Ännu en helg lagd till handlingarna

2010-05-30 22:30:31 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r

After work med Maria och Adam i fredags. Bästa tapasstället Mosaik. Kvällen inledde jag dock med Ida, vi satt en timme och pratade jobb och annat löst medan vi tjuvstartade med varsin liten rätt och ett glas vin. Lagom till att Idas syrra kom för att hämta henne (vidare till ett annat tapasställe i Lund) kom även Johan, och strax efter Adam och Maria. Roligaste Maria! Tror vi skrattade oss igenom kvällen och skämten var på ganska låg nivå.



Jag och Maria fular oss på nåt av alla toabesök på nån av alla irländska pubar...


På lördagen tog vi en lagom sovmorgon sedan promenerade jag bort till Entré för att möta Ida över en sallad (redfellas!) och tjejsnack. Mycket av det den här helgen, me like! Efter det gick jag hem, tog en dusch, bytte om och så promenerade Johan och jag tillbaka till Entré och O'learys där vi träffade Helena, hennes Lars, och Nina. Jag svär att Helenas mage har fördubblat sin mage på den här veckan vi inte setts! Jag är säker på att det är en tjej, hon har fått klassiska "kärlekshandtag" i sidorna... Vi bowlade nån timme (jag var sämst) innan vi gick till en nyöppnad italiensk restaurang och åt. Johan briljerade med att prata italienska med kyparen och jag och Nina gick igenom vartenda tecknat program som finns, sjöng alla introlåtar till disneydags och hade allmänt roligt. Skämten var vulgära och stämningen var hög! Lovely! Det enda som var synd med kvällen var att jag glömde kameran...


Söndag blev det också en sovmorgon, tror vi vaknade runt nio. Johan strök med handen över mina ögonlock och sa åt mig att somna om, sedan klev han upp och lagade frukost åt mig på mors dag. Grillade mackor med mozzarellaost, bacon, ägg, och korvslantar. Gott! Sedan gjorde vi nåt jag aldrig trott vi skulle ge oss på. Vi tapetserade! Fondväggen är inte bara på plats, utan dessutom gick det lätt som attan! Vi var så sams, det gick så bra att samarbeta. Det var som att vi visste våra roller, Johan satte fast den, jag mönsterpassade och torkade och drog till den i nederkant.

Så sovrummet är ganska förändrat, här är hur det såg ut innan, när vi nyss flyttat in:


Före:



Under arbetes gång:



Efter:


Det blev superbra! Om jag nu får säga det själv, trots att jag är "designern". Nöjda är vi iallafall, och nu är vi redo för bröllop, för nu har vi tapetserat tillsammans utan att bli osams! Slutliga eldprovet liksom ;-)

Helgen avslutades iallafall på bästa sätt, med biodejt och romantisk middag efter det. Vi såg Robin Hood, och jag förstår inte de som klagat på den filmen? Underbar ju! Helt underbar. Robin Hood, vilken man! Den borde kanske hetat Robin Hood Begins, eftersom det var en upptakt till Robin Hood storyn, men vilken upptakt sen! Önskar det skulle komma en uppföljare, själklvart med Russel Crowe i huvudrollen som Robin Hood (Kevin Costner släng dig i väggen).

Jag säger bara det, Ridley Scott, den bästa av de bästa. Gladiator var ett storverk, fortfarande min favoritfilm efter alla dessa år, men Robin Hood var också en värdig film.

 

 


Russel Crowe, vilken man. Eller... jag menar... Robin Hood.





Justja, glömde nästan. Fick en jättefin och rolig morsdagspresent av Johan. Som var så "ida". Det är en högtalare med dockningsstation för I-poden. En I-pig!

Den står och spelar en av låtarna till bröllopet för mig nu, jag blir glad bara av att titta på den. Tack för det älskling, en uppmuntran på mors dag, då det är lite ensamt att sakna lillen.



Jobbar såååå hårt!!

2010-05-28 12:55:44 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r


Gårdagen i parken... Som ni ser så är vi alldeles utarbetade...

En torsdag som är en fredag

2010-05-28 06:34:10 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r
Idag är det vecka fyra på det rullande schemat, vilket innebär samma tider som på en torsdag. Enklet, smidigt att förstå. Torsdag=veckodag fyra, vecka fyra=torsdags tider. Låt mig förklara schemat för er icke insatta; I sundsvall (och på de flesta andra ställen), jobbar man med ett rullande schema. Olika tider varje vecka. Så en vecka slutar jag tidigt en tisdag, nästa vecka en torsdag. Eftersom det här är en behovsförskola, med öppet 06-18, så har vi istället fasta tider. men för att det inte ska bli ojämt så har vi rullande fredagar. V1=måndags tider osv... Många fördelar med det här sättet, och nu när jag är van skulle jag ha svårt att gå tillbaka till rullande tider. Till exempel kan Arvid ha fasta tider på sin förskola. Jag kan ha vissa fasta träningspass. Vet vilken kväll som är min "lediga", utan träning eller jobb sent. Det går att planera sitt liv mycket bättre helt enkelt. Tummen upp för fasta tider på sitt schema. De rullande fredagarna blir dessutom som en bonus som kickar in var fjärde fredag då jag slutar ett.

Nog om det. Min mage kurrar. Men idag är det fredag så vi äter äggmackor med kaviar (nämnde jag att vi har schemalagda frukostar?). Ska bli gott iallafall.


Igår shoppade jag lite, det var nån slags VIPkväll på Entré. Två sommar t-shirts till mig själv och en till Johan. Ida shoppade också, en del! Hoppas hon sparar pengar så hon har råd att ta sig till Sundsvall i augusti ;-). Förutom shoppingen så slipade jag spacklet på sovrumsväggen och hann också med att sitta i solen och läsa eftersom jag slutade tidigt. Och idag är det after work med Maria och Adam. Mycket trevligt.

Alltså... Sammanfattning: Bra med fast schema, tiden fortsätter att gå, det känns som att sommaren äntligen är här, jag tycker om frukost.


och just ja, not till Sara. Finns ju många fördelar, borde skriva den där listan. Fast varför plåga mig med det nu när jag är här och inte där? Iallafall många fördelar där också. Säkert. Skriver listan nån dag. Kanske.

Beröm och besvikelser

2010-05-27 06:31:03 Allmänt 2 K o m m e n t a r e r
Beröm till er tre som kommenterade förra inlägget. Besvikelse till er andra. Jag kan ju faktiskt se på min statistik att det var fler personer än tre som läst inlägget om mitt nya kontrakt, ni kan ju säga grattis? Fast det kanske är för att ni saknar mig så mycket och vill att jag ska få sparken? Men var glad för min skull iallafall.

Jag saknar er därhemma. Det kan vara lite jobbigt. Och ibland saknar jag fördelarna med Sundsvall, som till exempel musikskolan. Har insett vilken otroligt förmån det är att barnen får välja ett instrument fritt, och sen ges gratis undervisning på detta hela grundskolan. Inse hur få kommuner som har ett liknande arrangemang... Lyxigt! Eller fördelen att varje grundskola har sin egen fotbollsplan. Såna saker kan jag önska att vi kunde erbjuda barnen här nere med. Såna saker vill jag erbjuda mina barn. Men vem vet, när Arvid börjar skolan kanske vi är "hemma" igen ;-)

Idag har jag klätt mig lite speciellt. Det är heldagsutflykt, alltså ska vi vara i en park hela dagen. Och med tanke på gårdagens värme och strålande sol tog jag ett axelbandslöst linne (måste ju tänka på linjerna). Så, perfekta bröllopsbrännan, here i come!

Skärpning och en himla massa övertid

2010-05-25 11:52:50 Allmänt 4 K o m m e n t a r e r

Jag ska försöka bli lite bättre på att skriva, men min trognaste läsare är ju i Grekland och förlustar sig... Hoppas du har trevligt Maggan! Jag är inte alls avis...

Jag jobbar, sen jobbar jag lite till. Jag gör övertid idag, går på kvällsmöte imorgon, jobbade till 18 igår... Och så rullar det på ända fram till sommaren. Det positiva är att jag får ungefär två extra semesterdagar i komp, det negativa är att det är ganska intensivt just nu... Och just det, det positiva är också att min chef gav mig löneförhöjning idag, i samband med att vi skrev kontraktet på en fast tjänst. Det finns nog nåt lönande med övertid och alla möten som det verkar. Sen hade hon "planer" för mig. Jag ska bli processchef på vår förskola på sikt, den som är det nu tycker hon inte har "gnistan". Hon vill "utnyttja min potential" och ser "ett engagemang som är svårt att hitta hos andra i min ålder". Jag är "oerhört mogen" och hon är "sen den dag hon anställde mig djupt imponerad av min styrka och mitt engagemang för min ålder".
Men, nog om mig nu ;-)


Just det, när jag ändå håller på att skryta som bäst... Hon sa att hon inte skulle bli förvånad av att se mig som chef en dag, och det var roligt eftersom hon är den andra av mina förskolechefer som sagt så. Nu har jag skrutit klart för idag, jag lovar.



"In action" på jobbet.

Gammal bild men inte så många som gick att använda då barns ansikten syntes. Vill ju inte bryta några lagar nu när min chef verkar nöjd med mig.


Annars är det lite tomt hemma, men så är det ju. Kompenserar tiden med lite extra träning, jag och Ida gjorde ett pass aerobics igår, som jag pga. foten fick bryta efter halva och istället gymma resterande halvtimme. Ikväll är det lite Core och så. Tiden ska nog gå även om lillen är borta. På fredag är det dejt med Maria och Adam på stan, middag och massa snack. På lördag är det bowling med Nina, Helena och Lars. På söndag hoppas jag på Robin Hood, ska se vad mannen säger. Han har sagt att vi ska fira mitt jobb, och vad passar väl bättre än att han bjuder mig på bio så jag får se Russel i bästa Gladiatorstil? Så som sagt, tiden ska nog gå ändå. har vi "tur" kommer vår tapet nån gång, så kan vi sätta upp den som värsta Timellparet.

Nu ska jag in och jobba igen. Rasten är slut. Ciao!

I was made for you!

2010-05-24 08:48:47 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r


Spelas varm hemma hos mig just nu! På tåget gick den på repeat. Älskar!






All of these lines across my face
Tell you the story of who I am
So many stories of where I've been
And how I got to where I am
But these stories don't mean anything
When you've got no one to tell them to
It's true...I was made for you

Because even when I was flat broke
You made me feel like a million bucks
You do
I was made for you

You see the smile that's on my mouth
It's hiding the words that don't come out
And all of my friends who think that I'm blessed
They don't know my head is a mess
No, they don't know who I really am
And they don't know what
I've been through like you do
And I was made for you...

Ingen tvättbjörn men dock en paprika

2010-05-19 22:24:56 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Paprika... Lite dåligt, men jag kom inte på nåt bättre. Idag är det tisdag, och helt plötsligt väldigt varmt! Det visste inte jag när jag gav mig på utflykt imorse, utan mitt i parken kommer solen och hettan, och där är man, utan keps, utan skugga, utan solkräm. Ska verkligen lägga ner en solkräm i vår utflyktsväska för det här var andra gången. Hoppas att rodnaden i ansiktet hinner lägga sig till imorgon, för efter jobbet väntar en gå-på-stan träff med Xiao och ett läkarbesök (Arvids, inte mitt).

Jag har inte skrivit på några dagar. Vad har hänt? Ja vi har ju jobbat. Fixat klart stylingen här hemma, så när som på tapeten som inte kommit än. Johan säger förresten att vi ska sätta upp den själv... Ohhhh där pratar vi samarbetsövning, då han inte tapetserat innan och jag bara sett på när pappa och brorsan gjort det. Men vi är ju JohanoIda så det borde funka :-P


Idag shoppade vi varsinn outfit till dopet på lördag, det var roligt. Jag ska se till att ta nån bild så ni får se. Annars är det snart läggdags för mig eftersom det är öppning imorgon, följt av ett fullspäckat schema.


Bild ja, alltid roligt ju. Här är en ganska nytagen:


Arvid gör en kul pose när vi är och fikar med Emelie.

Sovmorgon och homestyling

2010-05-16 09:06:40 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Idag är det söndag, alltså min sovmorgon. Det nya systemet fungerar utmärkt, jag har nyss klivit upp. Nu har jag fixat en snabb frukost för vi ska ut på aktiviteter sen. Jag ska leta en lampa till vardagsrummet och lite annat pyssel till hemmet.

Igår homestylade vi för hela slanten. Först beställde vi, hör och häpna, en tapet till sovrummet! Fast den kommer på tisdag så det var väl inte så mycket homestyling med det... Men sen köpte vi en sån där grej som gör att TV:n kan hänga på väggen. Johan ägnade eftermiddagen åt att hänga upp den, det var inte det lättaste. Men nu är den på plats och det ser mycket bättre ut. Och säkrare för Arvid. Jag sorterade ur skåpet under TV:n och gjorde mig av med lite saker. Sen sorterade jag och strukturerade vårt "kontor". Dvs. den del av garderoben i hallen där Johan får ha sin stationära dator.




Johan jobbar i "kontoret".


Justja, så tränade vi igår, Body Pump för hela slanten. Tog med mig Johan, och Arvid var i barnrummet och lekte. Men GAH! säger jag bara, vilken träningsvärk idag. Jag har inte varit på just body pump passet sen innan operationen, det har inte fungerat med foten. Nu fungerade nästan allt, utom utfallen, men det märks att jag varit borta i nästan två månader. Note to self: efter sjukskrivning kanske jag inte ska ta samma vikter på en gång när jag kommer tillbaka. Klokt kan vara att gå ner litegrann i tyngd...

Nu måste jag jaga fatt i killarna och få dem att äta frukost. Tchüs!

Familjedag på Jägersro

2010-05-13 16:52:08 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Lite ponnyridning. Lite Helena. Lite Bamse. Lite Kalvin. Lite spela på hästar och vinna. Lite spela på hästar och förlora vinsten. Så kan man tillbringa kristi himmelfärdsdag utan problem.




Lite Ponnyridning



Lite Helena



Lite Bamse



Heja Bamse! Heja Bamse!



Lite Kalvin




Om ni saknar uppdateringar har jag egentligen skrivit dem, men inte publicerat dem. Ibland måste jag cencurera mig, nåt jag försöker bli bättre på. Men ni kan alltid ringa om ni vill ha mer info från oss ;-)

Sömn och förvirring

2010-05-10 21:56:59 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Arvid var ute. Jag frös och kröp för en kort stund ner mellan lakanen. Trodde jag. Vaknade tre timmar senare av att jag var varm. Förvirrad. Varför var inte Johan i sängen? Nåt var fel. Och vad konstig pymasen kändes. Insikt.

Jag borstade tänderna och gick och la mig igen. Utan kläder förstås. Arvid och Johan hade spelat ett spel och sen hade han lagt sig. Johan satt och jobbade. Jag skulle kunna fortsätta sova men håller mig vaken en liten stund med hjälp av datorn (i sängen). Kanske Johan kommer snart...

Så det kan konstateras att jag är lite lätt trött...

Borta bra...

2010-05-10 08:28:06 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r
...men som vanligt hemma bäst!

Den här helgen åkte jag massa tåg. Förutom det (den lilla tid som blev över) var jag på klassgrillning, banken, träffade en advokat för sista gången, besökte drakborgen för första gången, lekte lite med lillebror och var sen åter i Malmö. I Malmö var det trevligt umgänge med Martin L, en sväng på stan, en smoothie, lite buisnessplaner ;-). En kort, intensiv och ganska trevlig helg.

Nu börjar en ny arbetsvecka, maj månad är minst sagt intensivt. Jag jobbar över eller har kvällsmöte varje vecka fram till juni, då ska det börja trappas ner (hoppas jag). Det är dessutom bara en helg hemma nu sen väntar tåget och Sundsvall igen... Men det här ska iallafall vara sista gången resorna sammanfaller så tätt. Håll tummarna för att allt går vägen så att det blir så!

Nu väntar jobbet och sen ska Arvid till tandläkaren. Bjuder på den här bilden från drakborgen. Ett bra sätt att starta veckan:



Arvid och Liam, två coolingar i solen!

Tågresor och tvättbjörnar

2010-05-06 07:00:10 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Idag är det torsdag, vilket innebär veckans sista arbetsdag för mig. Ikväll åker jag till Sundsvall en snabbis. En "snabbis" va?? Resan tar lika lång tid som tiden jag kommer att vara där ungefär... Men så är det. Åker nattåget ikväll, framme fredag fm och sen tar jag tåget hem lördag fm. Idag slutar jag dessbättre ett, så jag kommer att hinna städa och tvätta, samt träna och baka. Trevligt!

Idag har jag träninsvärk i magen. Gårdagen var vi i en av temalekplatserna med jobbet. "Rörelselekplatsen" tror jag den hette. De flesta parker är omgärdade av en löpargång, även denna. Bodde man nära skulle man kunna springa några kilometer varje morgon, men det gör ju inte jag. Däremot hade denna även ett litet träningshörn, de hade som träningsbänkar i parken. En för situps, en för rygglyft mm. Och jag kan ju inte vara sämre än att jag ska demonstrera för barnen hur man gör. Måååånga gånger. Tror till och med att jag sa till dem att vänta på sin tur ;-). Så idag känner jag av det lite, attans att jag alltid ska stajla... Och på tal om parken, solen strålade på oss hela tiden och ida=mindre smart hade på sig solbrillor halva tiden. Vilket resulterar i en snygg tvättbjörn idag... Men idag var jag åtminstone förnuftigare och smorde in ansiktet med lite solkräm, utom de vita ringarna runt ögonen. Tänker att det kommer att jämna ut sig bara solen tittar fram idag.


Reklam för rörelselekplatsen:

Genom Rörelselekplatsen går en "röd tråd" av färgad asfalt, den böljar fram genom lekplatsen och avslutands vid multisportarenan. På asfaltsslingan kan man åka skateboard, in-lines eller cykla. Här finns även plats för många olika sorters lekar och rörelser, för både små och stora. Här kan man klättra, balansera, gunga, rulla, gräva och studsa.


Rörelselekplatsen. Foto: Peter Kroon
Bild på rörelselekplatsen från Malmö stads hemsida.
INTE mina barn, det vore tjänstefel!

Blääää

2010-05-04 21:29:31 Allmänt 1 K o m m e n t a r e r
Jag mår illa efter att ha slickat igen allt för många kuvert...


Idag har jag knappt varit hemma. Började halv åtta imorse, jobbade utan rast hela dagen, satt i möten med chefen om barngrupperna nästa termin, jobbade lite till, cyklade snabbt till träningen där jag mötte upp Ida, crosstrainade i nästan en timme, en snabb dusch på det, racerfart tillbaka till jobbet för möte och smartboardutbildning, tillbaka till Entré för att åter möta upp Ida och nu även Sandra för middag på Redfellas och fönstershopping. Nu är jag trött och dessutom illamående efter kvällens pass av kuvertslickning.

Det värsta är att jag inte har nåt att läsa längre, har läst ut de böcker jag fick låna av Ida. Får gå och lägga mig oläst ikväll, vilket innebär att jag måste tvinga med mig min sambo för ett kvällsprat istället.

Over and out

Söndagsdepp

2010-05-02 22:05:11 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Depp fast ändå inte.

Jag och Johan har haft en jättemysig dag. Låg lääänge och drog oss i sängen imorse sedan klädde vi på oss och åkte MC till ett brunchställe. Vår gamla favorit Systrar & Bröder. Där satt vi på uteserveringen i solen och drack juice och åt brunch.







Sen fortsatte turen, vi åkte på lite fina skånevägar och såg vackra hästar och rapsfält som snart kommer att stå i blom. Och varje gång jag drar på mig hjälmen och känner doften så får jag visioner av Kreglinger, små byvägar i tyskland, sagolika slott, korsvirkeshus, oändliga vägar i österrike... Nostalgi och viljan att ge sig iväg igen. F*n ta dig Martin L om du svettas ner min hjälm till helgen så att dofterna försvinner. Och våga bara inte använda hårvax! :-P

Efter turen var vi lite nedkylda och tog ett bad, eller rättare, jag tog ett bad, Johan klev i, klev ur, och satt en halvtimme i telefon. Jag lagade middag åt oss, gick och handlade till middagen, svor över min fot som fortfarande är så svullen att jag bara använder uggsen (något varmt), och sen åkte vi och veckohandlade. Billigt blev det, Ica Maxi är kingen. Nu har vi kvällsfikat varsin smoothie och Johan deklarerar. Jag tittar roat på när han har ena handen på telefonen och med den andra bläddrar desperat mellan papprena. Tacka vet jag att deklarera över internet.

Trots en bra dag är det söndagsdepp som gäller. Det kombinerat med att det är första dagen utan Arvid (han åkte till Sundsvall igår) gör att jag har en liten klump i magen. Något nedstämd. Jag ska nog faktiskt avrunda kvällen ganska snart. Läsa lite. Hålla mig undan från Arvids rum, inte gå in där och tända sänglampan och titta på tomheten. Så blir det.

Godnatt!

Varning!

2010-05-01 21:50:23 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Hemma efter en mysig dejt med Nina och Helena. Fika och bio. Trevligt värre, många skratt. MEN... Se! Inte! Filmen Bounty Hunter. Värre "actionkomedi" har jag sällan sett. Fast efter filmen försökte vi komma på nån enda film med Jennifer Aniston som faktiskt är bra, men det gick inte. Det finns säkert nån... men.... Och sen får man nog skylla sig själv när man ser en "actionkomedi" men det gick inte så många filmer klockan 18 och Helena är gravid och trött...


Ska fika lite nybakta scones med min älskling nu, men alltså: gå inte på bio och se den filmen om ni inte vill vänta på handlingen i ca... hundra år!!!

The Bounty Hunter

Han får i uppdrag att föra henne till häktet på grund av en mindre förseelse. Hon har andra planer, gällande ett skumt mordfall. Resultatet är mest dålig kemi mellan duktiga skådespelare i en hopplöst spretig historia som nog inte alls borde ha gjorts, faktiskt.

Läs hela rescensionen här!

RSS 2.0