Det drar ihop sig...

2010-07-30 07:21:48 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r
Om några timmar sätter vi oss i bilen och påbörjar resan. Äntligen! Sen väntar en övernattning hos Maria och David i Stockholm och en träff med Johans kusin innan vi tar de sista fyrtio milen till Sundsvall.

Får se hur mycket jag kommer att uppdatera under semestern, kanske gör helguppehåll eftersom vi inte kommer ha så mycket elektronik i sommarstugan. Men i september är jag stillbaka, och nåt litet inlägg kommer jag nog plita ner under augusti.

Ciao!

Gäster med gester

2010-07-28 09:07:18 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r

Nu är de här våra fina kompisar!


Bild från förra hösten.

Några rader

2010-07-27 12:37:24 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Ja, några rader ska man väl kunna få till såhär efter en hård arbetsdag...

Idag är det tre/fem dagar kvar. Tre dagar till semester och avresa, fem dagar kvar till återförening med Arvid. Tiden tickar på trots allt. Om en stund ska jag promenera bort till träningen för en timme där, sen väntar lite städning här hemma. Middag med Henke och Cissa var tydligen utlovad till fem, så då ska det vara städat och klart. Sen vet man aldrig vad vi hittar på för kvällsaktiviteter...

Nej, om man skulle ta sig till det där löpbandet alltså... Fast väntar jag lite till kan jag förstås se Beverly Hills medan jag joggar, det är inte helt fel. Så... Strax träning.

Mitt hjärta

2010-07-26 08:57:54 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r


Vad vore jag
Utan dina andetag?



Fina vänner tränger bort ledsna tankar!

2010-07-23 14:59:13 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Ett telefonsamtal, en fika på söndag, och allt känns bättre. Det är en vecka kvar och den kommer att fyllas ut med människor och packning. Dessutom ryktas det om besök uppifrån på tisdag, som förhoppningsvis stannar läääänge. Så nu har jag helt plötsligt massor att se fram emot innan vi styr kosan uppåt.


Lördag: Mc tur och grillning med Lisa och Mathias.

Söndag: Fika med Emelie och Hanna.

Måndag: Luncha med Irvana som äntligen är hemma från Mostar.

Tisdag: Besök från Henke och Cissa!

Onsdag: Förhoppningsvis fortfarande besök från Henke och Cissa. Träffa Johan nere i hamnen för diverse aktiviteter. 

Torsdag: Packa, städa, tvätta. Och har vi riktig tur har vi fortfarande H och C här :-)

Fredag: Vi åker till Stockholm.

Lördag: SEMESTER!

Mitt på dagen tankar

2010-07-23 13:36:16 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Jag hör de här ljuden. De är regelbundna, de låter precis som när du andas. På kvällarna, när du somnat, kan jag sitta tryggt i köket och lyssna på dina andetag.Vad är det för ljud? Vad kommer de ifrån? Lika plötsligt som jag nyss hörde dem, lika plötsligt är de nu tysta. Ditt rum är väldigt tyst. Din säng är tom. Ute står din cykel, låst sedan veckor tillbaka. Vi pratat i telefon, nån halvtimme varannan dag. Igår hade du sett en fladdermus. Idag hade du sovit länge och ätit frukost framför teven. Chokladflingor. Klockan i köket tickar högt. Kanske vill den påminna mig om att tiden går. Att två veckor snart lagts till ända, att det bara är en vecka kvar.


Och hemma igen då...

2010-07-22 10:53:49 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r

Har avverkat mina timmar på jobbet. Sneglar förhoppningsfullt in i kylen och tänker att kanske hittar jag nåt att äta till lunch. Men nej, det är samma saker där inne som för fem minuter sedan. Det är för varmt för lagad mat. Men det börjar kännas som att knäckebröd kommer att ge mig skörbjugg. Fast... Det är ju så gott. SÅ gott! Kokar lite ägg till dagens laddning knäckebröd och tänker att jag på så sätt uppnår några slags proteiner eller mineraler eller vad det nu är jag bör äta. Och dessutom ska vi ju äta hamburgare till middag. De där goda, fantastiskt goda, jordnötsburgarna från ekko. Så jag överlever nog.



Seven-Eleven

2010-07-22 07:27:38 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Jobbar jag idag. Ja inte 7-23, nej nej, utan 7-11. Hel ok om ni frågar mig. Bara att hoppas att solen vill skina ner på oss, gärna lagom till jag har slutat jobba och hunnit med träningen. Hoppas för min skull är ni snälla.

Igår delade jag och mannen på oss. Dessa barnfria dagar sitter vi ihop som ler och långhalm, men igårkväll hade vi ett litet break. Han åkte motorcykel med Mathias, jag fikade på stan med Nina. Det är okej, speciellt om man ser till den delen tidigare på dagen när han kom hem från jobbet och kröp upp bakom mig i soffan och virade armarna runt mig. Sen slumrade vi till och tog oss en powernap sådär mitt på eftermiddagen. Efter en sån tankning av kärlek klarar man en kväll på tu man hand :-P Fast nu ska jag inte låta så, på den "vanliga vardagen" har vi massor av egna aktiviteter. Johan tränar, jag tränar, vi umgås med kompisar... Det är bara såhär på sommaren som allt har stannat av, och vi passar på att leka nyförälskade.

Det närmar sig återigen helg. Den sista i Malmö på en månad. Igår var det den 21, vilket betyder att det idag är mindre än en månad kvar till dagen D. Scary stuff!

Men Sara...

2010-07-21 08:41:04 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r
Jag sa ju att det var en annan sak i böckerna. Där lyfter de ju fram bandet mellan Bella och Edward på ett annat sätt, och Edwards roll får lite mer utrymme. I filmerna är han inte så... kittlande. Inte i trean iallafall. Medan Jacob... Har ungefär allt. Och visst ser han lite ung ut men... jag menar... MMM.

Skönt med vardag

2010-07-19 10:10:16 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r

Skönt att helgen är slut. Skönt att återgå till vardag och jobb. Ja missförstå mig inte nu, vi har faktiskt haft en fantastisk helg, berättar mer strax. Men grejen är att det är nedräkning. Japp, konstant nedräkning mot semester nu. Två veckor till. En helg till. Och i mitt hjärta räknar jag ner till återföreningen.

Men helgen då:
I lördags badade vi. Vi tog MC:n till Skanör/Falsterbo och badade. Det var faktiskt jättekul, jag har glömt alla de där lekarna som man gjorde när man var barn, men vi både gick på händer på botten, gjorde volter  i vattnet, simmade på varandras ryggar mm. Jag visade till och med Johan de exklusiva simsätten "räksim" och "kamelsim". På kvällen åt vi varma mackor i soffan och avslutade dagen med jordgubbar och en film som båda somnade ifrån.



Gissa vad vi lekte?

Nej, det är inte sumobrottning...



Nej, vi gjorde inte sandänglar



Tadaa, vårt försök till Dirty dancing :)





Igår var vi ju på bio! Vi åt middag på uteserveringen på O learys och sen såg vi Eclipse. Trots att filmen inte gör boken rättvisa (när händer det?) så blev jag inte heller besviken. Musiken, filmsvepningarna, dialogerna. JACOB!! Goh, jag fattar inte Edwardhypen, jag menar, kolla på killen. Och lyssna på honom. Lovely! I böckerna är de på ett annat sätt (nästan allt är på ett annat sätt) men i filmerna tycker jag kanske att hon gör fel val. Jag vet inte, känns som att det var så längesen jag såg ettan och det är väl där det är mest Bella-Edward dialog. Men filmen var iallafall bra. Me like.



Mosaik är stället!

2010-07-18 09:09:38 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
I fredags var vi  som bekant på after work. Mycket trevligt! Ida har ett favoritställe som numera har blivit allas vårt favoritställe. En liten tapasrestaurang på stora torg, 50 olika smårätter, stället heter Mosaik. Och det är som att se solen, efter åratal av restaurangbesök. Där har man pinat sig igenom menyn, tvingat sig att välja en rätt, trots att man inte kunnat bestämma sig, trota att man velat ha lite av allt. Sen när maten kommer ångrar man alltid sitt val och sneglar på grannen istället. Men; Tapas är ju grejen! Flera SMÅ rätter! Jag känner mig så oupplyst som inte "tapat" innan...



Ida med sina tre rätter (fast vi delade på de flesta)


Maria P med två av sina tre


Jag (lite i skuggan) med min mat


En liten liten liten paj


Senare under kvällen, FroYo's vid kanalen.

Åh, dessa halvdagar

2010-07-16 08:46:06 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r
Igår slutade jag 11.00. Planen var att ta cykeln ner till stranden. Så döm min förvåning när det började regna... Min plan då?? Åkte hem och läste istället, och efter lunch sprack det minsann upp. Men solen ville inte visa sig förrän efter fyra så någon strand blev det inte. Istället läste jag tills jag inte kunde läsa mer, sen plockade jag lite, sen var jag så uttråkad att trots att jag gett mig själv en ledig softdag så tog jag mina grejer och cyklade till gymmet. Powerwalk på löpbandet i en timme, sen var det dags att ta sig hemåt och duscha och laga middag, till och med sitta ute i solen litegrann.

Och vet ni? Träning mitt på eftermiddagen har sina fördelar. Inte nog med att det är så lite folk så man får vara ifred, men visste ni till exempel att Beverly Hills sänds där vid halv fyra nån gång? A, nostalgi säger jag bara. Introt gav energi nog att dra upp takten på bandet ännu lite, och sen när det visar sig att det är gamla avsnitt med snygg-Dylan och cool-Brenda så gick resten av träningen som en dans.


Kan inte låta bli att tänka på Kristin och en galen natt i en liten friggebod
varje gång jag hör det här introt nu för tiden!

Memories!

En grillning och fördelar med förskolan

2010-07-15 07:13:18 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r

Igår grillade vi. På stranden (Ribersborg) tillsammans med Lisa och Mathias. Jag glömde kameran men jag kan garantera att det var mycket roligt ändå. Vi badade från pirarna, för det var varmt och soligt. Det är jättevackert därnere, och en bit bort på stranden hölls det salsakurs och musiken kombinerat med den ständiga värmen och vita sanden gjorde att det kändes som att man var utomlands.




Pir på Ribersborg.


Idag hade jag öppning. Jaha, som vanligt på torsdagar tänker ni då. Men nej, kollar man klockan är det en timme senare än jag vanligen brukar författa på torsdagar. Eftersom många är på semester öppnar vi först klockan sju. Trevligt, tänker ni, och då har ni ännu inte hört det bästa. Igår innan jag började jobba tränade jag en timme.
VA? tänker ni, var du uppe så tidigt?
Nejdå, jag hann servera (och äta) äggmackor och värmda foccacia innan träningen, för jag började nämligen 12!! Inte nog med det, idag funderar jag på att träna efter jobbet, då jag slutar klockan 11! Japp, det finns många nackdelar med mitt jobb, men såhär under sommaren betalar det sig. Jag har en trevlig solbränna från att jobba ute, och nu jobbar jag dessutom halvdagar i tre veckor. Ja, med fullt betalt naturligtvis.

Och så räknar vi ned till semester om tre veckor. Det är liksom vad vi sysslar med i dagarna. Imorgon är det utekväll med några av tjejerna från jobbet, och på lördag är vi bjudna på nåt 30års kalas. På söndag har min älskling pratat nåt om att bjuda mig på bio, så då ska jag äntligen se eclipse. Läste om tredje boken såhär inför, sen blev jag inne i det och var tvungen att läsa om fyran med. Så ska bli kul att se filmen. Och efter denna helg är det bara två veckor kvar till semester.

Mannen i den vita hatten

2010-07-13 19:52:20 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r

Det jag vill ha kan inte köpas,

kan inte stjälas, fås till låns.
Det jag vill ha kan inte ägas
Det är så mycket större än så
Jag kastar pappersplan från höghus
Mot en gnista gömd i snön
Jag måste tro att det kan hända
jag måste drömma min egen dröm
För du och jag ska aldrig dö

PICS!

2010-07-12 09:49:43 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r

Sundsvallsdagarna i bilder!



På väg till stranden med mormor och morfar





På en annan strand med Viktor och Alva


Berättar för mormor om fisken han fångat





Mina finaste tjejer på förfesten


Jag med ett substitut för Johan


Bara massa skratt och roligt


VECKANS HÖJDPUNKT!


Finalen, som en perfekt avslutning. Röda konfettifåglar med låttext på.


Hittade varandra i vimlet till sist





En annan solig dag. Varför ha kläder liksom?


Kvällsfiske med grabbarna. Från ingenstans blåste det plötsligt storm.


 


Arvid hittar en napp och leker baby, och vips förs man tre år bakåt i tiden


Sista dagen, även den på stranden

Ida utan Arvid tillbaka i Malmö

2010-07-12 09:32:56 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Ja då var man hemma igen. Nu är det alltså bara att börja nedräkningen till semestern igen! Tre veckor har vi framför oss. Två helger, sedan åker vi uppåt för en lååång tid framåt. Veckan som gått har varit intensiv, ingen slapparsemester. Jag har umgåtts med gudbarnen, planerat med Henke, Cissa och Renée, varit antal gånger på stranden, varit på tjejfest, sett KENT, shoppat kläder med mamma och mormor, varit på barnkalas, träffat Helena W i birsta, fiskat och dragit upp massa aborrar, umgåtts massa med familjen mm mm mm. Nu behöver jag semester från semestern.

Veckan som kommer får vi besök på tisdag, grillar med kompisar på onsdag, går på after work på fredag och är bortbjudna på trettioårskalas på lördag. Så tiden kommer att gå hyfsat fort ändå. Dessutom ryktas det om halvdagar på jobbet pga lite barn, så jag kommer nog hinna med en och annan tur till stranden också. Plus en massa tid och snack med Ida.

Härligt att vara hemma, jobbigt att vara utan lillen. Det känns extra tungt efter en semestervecka tillsammans då vi verkligen varit nära hela tiden. Får behålla fokus, om tre veckor är det en månads semester för hela familjen. Slipper man känna sig kluven i två.

I Sundsvall

2010-07-09 21:14:39 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r

En liten kortis från mig, när jag kommit hem igen ska jag uppdatera lite bättre. Jag är alltså i Sundsvall och umgås med min familj. Igår var jag på gatufesten. Den var som vanligt klart överskattad. Konserten var super och jag hade riktigt kul med tjejerna, men annars... Nej det är helt enkelt inte mitt forum!
Men på tal om gatufesten och familjen, så är de ganska roliga ibland. Två citat från två av mina familjemedlemmar.

Mamma (efter en stor lunch tillsammans på ikea): Nu kanske du inte behöver äta nån middag sen och bara ta nåt litet på gatufesten.
Jag: Nej jag måste äta nåt, jag ska ju på förfest, då vill jag verkligen inte ha tom mage.
Mamma: Du kan svepa en trea grädde så har du skyddat magen.

Tack mor, ska ha det i åtanke i framtiden.

 

Jag: Sara är den här jeanskjolen för kort? Jag har böjt mig fram och rört vid tårna och man kan inte se rumpan.

Sara: Vart ska du då?

Jag: Gatufesten.

Sara (fnyser): Då är det lugnt. Du lär knappast ha kortast kjol på det stället!!

Nåt jag inte nämnt...

2010-07-06 09:01:13 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r

Den 30 juni är det Arvids dopdag. Ingen speciell dag egentligen, men lördag den 30 juni 2007 döptes han i Alnö gamla kyrka. Jag hade (med hjälp av släkt och vänner) ordnat ett stort kalas med ungefär 65 gäster. Vi fikade och skrattade och firade. Såhär tre år efter är det få som kommer ihåg det speciella datumet, jag är väl ungefär den enda.

MEN
riktigt bara jag som kommer ihåg är det ju inte. Arvid har nämligen en jättebra (fantastisk) gudmor. Den 30 juni i år väcktes vi av ett sms som sa "grattis gubben på din dopdag, liten present finns i Sundsvall. Kramar från gudmor". Det gör mig rörd och otroligt glad, för valet av din gudmor var helt rätt. En person som alltid finns där, som tänker på dig lite extra, som ser efter sig och ställer upp för dig. En bästa vän, fast i vuxen tappning.



En gudmor kommer ihåg och finns där. Arvid har världens bästa gudmor!

Frukostmusik

2010-07-05 08:59:25 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r



För en bra mysstämning hela dagen. Lagom att vakna till!

Vänner och resväskor

2010-07-05 08:52:44 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r

Dagarna rullar på i goda vänners lag. Igår på förmiddagen badade vi i Rörsjöparken. Jag vet ingen annan stad med det här utbudet av parker och lekplatser för barn. Uppskattas!
Hursomhelst, det var så varmt, 31 grader utanför fönstret (inte ens i solen) så vi kunde inte vara inne. Parken var något svalare, sen fick vi fint sällskap. Ida och Micke kom förbi, Ida hade med sig en smoothie till mig och ett paket till Arvid! Fina vänner.



Paket. Vad kan det vara?


Nalle Puh saga. Arvids favvo just nu, lyssna och "läsa".



Efter nån timme blev det för soligt även i parken och vi planerade att fly solen till vår trädgård istället. Ida och Micke skulle vidare till badstranden för årets första dopp, så vi skiljdes åt och gick till varsitt håll. Resten av dagen spenderade jag och Arvid i trädgården och efter att Johan kommit hem (ja han jobbar på söndagar med :S) och vi ätit middag åkte vi och handlade mat. That's it, en lugn och skön söndag.

 




Ida är cool och Micke är... Micke.



Bjuder på den här ful-coola lite halvtacky bilden på oss.





Packar största resväskan och försöker låta bli att tänka så mycket. För allt har ju löst sig till det... bästa... Hugget i magtrakten är en oro för det som komma ska som ändå kunde varit värre. Hugget är mänskligt. Men allt är till det bästa. Måste vara det. Och jag kommer att fixa det fint. För vem är jag egentligen orolig för?


Kokar quinoa.

Soliga dagar och bikini

2010-07-04 10:16:17 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Oooh, det är så varmt att man helst bara går ganska lättklädd. Gårdagen var vi som bekant på stranden, och där fläktade det skönt. Här inne i stan står luften dödligt stilla så att säga (ni som vet känner igen raden). Iallafall, stranden. Jag och Johan, Arvid. Lisa och Varg. Mathias kom efter en stund. Sen badade vi. Och solade. Och badade. Och pratade. Och solade. Det blev några timmar, och inte förrän det kurrade i våra magar begav vi oss hemåt för att laga lite tacos och spela Besserwisser.

Pics:


Bad



Melon



Sandlek och Turning Torso

Helgmorgon

2010-07-03 08:40:35 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Nybakade scones och te. Sen träning. Idag åker vi till stranden, så jag kan lägga in lite strandbilder ikväll :-)


Bra rescensioner

2010-07-02 13:46:42 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Kent

Jag blir bara mer och mer pepp. Hoppas på samma låtlsita då denna var fantastisk!

Turnepremiär på PEace & Love, Borlänge.

Publik: Hur stor som helst, ungefär hela festivalen. Längd: Drygt 90 minuter. Bäst: ”Ingenting”. Sämst: Möjligen att det inte blir mer från nya skivan.

 

LÅTLISTAN

  Utan dina andetag

  Det finns inga ord

  Skisser för sommaren

  Socker

  Musik non stop

  Töntarna

  Ensamheten

  Ingenting någonsin

  Gamla Ullevi

  Idioter

  Kärleken väntar

  Ingenting

  Vy från ett luftslott

  Krossa allt

  Dom andra

  747

Extranummer:

  M

  Mannen i den vita hatten (16 år senare)

Nio timmars jobb...

2010-07-02 08:19:34 Allmänt 2 K o m m e n t a r e r
Sen är det helg! Inte bara helg, utan SEMESTER!! Min första semestervecka tar sin officiella början på måndag, då har vi planerat en tripp till Skånes djurpark. På tisdag åker vi till Sundsvall för att tillbringa resten av veckan där. Det ska bli härligt, har många planer för veckan.

Arvid är glad idag, Johan gick nynnades till jobbet och jag själv känner mig också väldigt glad. Bit efter bit faller på plats, och igår medan jag gjorde bordplacering tillsammans med Johan fick jag en sån där... insikt. Inget nytt, men jag kom att tänka på att det här gör vi för att... Vi ska gifta oss!! Wow, vilken grej liksom!
Sådär håller det på, man blir så uppe i att detaljplanera och fundera och researcha att man ibland glömmer bort det där stora fantastiska. Han valde mig! Vi hör ihop! Vi ger varandra något som vi inte fått av någon annan, som räcker för en livstid! När man inser detta får man en glädjeinjektion som räcker resten av dagen.


Helt vanlig...

2010-07-01 06:34:55 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
...Vardag.

Igår var det onsdagskväll när de är som bäst. Helt slut efter power step på träningen, en efterlängtad dusch, sen tid med Johan och tid med mig själv. Men Johan planerade jag och skrattade, med mig själv surfade jag och läste bok. Härlig onsdag mitt i veckan. Idag är det en annan helt vanlig dag, torsdag. Idag slutar jag tidigt, hämtar Arvid och som det ser ut nu, med klarblå himmel utan ett moln, så åker vi säkert till Rörsjöparken så han får plaska.

...Jobb
Jag har jobbat över ett år nu, trivs ganska bra. Har lärt känna allt och alla och tuffat på mig sen förra sommaren (då jag av förklarliga skäl var mindre... på alla sätt). Jag tar lite mer plats nu, och det märks inte minst på jobbet. Vi står inför stora förändringar, Vår förskola ska delas till två förskolor, och risken är att den avdelning där jag jobbar kommer att tillhöra en annan chef nu. Jag försöker förenkla för att ni ska förstå, för det är verkligen stora förändringar på gång, och detta har lett till att alla går lite på tårna och funderar på detta.

Igår hände då något synnerligen intressant. Min chef kallade in mig till sig för att hjälpa henne med lite pappersarbete. Samtalet under arbetets gång mynnar ut till ett samtal om förskolornas och våra respektive framtider här. Min chef ber mig rakt ut att berätta hur de andra i personalen jobbar och hur stämningen i huset är, vilka som är positiva och vilka som är negativa. Sen avslutar hon med att förtydliga att hon ämnar flytta mig till vilken förskola hon än hamnar på. Jag kommer alltså jobba kvar under min chef nu, och känner mig faktiskt inte så orolig över förändringarna. Alternativen för mig är följande;

1. Jag jobbar kvar på solen, min avdelning nu, men byter chef och ledning.
2. Jag jobbar på Möllebacken, samma hus som nu, men inte samma avdelning. Samma chef eller nån annan, oklart i dagsläget.
3. Jag är med och öppnar en helt ny förskola, Sofia, med plats för 70 barn. Dessa lokaler är i dagsläget inte ens byggda, men den ska öppnas 2011 vt. Samma chef eller nån annan.
4. Min chef flyttar mig till nån helt annan förskola ifall hon blir stationerad där.

Så vi ser tiden an, detta blir en spännande höst!
RSS 2.0