Arvids önskelista

2010-10-20 18:32:47 Arvid 3 K o m m e n t a r e r

Arvid har pratat en del om tomten på sistone, så den som har oss som gäster på julafton får se till att han/hon snackat med den stora rödklädda först. Jag minns en jul för två år sen, alltså förrförra (samma jul som jag körde audin rätt ner för en slänt vill jag minnas). Vi var hemma hos min pappa och hade ätit middag. Arvid var bara 1 år och tio månader gammal så vi hade inte avtalat nåt speciellt med tomten. Men min mamma tyckte ändå att det kunde vara rätt festligt att dra på sig ett tomteskägg och kliva in genom dörren och säga: finns det några snälla barn här? Arvid tittade upp på henne och ropade högt så att alla hörde: har du varit ute och rökt mormor?

Men i år så har det iallafall redan pratats om tomten ett tag. Och Arvid har tjatat om att få skriva en önskelista, så vi tjuvstartar lite genom att lägga en här på bloggen. Idag hade han tydligen diskuterat med sina kompisar på förskolan, för han kunde inte komma på allt han önskade sig men sa att "jag kunde ju fråga Milo vad det var Arvid ville ha".


Här är i Arvids egna ord vad han önskar sig:






Och här är en från mig något utökad version:

KLÄDER
strl 98/104
Vindfleece från polarn och pyret, gul eller grön, strl 104
Filmer: Tingeling, Tingeling och älvornas hemlighet, Tarzan (tecknade)
Bionicle
Bakkugan

3 ½ år gammal

2010-10-20 17:10:46 Arvid 1 K o m m e n t a r e r
Arvid: om du flyttar ifrån mig och pappa Johan, då ska jag skicka ett brev till dig...

Oooookej, betyder det att han inte skulle flytta med mig? Trist!

Vård Av Barn

2010-10-18 11:41:59 Arvid 0 K o m m e n t a r e r
Sista dagen på vab idag. Arvid är så pass frisk att han är rastlös, jag likaså. Tur att man har lite ess i rockärmen. När Arvid började springa runt runt som en nakenfis styrde jag upp lite pysslande genom att plocka fram helt nya kritor och en ny målarbok ur min pysselkartong. Välbehövligt!



Arvid leker på sitt rum

2010-10-17 21:56:54 Arvid 0 K o m m e n t a r e r

Lekparkshelg och nedräkning

2010-10-17 21:04:08 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
Det efterlystes uppdateringar på bloggen. Jag har inte skrivit på ett tag, två veckor närmare bestämt. Av olika skäl.

Iallafall, 1,2,3,4,5 dagar kvar. På fredag runt klockan ett packar vi bilen full och beger oss till Stockholm för övernattning hos underbara nygifta Maria. Och på lördag... åker vi! Det känns lite overkligt faktiskt, det har varit långt borta så länge, och jag menar... Maldiverna! Ida på Maldiverna... Overkligt.

Enligt en vädersajt på internet är det idag 30 grader i luften och 28 grader i vattnet... Hoppas jag kommer i bikinin bara...


Vi var hemma från jobb/förskola i fredags. Arvid grät en stor del av natten mot fredag och klagade på ont i örat. Han somnade till sist och på morgonen hittade jag en gul fläck på hans kudde. Alltså; det onda har runnit ut. Men; han var inte helt frisk. Allmäntillståndet styr, varför han kommer att vara hemma imorgon också. Han är inte riktigt okej och både idag och igår har han sovit en stund mitt på dagen för att orka med. Jag blir alltså också hemma en dag till, och vilan kom faktiskt riktigt välbehövligt. Jag är frisk och kry men har varit trött och slut nu i några veckor. En semester kommer välbehövligt!

Johan har jobbat större delen av helgen, varit på kontoret i närmre fem timmar både lördag och söndag, och Arvid och jag har roat oss med att klä på oss ordentligt och besökt lekplatser. Helt okej syssla ifall man har täckbyxor på!



Min lilla filosof. Ibland känns det som att han aldrig slutar prata och fundera.



Lilla solstråle. Inte helt kry.



Blåser på medhavd varm choklad.

Sometimes...

2010-10-01 12:57:35 Kursiva tankar 1 K o m m e n t a r e r
Nämnd... Men inte glömd? Är lycka brottsligt? Är det alltid bara jag? Så mycket ord, men var är ?
Försöker hålla huvudet högt!
RSS 2.0