alla vår favorit Sembo är nu en bit av sommarens resrutt inplanerad. Tyska "romanatiska vägen". En ca 35 mil lång sträcka som slutar vid alperna.



Efter vägen får man se vackra slott, medeltida byar, tyska småstäder och annat romantiskt. Låter soft, låter vackert, låter kultur. I like!

Mer detaljer följer...

Ett telefonsamtal...

2009-07-01 20:42:07 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r

...och man inser att 100 mil är långt när man vill ha en kram från lillen. Min största stora kille. Den som är som jag.
Jag saknar dig!


Mitt i familjefikat blir han trött och går och tar sig en lur på min säng. Det är min Martin det!

You can take my breath away

2009-07-01 19:11:40 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r




Och du är det finaste jag vet
när allt annat här
är falskt och fel
och jag går bara ner mig
för det är så jag säger det
du är det finaste jag vet
RSS 2.0