Torsdag morgon, inget skrivet

2009-11-26 14:31:00 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r

Nej det blev som det vart. Jag skrev ingenting imorse. Jobbade som vanligt, var till och med på jobbet till 06.00 när jag börjar kvart över. Hängde en filt över axlarna, tog plats i soffan... Och började läsa. Sen läste jag och läste. Första barnet kom inte förrän kvart över sju, så jag hade en skön timme för mig själv halvliggandes i soffan och läste. Böckerna för tillfället är Twilight serien, är snart klar med bok tre av fyra. Fick låna den första av Hanna sist jag var i Sundsvall, den tog slut på två dagar. Sedan väntade jag någon vecka innan jag köpte den andra boken. Vilken tog slut på tre dagar. Sen var även mina pengar slut så jag kunde inte inhandla den tredje. Jag och Emelie såg tvåan på bio, vilken inte var så bra jämfört med böckerna, bättre än ettan men ändå inte så... slående. Så nu när min pappa kom på besök köpte han trean och fyran till mig, och även ettan som jag bara hade lånat. Snyggt i bokhyllan med en serie, synd bara att min sambo tenderar att sakna mig när jag går in i min bokvärld. Men ikväll tar trean slut (har läst på den i två dagar nu), och då återstår bara en. Sen är jag tillbaka igen. Tills nästa bok vilken det må bli...

På tal om böcker har jag funderat lite på att gå med i någon slags bokklubb. Vore skönt att få böcker lite kontinuerligt. Men det återstår ännu att se, jag kan ju alltid läsa om Marian Keyes för typ tolfte gången (inget skämt).


Imorgon åker pappa hem. Och min Arvid åker till Sundsvall. Tomt.
Men så kommer Henke och Cicca och förgyller helgen, det blir jätte- jätteroligt! Verkligen!
På tal om roligt har jag fått lön idag. En hel dag för tidigt, av någon anledning. På tal om motsatsen till roligt ska jag betala räkningar idag, mindre roligt!


Helena Wiström: Är detta jag hör sant?? Men min födelsedag då? Det måste jag kolla närmre på, tack för varningen! Hänger ni på?

Nostalgi!

2009-11-25 19:58:15 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Hade låtlistan på shuffle. Så kommer denna gamla goding upp! Vilken nostalgi! Tonåren all over!
Så till alla andra som vill ha ett leende på läpparna.


Pics

2009-11-23 20:38:42 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r


Winnerbäck på fredagen.


Pappa och Arvid med Turning Torso


Fikamys i köpenhamn. Lilla filosofen!


Arvid gör fula grimascher och visar upp sin nya mössa med tillhörande vantar.

Måndag morgon

2009-11-23 08:24:28 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r
Jag börjar sent, slutar sent. Arvid börjar sent, slutar tidigt. Orättvisa värld...

Helgen har varit kanon. Massa mys, konsert, besök i dagarna tre, träning, shopping, sightseeing... Det mesta man kan tänkas vilja göra. Jag har lite kort som jag kan ordna med ikväll. Det var längesen nu. Jag ska inte säga att jag ska bättra mig för det blir liksom inte så. Har inte så mycket tid över till bloggen och antar att det är sunt (?).

Idag är det måndag, veckans längsta dag, sen brukar det ju, som bekant, rulla på och helt plötsligt vara fredag. Då åker min pappa och Arvid till Sundsvall och Henke och Cissa kommer på besök. Sedan helgen efter är jag i Sundsvall. Middag på tandoori på fredagen för alla som vill vara med och fira min födelsedag. Välkomna!

Ja, några små rader. Allt skrivs inte här.
Nu ska jag klä på Arvid hans ytterkläder och cykla ut i det grå vädret.

Jag vill bli som de tjejerna!

2009-11-19 22:37:42 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Jag vill vara tuff och fråga rakt ut: är det en pik eller? Eller våga stå upp mig och säga: Jag tycker inte jag förtjänar det där... Eller vad det nu kan vara som jag borde säga för min egen skull. Jag vill våga.

Jag har några tjejer som är förebilder för mig. För rätt eller fel kan de stå på sig. Och de kan lyssna på andra. Och diskutera utan att gå i försvar. Maria på mitt jobb är en sån tjej. Hon säger: Ida, stå på dig nu! Och hon har aldrig ont i magen för att den eller den kanske är sura på henne utan att säga det. Hon oroar sig inte.
Renée är en annan, fina snälla Renée, kanske en av mina äldsta kompisar. Min goa chilenska som lär mig så mycket och är en förebild för mig. Min storasyster. Jag ska se till att boka in en klassisk Ida-och-Renée frukost när jag är hemma. Massa barn (massa!), stort bord i ett vitt kök. Frukost av alla de former, te (viktigt), och så vi två, våra samtal. Saknar dig Renushka!

Varför kom jag att tänka på det här?
Kanske för att jag och Maria hann umgås ovanligt mycket på jobbet idag, och jag oroade mig (säkert i onödan) för att ha gjort en annan kollega sur genom att avstå att gå och käka med jobbet (kostade 400 spänn typ). Maria förstod inte, oroa dig inte sa hon, det gör aldrig jag. En sån människa som Maria säger till om hon blir sur på någon och förväntar sig att andra ska göra samma, annars är det inget att bry sig om. Åå, om man vore så. Så kanske var det delvis därför tror jag. Men sen tror jag även att det till stor del beror på att jag pratade med en tredje stark tjej idag, en förebild på många sätt. Maria Lindgren i Stockholm. En tvättäkta Stockholmare med bostadsrätt på Odenplan och hela kittet. Nästan en timme pratade vi, om ditt och datt, jobb och familj, relationer och resor. Vi är lika på många sätt, även om det skiljer nästan tio år. Det gör det förresten till alla de här tjejerna. Bra, då kan jag hoppas att jag uppnått deras trygghet när jag kommer upp i den ålder de är nu. Det var iallafall ett så bra samtal att mitt leende fortfarande satt kvar när Johan kom hem en timme senare. Jag känner mig lite stärkt. Jag ser fram emot att träffa Maria dagarna före jul, för en shoppingtur och en (flera) fika i stockholm. Få gosa med hennes Nelly.

Mina kvällstankar blir iallafall att bara jag kan hjälpa mig själv att bli sån. Mer trygg. Mer stark. Men jag kan hämta inspiration på vägen från tjejer som de här tre.

Så svåra beslut...

2009-11-18 14:49:19 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r

Vaccin. Inte vaccin. Vaccin. Inte vaccin.

Jag läste nu att från och med nästa vecka börjar de vaccinera barn från sex månader här i Skåne. Vilket innebär att jag måste fatta ett beslut. Jag vet bara inte vilket. Jag tror att Arvid har haft svininfluensan. Jag är ganska säker på att det var det han hade när jag skickade honom frisk till förskolan och han kom hem med 39 graders feber efter några timmar. Sedan låg han på mellan 39 och 40 i över en vecka med en topp på 41. Så troligast har han haft det. Alltså, bör jag vaccinera?

Det var lättare med mig själv. Jag var länge inställd på att vaccinera mig, men sen berättade läkarna att man fortfarande fungerar som smittbärare om man blir smittad själv, man är bara resistent så att det inte bryter ut. Vilket på sätt och vis kan vara värre för då kan man gå runt och smitta andra utan att veta om det. Bryter det ut på en själv håller man sig ju iallafall hemma. Liten tanke vid sidan av bara.
Men... Jag skulle alltså smitta Arvid i vilket fall, vaccin eller inte. Och eftersom de flesta jag känner som tagit vaccinet fått ganska mycket biverkningar lät jag bli. Dumt eller inte, det får vi se.

Men det är som sagt en annan sak. Vad gäller Arvid kan jag inte resonera att jag "får skylla mig själv". Så, vaccinera eller inte?

Svåra frågor utan svar!

You never get to heaven if you're scared of getting high

2009-11-17 22:50:32 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Lalalalalalalala...

Idag är en bra dag. Jag har slutat tidigt, lagat god middag, bakat bröd till (fast det inte ens är torsdag), tränat, duschat, umgåtts, läst ut boken, hämtat ut foton hos fotografen, tackat nej till kaka med Johan och Mathias och nu slutligen bränt en skiva till min borlottiböna som han kan lyssna på i bilen. Pepp inför fredag är det som gäller.

Imorgon ska Johan montera garderobsdörrar i hallen och jag träna powerstep med Ida. Sen ska jag boka tågbiljetter till min pappa och fundera på nåt nytt att läsa. Jag saknar förresten min gamla blogg lite, eller blogspot. Fast det enda jag saknar är funktionen med en veckoöversikt på sidan, den var fantastisk! Fia, går det att ordna här?

Idag drömde jag ytterligare lite om nästa sommar som, trots att den ligger så långt bort i tiden, hägrar som en dagdröm för mig. Ledighet med mina killar, mer tid tillsammans. Det var en härlig dröm. Om än, som sagt, lite långt fram i tiden ännu. Tur att Johan står ut med mitt önskan att planera allt i förväg. Att jag alltid släpar med mig min almanacka och gärna planerar sådär ett halvår fram i tiden. Ibland får jag till och med för mig att han uppskattar den sidan hos mig. Familjekalendern på väggen i köket uppdateras varje vecka och en av mina favoritsysselsättningar är att skriva listor av olika slag, där jag planerar in allt från vår dagens planer till vår kommande julledighet. Planeringsfreak? Jag?

Överlevt måndag

2009-11-16 19:40:20 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r
Måndag och veckans längsta dag är avklarad. Nu rullar det bara på och vips, utan att man vet ordet av är det fredag igen. Och inte vilken fredag som helst heller för den delen, en alldeles speciell fredag är det. Jag och min kärlek ska på Winnerbäckkonsert minsann! Det blir lite käka tillsammans innan och sen själva konserten. Jag längtar!

Hela kommande helgen kommer nog att bli alldeles super. Jag och E ska se nya Twilight på bio på lördag kväll, och vid samtal med min pappa alldeles nyss förstod jag det som att han kommer hit på lördag och blir kvar i några dagar då han ändå ska på Jerry Lee Lewis konsert på fredagen i Linköping, och bo en natt på hotell där. En farsdagspresent från hans snälla barn (min idé). Så på söndag blir det umgänge för hela slanten och eventuellt Köpenhamn eller Skanör beroende på vad min käre far är sugen på.

Ja, det är den kommande helgen, nu är det bara tisdag-onsdag-torsdag kvar innan vi är där. Och veckorna rasar ju på i fruktansvärt tempo som vi redan vet.



Arvid låg i sin säng och vilade när jag kom hem idag. "Jag ligger här och väntar på dig!". Nu efter middag, lite lek och sagoläsning ligger han nedbäddad i sin säng för att sova. Själv ska jag sträcka ut mig i soffan och läsa ut min bok. Förhoppningsvis behöver det inte bli så sent som igår (efter ett) om jag börjar i tid. Svårt att slita sig ju!

Till Liam

2009-11-15 11:38:59 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r

Idag är en speciell dag. Idag är det ett år sedan jag blev din gudmor, du hade ditt dop. Jag var, nej, jag är en jättestolt gudmor till dig, lilla storkille. Jag tänker på dig idag och önskar att jag fick hälsa på dig och ge dig en kram. Men kramen kommer gubben. Presenten kommer.




Ett år sedan

Han tänker!

2009-11-13 22:15:44 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r

Min cykel hade punktering idag, så mellan Arvids förskola och coppaffären där det finns en luftpump (finns lite överallt här i Malmö, mycket praktiskt!) så fick jag leda cykeln. Under den biten utspelade sig ett faschinerande samtal:


Arvid: Cykla mamma!

Jag: Det går inte vi har punka

Arvid: Vad är punka?

Jag: det är när det är slut på luft och däcket är platt

Vind blåser

Arvid: När det blåser kommer det luft. Nu kan du cykla mamma!


Positiva jag

2009-11-12 20:44:35 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r
Kom nyss hem från en APT (arbetsplatsträff) på jobbet. Good news fick jag ikväll. Jag är nu lika med den nya likabehandlingsgruppen på vår förskola. Verkligen kul. Mer möten att gå på. Mer att styra och ställa i. Jag är lite ironisk, för jag vet inte om det är good news riktigt. Det är kul att chefen gillade likabehandlingsplanen, men att gå därifrån till att avsätta hela likabehandlingsgruppen (säkert till deras stora glädje) och sätta in mig som ensam ansvarig för likabehandlingsarbetet på alla fyra avdelningar känns lite magstarkt. Iallafall utan att fråga mig först. Fast vem lurar jag, jag gillar att styra och ställa och dessutom vill jag ofta ha saker gjort på mitt sätt. Så egentligen är jag väl... Stolt? Kul att kunna, kul att vara uppskattad. Liten press eftersom jag nyss dragit igång arbetet med grön flagg och demokrati, men man jobbar bättre under press. Så bring it on!

Det var kvällens första positiva. Här kommer den andra.
Jag kan se de goda sakerna med att jag flyttade. Att jag tog mitt pick och pack, gick igenom det jag var tvungen att gå igenom och faktiskt följde mitt hjärta. Jag saknar er av bara den, jag saknar att spendera tiden med er, och att få finnas nära mina kära där hemma. Men. Jag ser positiva saker med! Mina kolleger, de människor jag lär känna här, är en positiv sak. Hade jag inte flyttat hade jag inte lärt känna Maria, Pari, Irvana, Ida, Sandra, Awaz, Malek och de andra tjejerna. Och vissa av dem har gett mig mer än de själv vet. Med sina olikheter, sitt sätt att vara. Mina kollegor kommer från olika land, olika bakgrunder, med olika historia. Jag har mycket att lära. Jag ska också bli stark!

06.26

2009-11-12 06:40:18 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Tidig morgon. Allt är mörkt ute. De har börjat hänga upp något som jag tror kommer att vara julbelysning här men de har inte tänt den än. Kommer att sakna storgatan mörka decembereftermiddagar, med den vackra belysningen där. Träden efter selångersån som lyser upp så vackert med sina ljusslingor... Men vänta nu, dessa träd är ju kapade i vilket fall! Sant är iallafall att jag kommer att sakna att gå med Hanna på stan och titta på julskyltningen och skratta tills jag gråter. Miss you little roomie!




Gullig hon är. min ex-sambo. Tur att det känns som att vi alltid kommer att förbli lika tajta som efter att ha bott ihop i fyra månader. Bästa hösten!


Annars är det fint här nere, även idag. Min mage kurrar lite, men jag försöker förklara för den att den egentligen inte ens är vaken än, så den kan vara tyst. Har jag nämt att jag äter vegetariskt på jobbet numer? Japp, så är det. Delar mat med ett av barnen som bara får äta Halal-mat och alltså äter vegetariskt på förskolan. Jag måste säga att precis som på högstadiet får vegetarianerna ofta mer vällagad och god mat. Kan förstås vara samma för att vi idag äter skolmat på min avdelning på jobbet. Ibland måste jag dock slåss med Maria om maten, och då kan jag måsta fylla på med lite fisk eller annat, ickevegetariskt, men oftast är jag snabbast framme och lägger beslag på kastrullen.
Gott med veggie iallafall. Efter alla grön flagg och miljöföreläsningar jag varit på på sistone har jag försökt övertala min kära sambo att vi ska börja leva lite mer vegetariskt även hemma. Stöter dock på hårt motstånd på den punkten. Vi får väl se...

Onsdagströtthet i benen

2009-11-11 20:55:46 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r

Powerstepade som vanligt på onsdagar. Greys väntar som vanligt. Imorgon är det öppning och att kliva upp före sex som gäller, som vanligt. Allt är som vanligt. Otroligt skönt!

Nyduschad med en kvardröjande doft av det där otroliga schampot. Fantastiska. Jag är helt såld! CHOOOOKLAD...

Nån har snott min karriärsplan

2009-11-11 19:59:50 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r

Jahapp... Då var det för sent. Då öppnar Starbucks i Sverige då. Utan mig. Det som var min strålande karriär... Suck, får övergå till plan B, eller möjligen plan C.
Ser dock fram emot att mysa till det med starbucksmugg och känna mig sådär McBealig igen. Fast är rädd att ett svenskt starbucks kommer att förta känslan, den där storstadsgrejen. Har under mina turer "samlat ihop" fyra starbucks nu, alltså fyra olika storstäder. Paris, London, Prag och Berlin. Hoppas kunna lägga fler till listan, och förhoppningsvis inom en hyfsat snar framtid. Inte nästa vecka kanske, men inom nåt år? Vad säger du babe?

Det är förresten nästan ett år sedan vi var i London, vilken resa det var! Bättre weekend tror jag inte man kan ha. Minns speciellt solen på marknaden i notting hill, crepesen på gatan, London eye och den tyska julmarknaden i en hyde park.


Crepes i Notting Hill


Hand i hand genom Hyde Park


Mys på Starbucks


London eye

 

 

Tvåårstrots

2009-11-10 19:37:42 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Man kan vara arg, man kan känna sig maktlös, man kan vara irriterad, man kan bli smått galen. Och man kan inte låta bli att inombords beundra dem för deras uppfinningsrikedom. Hur vet de precis vilka knappar de ska trycka på för att provocera till max? Och hur kan de lyckas få en så ur balans? Som man aldrig blir annars. Jag är den som aldrig tappar tålamodet på jobbet, aldrig höjer rösten, aldrig blir provocerad. Men det är på ett annat plan.

Jag gillar hans starka vilja. Dessvärre är han sin mor upp i dagen. Envis som få. Vilka sammandrabbningar vi kommer att ha när han blir tonåring. Nu skrattar jag inombords och biter mig hårt i läppen för att inte visa annat än bestämdhet när det gäller hans idéer. Min lilla kille som försöker vara stor. Jag antar att det här är en försmak på vad som kommer senare.

Trotstrotstrotstrots. Nej nu ska jag öva mer tålamod. Får lägga till lite mer yogapass på mitt träningsschema alltså.

Utbildning

2009-11-09 19:46:14 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Har varit på utbildning hela dagen. Processledare ska jag tydligen bli. Ganska intressant men jag var väldigt trött eftersom lillen hostar sig igenom nätterna, så anteckningarna är lite snurriga på sina ställen.
Arvid vill inte riktigt somna ikväll, men förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge så jag kan slänga mig i en dusch innan sovning. Ahh, den glamourösa vardagen...


Vi hade det iallafall jättebra på hundvalpsutställningen i söndags, sen åkte vi vidare till ett jättemysigt fik (tyvärr jättepopulärt så det var massa folk). Systrar och bröder hette det. Där fikade vi och jag passade på att ta en bulle för att fira att min månad utan socker, godis eller fika var över. Det blev hela kittet, varm choklad med grädde och bulle. Precis som på den gamla goda tinells tiden. Minnen!
Nu har jag inlett en ny månad som ska sträcka sig ända till min födelsedag i december.
I söndags kväll bakade jag, inspirerad av bullen på systrar och bröder. Bullar i massor. Dessvärre blev de lite väl bra, så de jäste upp alldeles jättemycket. Men vissa blev fina iallafall... En kladdkaka med mörk choklad i slängde jag också ihop, Johan hade köpt lite glass så det blev verkligen en härlig kväll. Alldeles lagom.

Det finns inga ord

2009-11-08 20:51:23 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r
"Det finns inga ord för det på det här jävla språket
Jag har inga ord för att vi andas, tänker, känner samma sak

Sjung en sång utan ord om ljusa nätter
Sjung för mig igen, du lät som snöfall
Jag håller andan med dig för jag vet hur du känner
Sjung om dom gånger vi delade ett liv med en blick"





Fantastiskt. Det finns inga ord, för att vi känner samma sak. Jag älskar dig känns urvattnat. Men vi känner samma sak. Andas, tänker, känner samma sak. Vi känner alltid samma sak!

Och Jocke gör det igen. Fantastiskt. Han har orden som saknas.

Känslor

2009-11-08 08:55:25 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r

Tycker om känslan när håret är oborstat men alldeles lent och stryker mot ryggen på morgonen. Tycker också om känslan av att vakna och veta att man har en hel dag tillsammans framför sig. Tycker om känslan när du stryker fingrarna över min kind när du kommer hem på natten. Tycker om att finnas där, för mina pojkar. Se till att de har allt de behöver. Känslan av att de är lyckliga.

Idag är det söndag. Jag kan stolt meddela att jag klarade av allt på listan igår. Varenda liten punkt. Jodå, man kan om man vill :-). Idag ska vi äta rejäl engelsk frukost som jag strax ska börja på, stekta tomater, vita bönor, ägg, korv... You name it! Sen ska vi faktiskt iväg på en liten förmiddagsaktivitet. Hundvalpsutställning på malmömässan. Ska bli roligt, tror att Arvid kommer att uppskatta det och jag kommer definitivt att uppskatta det. Enda risken är att det hugger i hjärtat när vi besöker hundarna i grupp 1. Saknad. Men den kan man lära sig att leva med har jag hört. Annars inga speciella planer för dagen. Ringa till pappa. Umgås.

Nu är Arvid färdig på toaletten. Ska se om den stora killen vill vakna sen, kanske doften av nybryggt kaffe skyndar på processen...

Uppdatering

2009-11-07 16:51:29 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r

Fortsättning på föregående lista

  • Tvätta 16-20
  • Vattna blommor
  • Ringa pappa
  • Bada Arvid
  • Skrubba köksluckor och bänkskivor
  • Rengöra badrummet
  • Myskväll

Dagens storslagna planer

2009-11-07 09:55:21 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
  • Träna 10.15
  • Tvätta ALLT. Sängkläder, barnkläder, skjortor, rubbet.
  • Stryka skjortorna
  • Damsuga
  • Skura
  • Bädda rent i sängen
  • Återvinna kartongerna och burkarna
  • Läsa ut sista Harry Potter för tredje gången (garanterat inte sista)
  • Putsa fönstren
  • Plocka, plocka och plocka
  • Laga god middag med rotsaker
  • Ringa en vän
  • Duscha
  • Kurera Arvid
  • Drömma

Dags att sätta fart tror jag bestämt. Upp på cykeln och iväg till träning. Arvid ska leka i barnavdelningen, Johan är på skogsmulletur i skogen. Gjorde största matsäcken åt honom imorse, med mackor, bullar, kaffe, bubbelvatten, massa frukt, chokladbit, servetter, vanligt vatten... Allt han kan tänkas behöva för en dagsvandring. Han fick en dubbel portion gröt till frukost och kokta ägg med kaviar till det. Nu hoppas jag vi slipper svimningar och blodtrycksfall. Min fina älskling. Natten har varit inte kul, minst sagt, Arvid är krasslig oc hostig och jag har sprungit upp och ner hela natten. Men lite träning ska nog få mig att vakna till. Så en storstädning på det.

 

Dagen, here I come.

Torsdag morgon

2009-11-05 06:37:46 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Mitt författande av en likabehandlingsplan för det här stället är klar, alltså kan jag ägna tiden åt annat denna torsdag morgon. Skönt, nu återstår bara att planera och införa arbetet med grön flagg, processledarutbildningen och att lägga om schemana sen ska jag väl ha slut på arbetsuppgifter utanför schemat. Nej skämt åsido så tickar tiden på, både på jobbet och utanför. Håller med Kristin  som konstaterade att det känns som måndag-fredag, måndag-fredag hela tiden. För det är jobb, och lite mer jobb, det är frukost till familjen det är cykla fort fort och hämta hem Arvid, det är middagslagning och sen slänger vi in lite (helst massa!) sambotid på det. Och träning två-tre gånger i veckan. Sen är det alltid nåt extra, nåt utöver. En träff med tjejerna, med Johans kompisar, städning eller kvällskurs för mig. Idag är det fotografering för plutten. Klockan tre ska vi vara där, då ska han vara uppfrissad och snygg. Så tiden här nere rullar på, minst sagt.

Och detta gör mig stressad. Känns bra att tiden går, men när jag tänker på varför?... Ja varför ska tiden gå? Innan har man längtat, Johan ska komma hem, man ska resa bort, det ska bli någon högtid, nåt ska hända... Men nu. Jul? ska bli kul, men lite stressande att bo som inneboende hos någon. Vart är vi på väg? För att landa? Jag drömmer redan nu om nästa sommar, som ska innehålla lite längre semester med mer tid för varandra och andra. Jag längtar! Men det är långt kvar, ställer ner de drömmarna på sparlåga.

Tackade förresten nej till tjänsten jag var på intervju för. De ringde upp, de erbjöd, jag sa nej. Det lät intressant men helt enkelt inte vad jag är ute efter. Troligast är att jag nappar på erbjudandet här, gravvik till slutet av augusti, och redan nu löfte om förlängning då. Vet att lite förändringar kommer ske i personalstyrka här och troligast är att jag även efter dessa 8 månader kommer att vara kvar på Solen, med de äldre barnen. Min ursprungliga dröm var ju förskoleklass och detta är så nära jag kan komma i nuläget. Så om lite mer än en vecka kommer jag ha skrivit på nytt avtal för Möllebacken. Skönt att veta iallafall. Mitt schema här är väldigt bra för att vara en heltid, Johan och jag kan ha ett upplägg som minimerar Arvids tid på förskolan och tillåter honom att vara hemma med oss mer. Han går alltid max 35 timmar i veckan, ofta mindre. En heltid är på 40 timmar, och vissa barn går mer än så. Så det dövar det klassiska mammasamvetet lite. Plus att han verkligen gillar sin förskola nu, trivs superbra med kompisar och personal.

Ja, som ni ser, vi har det bra. Dessutom är ansökan om julledighet inlämnad, Winnerbäck biljetterna inhandlade, mysig dejt på tu man hand på söndag inplanerad, min födelsedag i faggorna, pappa kommer på besök, Henke och Cissa kommer på besök, det är snart dags för julpyssel och julkonsert med Peter Jöback. Jag är glad!

Godkväll

2009-11-02 20:26:33 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r

Tappar upp ett bad och har för avsikt att snart sjunka ner i det. Arvid sjunger i sitt rum, han ska väl sova vid det här laget? Men han slocknar nog snart. Det är ganska mysigt att lyssna på blinka lilla stjärna när man surfar.

Jag längtar och längtar inte till jul. Jag längtar och längtar inte hem till Sundsvall. Jag längtar och längtar inte till mer kyla. Jag längtar och längtar inte till att bli mer modig och mindre kluven.


Helgen som gick var bra. På fredag hade Arvid sin "playdate" med Stephanie, hans kompis från förskolan. De lekte och lekte och var bra högljudda där ett tag. De åt äpple och läste bok. Jag har foton från det som jag säkert delar med mig av. Sen.
På lördagen tränade jag, sedan åt vi lunch och gav oss iväg på badhuset. Malmös "äventyrsbad" är kasst! Det var helgens läxa. Och inte blev det bättre av att en pojke spydde upp sin lunch i poolen. Som tur var såg jag det på säkert avstånd i en bubbelpool, men där tog liksom badet slut. Kvällen tillbringades i familjens tecken med middag och saga och sen lite vuxna aktiviteter i form av långsnack och massage. Just det, vi var en sväng på nya Ikea också. Och jag kan inte förstå varför de gör dem så stora...
Söndag var klart bäst den här helgen. Ida och hennes kille Micke var hos oss, och Johans kompis Mathias. Arvids lycka var total när först Ida och Micke hade köpt med sig en liten racerbil till honom och sen Mathias ännu en. Måste jag tillägga att vi har kört bil på bilbanan hela kvällen idag? Det blev en mysig pizzamiddag där vi först bakade pizza och sedan spelade guitar hero tillsammans. På förmiddagen var även Emelie och hennes kille Daniel (en Malmöbo) förbi på lite fika och lite sällskapsspel.
Där har ni vår helg!


Nu tappar jag som sagt upp ett bad, har jag tur får jag sällskap. Av den store då, inte den lille. Den lille är tyst nu så kanske, kanske har han somnat.


Förresten...
Observationer från mitt jobb. Där finns:

Barn med skyddad identitet

Barn som blivit blind av en exploderande självmordbombare i bagdad
Barn som tillbringar 10 timmar om dagen på förskolan
Barn vars föräldrar inte talar ett ord svenska och man får göra sig förstådd på teckenspråk
Barn som är vita, svarta, gula, bruna
Barn med ursprung i bland annat Irak, Iran, Serbien, Frankrike, Danmark, Norge, Afrika, Bosnien, Sverige.

Nämnde jag att det är som en annan värld?

RSS 2.0