Idag fick jag...

2010-06-28 20:07:33 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
-Lite mer solbränna på jobbet
-Inbjudan till ett bröllop i oktober
-NYA KENTSKIVAN

Glad midsommar

2010-06-27 22:13:02 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r










2010-06-24

2010-06-25 19:57:49 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r

Arvids och Idas dag!

Johan blev tvungen att åka till Västerås, och ingen kunde lämna Arvid på förskolan. Eftersom det var torsdag började jag 06.15 och Arvids förskola öppnar först då. De kan öppna tidigare, men då behöver de veta det två veckor i förväg. Förmodligen är det inget de håller stenhårt på men jag tyckte att han lika gärna kunde följa med mig på jobbet då jag hade kortdag. Så mannen var borta och jag och Arvid hade "egentid" från klockan 13.00.

Eftersom det officiellt var Arvids och min dag så gjorde vi Arvidsaker (såna som jag också gillar). Först var vi till en riktig frisör och klippte honom. För första gången ska tilläggas. Helt okej, då frisören var snabb, proffsig, endast kostade hundra kronor och dessutom hade en motorcykel som barnen fick sitta på då de klipptes. Eller, som Arvid sa: det är faktiskt en crossmotorcykel mamma.





Före



Efter



Efter klippningen åkte vi bara hem och hämtade solkräm, badkläder, handdukar och sånt och sen cyklade vi till Rörsjöparken, Arvids favorit. Där badade han i två timmar ungefär, och vi träffade dessutom tre barn som han kände från mitt jobb. Trevligt för Arvid som fick springa och plaska med andra barn och för mig som fick läsa medan han lekte.



Strike a pose. Michael Jackson JR.





När klockan närmade sig fem kurrade det i våra magar, och efter ett tips från en av våra vänner i parken gick vi faktiskt på restaurang! Kniv och Gaffel, ett barn äter gratis per vuxen. Jag åt dagens soppa (49 kronor), Arvid åt gratis pasta och köttfärssås. Billigt, gott och framför allt: enkelt.







Dagen slutade med att vi båda slocknade i soffan nån gång efter klockan sex, jag vaknade strax innan sju och bar in en trött men helnöjd kille till sin säng.

Det var Arvid och min dag, och den var super! En heldag på tu man hand, det behöver man verkligen ibland!



Tack för VÅR dag.

Den vackraste av prinsessor

2010-06-23 21:34:22 Allmänt 2 K o m m e n t a r e r

En dag på stranden och lite saknad

2010-06-22 20:22:54 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r




Sannerligen en dag på stranden. Gav mig iväg tillsammans med jobbet klockan nio, och hade en trevlig dag med barn och kollegor nere på Ribersborg, Ribban kallat av lokalbefolkningen. Vid halv två var vi tillbaka på Solen igen, då bestämde mina snälla kollegor att jag kunde sluta så att jag kunde hämta Arvid och åka med honom till stranden. Man tar inget för givet i de här tiderna utan man får passa på när det är väder. Så två timmar senare var jag tillbaka på Ribban, på den tiden hade jag både hämtat Arvid, våra badkläder, handlat jordgubbar, packat en utflyktsväska och cyklat fram och tillbaka.






Det blev ingen träning idag, men jag tänker att det kompenserades med cyklingen fram och tillbaka... Säkert minst... fyra kilometer... Haha.

Efter att vi lekt i sanden nån timme blev det middagsdags, och eftersom mannen i hushållet har middag med jobbet idag så stannade vi på stranden och åt på en kiosk där. Det var länge sen, kan inte minnas när vi senast åt korv med bröd och mos. Vi hade till och med dessert såhär mitt i veckan bestående av jordgubbarna jag köpt med mig. Efter maten stannade vi ytterligare några timmar och lekte på lekplatsen vid strandpromenaden. Eller, Arvid lekte och jag läste lite och lekte... lite.












Och det var lite trist när jag satt där på lekplatsen med min bok. I ögonvrån såg jag en annan familj, med sin picknickfilt i närheten. Och så reser sig en man (pappan? morbrodern?) och börjar sparka fotboll med lillkillen (1,5-2 år gammal). Pojken jagar bollen och kiknar av skratt och mannen passar och spelar. Jag tittar på en stund, sen sätter jag mig med ryggen mot och saknar min lillebror. För jag vet ju, jag bara VET, att hade han varit med oss hade han varit den som sparkat boll med Arvid. Och klättrat med honom. Och gett honom högsta farten på gungan. Nackdelen med 100 mil...

Frukost hemma

2010-06-21 08:10:15 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r

Idag uppstod inga frukostrelaterade problem. Jag tog en tallrik fil med Crisp Mix (gratisreklam man fick på stan), och ett glas äppeljuice. Arvid äter samma, på måndagar äter han frukost hemma eftersom jag börjar sent.

Jag har verkligen saknat min kamera. Eller kameror. När nu systemkameran kommer hem är det jag som blir bättre på att använda den. Fast det är senare, digitalen kommer åtminstone idag. Jag inser att sommaren 2010 snart redan gått en tredjedel, och inte har det blivit mycket fotat inte. Det har väl heller inte varit så mycket till sommar att fota, men ändå...


I brist på kamera får ni ta del av en gammal frukostbild på Arvid.



Guten morgen från Malmoe

Kyckling, kyckling vart man än ser...

2010-06-20 20:32:48 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r

I torsdags hade vi catering på jobbet. Kycklingfilé med pesto, potatissallad, oliver, tzatziki. Såna saker. Det blev mycket mat över. I fredags när jag gick hem stod all mat kvar i kylen, för att förfaras. Det tyckte jag var onödigt, så jag packade ner alltsammans i två femlitershinkar och tog hem det. I fredags åt vi det till middag, igår gjorde jag spaghetti med kycklingfilé i bladspenat och soltorkad tomat. Idag åt vi samma middag igen. Vi hade både Lisa med son och Ingemar på besök men det finns ändå massa mat kvar. Vi ger upp!!! Vi abdikerar till kycklingen, bara vi slipper äta mer. Tror jag spyr om jag ser en kall potatissallad, eller en pestokyckling till.

Igår var det lördag, härlig helg alltså. Jag tränade, Johan pysslade lite hemma, sedan gav vi oss ner till stan och tog tag i lite bröllopsrelaterade saker. När det var gjort promenerade vi hem igen och fortsatte pyssla. Lagom skönt och avslappnat. Middag på uteplatsen och Arvid lekte några timmar på gården med sina två kumpaner, David och Gabriel.

Idag tog vi lite sovmorgon, och strax innan nio väckte Arvid oss med att påminna om att jag lovat honom att vi skulle gå till Rörsjöparken idag. Sagt och gjort, efter frukost drog vi på oss shortsen och Arvid satt upp på cykeln så gav vi oss iväg. Två timmar spenderade vi, och sista tjugo minutrarna badade Arvid i poolen för glatta livet. Ingemar gjorde oss sällskap och Lisa sms:ade att hon gärna tittade förbi om nån timme. Svarade att det serverades pannkakor hos oss klockan halv två istället, vilket hon tackade ja till.
Hon och Varg blev kvar hela dagen, ända fram till middagen (kycklingfilé). Pojkarna lekte ute, på Arvids rum, spelade spel, cyklade, satt och pratade i våningssängen och pratade på uteplatsen. Jag och Lisa drack te på uteplatsen, pratade om allt från kroppar till barnuppfostran och sen grät vi tillsammans till Greys Anatomy. Härligt umgänge, sådär lagom.

Om ni har funderat på bristen på bilder i bloggen beror det på att vår kamera (systemarn) är på lagning, och min digitalkamera glömde jag hos Maria när vi var där på Miras kalas. MEN; imorgon kommer den äntligen hem, då Maria och barnen kommer hit på middag efter jobbet. Så då kan jag fylla på med lite bilder.

Men det var vår helg...Bra.
 Hur var er?

Fotbolls VM

2010-06-16 22:00:35 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Igår satte vi oss faktiskt i soffan och knäppte på TV:n för att se årets första match i fotbolls VM. Fast inte en hel match, men några minuter iallafall medan laxen var i ugnen.
Arvid hade badat efter regnskuren och kröp upp i mitt knä och lade huvudet mot mitt bröst. Vi hade en riktigt mysig stund och pratade lite allvar och funderingar, sen blev vi inne i fotbollen. Portugal mötte elfenbenskusten och det stod noll-noll.

Jag: Åå nej
Arvid: Varför sa du Å nej för?
Jag: För att jag hejar på de vita spelarna, och nu tog de gula bollen av de vita.
Arvid: Ja de gula spelarna får köpa en egen fotboll!


Borde jag förklarat reglerna i fotboll för honom tidigare?

Och han som brukade sova på min mage under sommarkvällarna medan morfar och morbror kollade fotboll och hejade för fullt...

Längtar till vecka 27

2010-06-15 20:36:44 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r

Kommer hem till Sundsvall vecka 27. Nästan en hel vecka ska tillbringas därhemma. Mycket ska hinnas med under veckan, bland annat planeringsträff, KENT, simma, familjen... Men viktigast är ju mina små!

Kolla oss på drakborgen sist... Undrar vem som har roligast ;-)


INTE OK, Polarn och Pyret

2010-06-15 20:14:52 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Jag köpte en snygg rutig jacka till Arvid i födelsedagspresent. Som alltid när det är ett plagg som han kommer att använda i stort sett varje dag väljer jag att köpa lite dyrare och, förhoppningsvis, lite bättre kvalitet. Köpte den här jackan på polarn och pyret och priset var ganska hisnande. Närmre 1000 lappen kan jag säga. Så i lördags upptäckte jag att jackan redan var sönder! Efter tre månader!! Vid kragen var det som "sammet", så att den inte ska skava i halsen eller ansiktet, och Arvid har sugit på kragen som ligger mot munnen. Så när man tog i jackan smulade kragen liksom sönder, man blev alldeles svart och smulig om fingrarna. Även tyget i kragen var håligt, trots att det ska vara så bra kvalitet.

Jag letade fram kvittot och var snart på väg till Triangeln och köpcentret där. In på polarn och pyret och fram med jackan.

Jag: Köpte den här för tre månader sen... Redan sönder... Faller i bitar...
Tantig expedit: Men han har ju tuggat på den. Se här...
Jag: Ja men det kan ju inte vara så bra för ett barn att få det där i munnen...
Tantig expedit: Nej, men det är ju liksom nåt han orsakat själv...
Jag: Men likadana jackor säljs ju till småbarn, ska det inte vara meningen att man ska kunna ha dem i munnen utan att de ska smula sönder?
Tantig expedit: Ja... Njaaa... Ja men vi får väl lösa det här, du vill alltså ha en ny jacka?
Jag: Nej det vill jag nog inte, den förra jackan jag köpte här fick jag också byta in, för den tappade färgen i tyget efter en tvätt. Den här jackan har jag inte ens tvättat än. Så jag vill köpa en jacka nån annanstans.
Tantig expedit: Det var konstigt... brukar vara bra kvalitet... jaja, pengarna tillbaka...


Haha, seger för mig. Och Inga mer ytterkläder från POP!

Oh la la!! Fantastiska nyheter!

2010-06-15 12:55:41 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r

Utmärkt synthpop som bubblar och glittrar





Helgen är här!

2010-06-11 16:01:32 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r

Baka Ciabatta - check
Damsuga - Check
Bädda rent - Check
Putsa fönster - Check
Dammtorka möbler - Check

Klockan är 16.00. Jag håller på att svälta ihjäl... Ska nog ta nån form av mellanmål, eller liten middag tillsammans med Arvid. Klockan 19.00 äter vi fajitas, jordgubbar och annat. Och efter det är spelkvällen med Maja, Simon, Ingemar och Johan officiellt inledd. Äntligen helg!

Carl Bildt... vad tänkte du?

2010-06-10 07:09:12 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r

Har inget att göra under min öppning så kollar på gammat klipp från Rinkeby 1992. Har inte kommit till delen där Friggebod (heter hon Friggebod eller Friggebo?) gör sin "insats" än, men är redan stum. Alldeles stum. Vad säger han, Bildt?

"En så att säga motsatsernas dynamik, i detta tidigare så enhetliga svenska samhälle, en friktionsyta uppstår förvisso, men det är denna motsatsernas fredliga dynamik som enligt mitt sätt att se, betyder oerhört mycket för att vitalisera, det svenska samhället".

Har han alldeles glömt bort hur man talar till "vanligt folk"? Road.
Förväntar han sig att någon som talar svenska 2 ska förstå sammanhanget i vad han vill säga? Bildt... ???
Sen kommer Friggebos utspel... Och ja, där kanske hon satte... vad säger man, spiken i kistan? Men redan innan hon skämde ut dem båda två... Bildt?!?

"Motsatsernas dynamik"





Here comes the sun

2010-06-08 20:23:45 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Gårdagens regn verkar ha blåst bort och förhoppningsvis är solen tillbaka. Vilken svensk jag är, pratar om vädret på det här viset ;-)

Jag är bekymrad. Har alltid haft så bra immunförsvar och läkekött. Men nu gör foten konstant ont efter operationen, hjärtat fladdrar och hugger och dessutom tycks ett sår på halsen ha blivit infekterat. Hade ett födelsemärke som brukade blöda så fort jag drog på mig MC hjälmen så jag tog bort det hos läkare förra måndagen. Nu är såret infekterat. Det är inte att det gör ont som tynger mig (hög smärttröskel, fara för mig själv enligt läkarna) utan att jag inte är van. Brukar inte ha sår, brukar läka mycket bra. Johan vill sätta bilnycklarna i min hand och skicka mig till doktorn. Jag vill inte. Det läker nog av sig själv va?


Arvid sover nu och jag ska ta en dusch efter eftermiddagens träning. Jonglerar med livet som mamma, heltidsarbetande, tränande och fästmö. Idag cyklade jag och hämtade Arvid efter jobbet, sen lagade jag middag vid halv fyra snåret och kvart i fem cyklade jag till träningen med Arvid. Var hemma igen till strax före sex, lagom tills Johan kom innanför dörren. Då kunde jag bara värma på linsgrytan och voilá; jag har fixat middag tills mannen kommer hem, jag har arbetat mina åtta timmar, jag har tränat i nästan en timme och jag har dessutom hämtat Arvid tidigt från förskolan. Nu ska jag ge mig själv lite tid genom att duscha och sen... läsa eller sova. Sånt jag njuter av.

Ett år har gått

2010-06-07 19:56:43 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r
För ett år sedan packade jag in allt jag ägde och de viktigaste människorna i världen och satte mig i audin med trippmätaren inställd på 100 mil. Tanken slog mig då; om vi råkar ut för en olycka, om något händer med släpet och bilen på väg ner? Precis allt i min värld var med på resan. Min familj. Mina saker.

Jag tog ett stort steg. Jag gjorde det för kärleken. Jag gjorde det för min överlevnad. På fler än ett sätt. Och visst verkar det som att allt har löst sig. Arvid har hittat sin plats. Jag har hittat min. Vardagen är underbar. Med facit i hand tog jag rätt beslut, även om det var ett av de svårare. Att våga. Ta steget. Följa... hjärtat.

 

She works hard for the money

2010-06-07 11:45:47 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r


I torsdags på Skånes djurpark.

 

Guten morgen och regn

2010-06-07 08:14:52 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Väntar på att Arvid ska vakna. Johan struttar runt och plockar med matlådor, kammar håret, nynnar på fem myror är fler än fyra elefanter och annat sånt han gör på morgonen. Har försökt väcka Arvid utan framgång.

Igår var vi på barnkalas, det var jättevarmt och soligt. Jag tog en massa kort men sen glömde jag kameran hos Maria. Hon tar med den på torsdag när de kommer hit på middag. Vi var förresten bjudna på middag till Adam och Maria efter kalaset, vi satt ute och åt grillat, det var nog allt nationaldagsfirande vi ådstakom. Arvid lekte hela kvällen med Mira och när det var dags att åka hem var han inte pigg på det (milt sagt). Hela familjen hade väldigt trevligt kan man nog säga, Johan bokade in en dejt med Adam på torsdag, det pratades om frisbeegolf. Jag och Maria bokade genast in motsvarande dejt fast utan såna friluftsaktiviteter.


Ny vecka, nummer 23 i kalendern. Den här veckan jobbar jag kväll på onsdag, annars ska jag (peppar peppar) gå mina vanliga tider. Min fina Hanna tar studenten på torsdag och vi får besök av Georg på lördag. Emelie är också i stan på lördag och vi ska fixa det sista med klänningarna. Grillfest på lördag kväll med Helena, Lars, Georg, Emelie och Daniel. Det är nog det som var speciellt den här veckan. Lite träning, lite kompisar, lite familjetid. Dagarna går fram till sommaren och till sist kanske vi får semester. Augusti. Längtar och är nervös.


Nej, nu måste Arvid upp om vi ska komma i tid.

Bara en vanlig lördag

2010-06-05 15:20:36 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r

Lyssnar på I-pig, surfar och rullar axlarna/stretchar samtidigt. Kvinna - kan göra många saker samtidigt. Det är ännu en solig dag, det är dessutom lördag. Jag har tränat, jag har damsugit, jag håller på att tvätta och funderar på att sätta mig i solen och hinna med att läsa lite mer om Olivia Joules också. Fast mina axlar säger åt mig att avstå. Solen är obarmhärtig på skolgården. Och vad ska man göra annat än att smörja in sig? Säga åt barnen att de inte får vara ute? Tvinga dem att leka inomhus bara för att det är sol och över 20 grader varmt?

Idag kommer Arvid hem. Äntligen!

Nej, nu ska jag ta itu med göra-listan igen. Kvar finns att ringa bandet, att handla lite till middagen, att putsa fönstrena och att duscha.

Om att återvända till Höör

2010-06-04 08:51:09 Allmänt 2 K o m m e n t a r e r
Det är en milsvid skillnad på den Ida som för åtta år sedan kom till Höör och den Ida som återvände dit med jobbet igår. Och det måste det vara, den Ida som med en lysande röd resväska klev av tåget 2002 var 15 år gammal. Åtta år sedan. Åtta år som stundtals känts långa som decembernätter, och stundtals rusat förbi vid en blinkning.

Och jag tänkte, där jag gick parallellt med järnvägen. På barnasinnet som lever kvar precis som då. Äventyrslustan. Men också på sorglösheten som förbytts mot grubblande allvar. På handlingar som lett till konsekvenser, så tätt sammanflätade med det innersta, att det är omöjligt att säga vad man ångrar. Något borde gjorts annorlunda, men hur skulle man kunna säga så? Var skulle man börja dra gränser, då konsekvenserna för livet idag skulle bli alltför stora om jag ändrade detaljer i det förflutna. Jag tror att jag har förlikats med det gamla. På gott och ont ser mitt och andras liv ut som det gör idag. Och är det inte ödet så är det bara som det är. Och jag har aldrig varit den som grämer mig.


Så kanske var jag stark, idag när jag återvände. Med ett annat lugn. Eller helt enkelt bara... Äldre

Roadtrip Höör

2010-06-03 06:50:37 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r

Idag ska vi på utflykt till Skånes djurpark. Som ligger i Höör. Jag ser fram emot det, dels på grund av det fina vädret, men främst på grund av att vi ska till Höör. Har inte varit där sen sommaren 2002 då jag bodde där några veckor hos en kompis. Vilken nostalgitripp.
Roadtrip sommaren 2002: Höör, Malmö, Köpenhamn, Stockholm, Uppsala - Skuttunge (bodde där hos en annan kompis), hälsade på ytterligare en kompis på landet utanför Sthlm, hade ett minnesvärt poolparty/grillfest (fast vet såhär i efterhand inte om vi grillade). Så jag ser fram emot Höör.

Igår träffade jag Linnea från min gamla grundskola. Hon var här nere på jobb, så vi tog en långfika och uppdaterade oss litegrann. Mycket trevligt. Synd att hon inte bor närmre, kunde tänka mig att ses oftare. Vad har hänt annars? Hmm, det har blivit juni, äntligen! Sommarvärmen tycks ha kommit, äntligen! Det är nedräkning till semestern och ganska fullt upp inför. Finns många datum att räkna ner till!

Kommande events och händelser:

6/6 Kalas hos Maria i Lund

12/6 Grillfest hos oss

17/6 Cateringmiddag med jobbet, avslutnings APT

18/6 Nina med familj på besök

2/7 Martin och Madde på besök?

V. 27 Semester!

8/7 KENT på gatufesten

v. 30 Henke och Cissa i trakterna

30/7 SEMESTER I EN MÅNAD!! (plus lite annat)

 

Jag som har längtat så till sommaren, nu tycks det som att den faktiskt är här, och det tycks även som att vi har fått tillräckligt många nära vänner här nere för att kunna fylla ut den med lite aktiviteter! Meeen, som ni ser så finns det mycket tom tid i juli, då kan det planeras in besök minsann. Föräldrar, syskon, vänner, var är ni? Kom till oss! Och är det ingen som känner för att fira midsommar här nere? Vore väl ganska underbart??

Sol sol sol

2010-06-02 12:14:57 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Ville bara lägga in om att det är mycket sol idag! Axelbanslösa linnen och shorts. Nice! och ikväll är det dejt med Linnea, det var väl några år sen sist så det blir kul.

Annars... Inget nytt under... Solen ;-)
RSS 2.0