Sommarlängtan

2011-02-24 21:55:50 Myself 0 K o m m e n t a r e r
Tittar på kort och längtar enormt till sommaren. Solen, stranden, Arvid med vitt hår och bruna armar. Sommarstugan, ledigheten.













V. 26

2011-02-24 15:01:25 Graviditet 2 K o m m e n t a r e r
Dear Nobody.
Igår bytte vi visst vecka igen. Svårt att hänga med i den här takten. Igår var vi också på besök hos barnmorskan. Allt var bra, järnvärdet var fint, trots att jag äter mindre dos tabletter än rekommenderat. Blodtrycket var mycket bra, symfusmåttet (magens storlek) var precis som det skulle vara och hon tyckte att jag gått upp alldeles lagom mycket i vikt. Dina hjärtljud var starka och fina och lät precis som de skulle. Så barnmorskan var nöjd, jag var nöjd och besöket gick mycket fort.

Din pappa sa att vi måste fira att allt såg så bra ut så jag tänkte att vi kunde åka till nån slags jättebabyaffär som heter babyringen på lördag och strosa. Vet inte om det var nåt sånt din pappa tänkt sig egentligen, men det låter väl jättekul?

På tal om barnmorskan, hon är jättetrevlig, men det märks att de jobbar på ackord. När jag kom in fick jag en liten lapp i handen med besökstiderna för resten av graviditeten, datumen bokade och allt. Det var inte fråga om vad som passade mig, utan det hade hon redan planerat in. Jag minns att när jag träffade Elisabeth i Sundsvall så bestämde vi alltid nästa datum på plats, så båda kunde konsultera sin kalender och komma överrens om en bra tid. Men jag kan tänka mig att vc i Granloholm (som inte finns längre) hade lite mindre arbetsbelastning än en i Malmö City... Hursomhelst så ska jag träffa henne ungefär en gång i månaden, lite tätare sista veckorna. Nästa gång är det glukosbelastning, som tydligen är obligatoriskt här, då ska jag dricka sötat vatten i två timmar...




Vecka 26

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Home is where the heart is!

2011-02-22 08:39:20 Myself 0 K o m m e n t a r e r
Sofia sa att jag uppdaterade lika sällan som henne... Skärpning tösen!

Jag är hemkommen efter en mycket kall helg i Sundsvall. Åkte från nollgradigt till -26, tur att jag packade Arvid overall trots allt. På förskolan har han ju det fleecefodrade regnstället nu för tiden efter som det passar årstiden bättre och inte är för varmt. Jag kom hem igår morse, sov helt ok på tåget men alla som sovit på tåg, speciellt i de där minsta utrymmena som jag betalar för vet att man är... ofräsch!

Hem, duscha, ta en liten tupplur. Längta efter äkta mannen. Städa lite. Läsa. Gå och jobba.


Jag spenderade större delen av helgen med familjen. I stort sett hela faktiskt, Arvid var sjuk, febern låg hela tiden runt 39 så han tog sig inte långt. På lördagen var jag bara ute ett snabbt ärende och handlade en present, sedan hade jag hemmakväll hos mamma. Hämtade dit mormor, sen kom båda bröderna, syster Sara och även kusin Sofia. De såg melodifestivalen, vi åt massa mat och annat gott och sen pratade vi mest. Skjutsade hem mormor tillsammans med syster Sara så vi fick lite tid till umgänge med. Mycket trevligt!

På söndagen var jag uteslutande med min lillebror. Ja, med undantag för när jag och pappa skjutsade Arvid. Lilla lillebror, kändes som att han faktiskt ägnade mycket tid åt sin storasyster i helgen. Ställde till och med in en raid med grabbarna (WoW) så att jag skulle kunna se Solsidan på teven (teven används som dataskärm). Vi var i birsta och shoppade en vårjacka till mig, sen fikade vi på Charm och verkligen pratade. Sådär som jag tycker om att prata, på riktigt.

Så trots att jag inte fick träffa de jag alltid ser till att träffa när jag är hemma, och trots att jag inte riktigt kunde glädjas åt att vara där hemma med de mina, på grund av att jag saknade min andra hälft, trots detta var det en okej helg. En trevlig helg. Syskon är inte fel ibland! Till påsk kommer jag nästa gång, då stannar jag lite längre.




Saknar dig Lucifer!



Home is where the heart is förresten. Glömde nästan bort tanken bakom rubriken. Det var en bra helg hemma. Eller var den borta? Jag vet inte. Jag tror att platsen spelar mindre roll än den någonsin gjort, och det är var hjärtat befinner sig som räknas. När Johan inte är med mig känns inte Sundsvall hemma. Det känns främmande, jag har ingenstans att kalla mitt hem och ingen att vara hemma med. Family is everything som bekant.

Och en dag...

Lägger banan på hälsobrödet och nynnar för mig själv

2011-02-18 10:16:58 Musik för mig 0 K o m m e n t a r e r
Den mysigaste, finaste morgonlåten. Lyssna!


Lyssnar alltså på Brett Dennan och äter frukost. Hembakat med frukt. Börjar riktigt sent idag och passar på att njuta. Ikväll går tåget mot Sundsvall, och en helg på annan ort. Min orkidée blommar igen.

Ibland är man bara... Tillfreds.

Försöker tänka på att tugga maten en massa gånger. Lätt när brödet är fullt med hårda korn. Johan läste sin pappabok igår och kom till kapitlet om kvinnor och deras ätvanor under graviditeten. Han gav mig nästan beröm. Observera nästan, för han sa; när han läste om frossandet som kunde ta vid, "men såhär är ju du inte alls! Du är duktig du!" Men innan leendet fastande på mina läppar lade han till: " Eller, det är väl de här kvinnorna som är helt galna".


Har skrivit dåligt men har haft utbildningar och kvällsmöten och läkarbesök och massa andra saker för mig. Idag blir det heller inte bättre än såhär för jag finner mig disträ. Startar om Brett Dennan istället och tar en tugga bröd till.

V. 25

2011-02-16 21:57:02 Graviditet 0 K o m m e n t a r e r
Dear Nobody.

Jag tycker om dig lilla sparkare. Till och med när du håller mig vaken på natten.
Partyprisse ;-)




Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Dåligt, försäkringskassan

2011-02-12 10:43:53 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
Alltså, jag brukar sällan klaga på försäkringskassan, även om det verkar vara den allmänna normen att man ska göra det. Jag brukar faktiskt tvärtom, lyfta försäkringskassan, för deras fantastiska internettjänst. Har aldrig haft problem med dem, behöver jag göra något loggar jag bara in på min sida på deras hemsida och sköter allt därifrån.

Men, jag måste säga att jag nu i veckan blev lite besviken. Jag fick hem ett papper "hej blivande förälder" som de vill att jag ska fylla i och skicka tillbaka, gällande min anställningsform, lön och hur länge jag varit anställd, så de kan beräkna min SGI utifrån detta. SGI:n ska sedan användas när de räknar ut hur mycket föräldrapenning jag ska få, fortsätter brevet, samt information om föräldrapenning och hur jag kan använda deras sida för att räkna ut och planera denna.

Jaha? Okej, men då... loggar jag väl in på försäkringskassans internettjänst, hämtar dessa uppgifter från dem, skriver av dessa, frankerar brevet, skickar det till Östersund, så att det kan sorteras, läggas in av någon stackars arbetare, för att slutligen överrensstämma med de uppgifter om mig som de redan har.
Eftersom jag redan har min SGI beräknad, eftersom jag redan tar ut föräldradagar, senast nu i jul. Eftersom jag redan fyllt i en beräkning för den nya babyn, och sammanställt hur många dagar jag vill ta det första året osv... Eftersom jag redan existerar som förälder i deras system!! Eftersom de redan har nämnda uppgifter!!


Pratade med Sara på jobbet som också redan har en sida hos dem, där alla hennes uppgifter finns, som också redan tar ut föräldradagar regelbundet, som också är gravid och strax ska ha barn. Samma märkliga brev hade skickats till henne, så det är tydligen standard. Brevet ska dessutom undertecknas och godkännas av vår arbetsgivare, så det är inte bara slöseri med våran tid, utan även med hennes. Det känns onödigt av försäkringskassan att skapa extra pappersarbete för sig själva, när vi ju redan är inne i systemet.



Dåligt, försäkringskassan!

V. 24

2011-02-09 20:11:24 Graviditet 0 K o m m e n t a r e r
Dear nobody.
En till vecka har gått. Det är 118 dagar kvar. Jag är arg på mina gravidkläder för att de inte riktigt passar. Av fyra par byxor är två par från Arvids tid och för stora (dessutom är ett par i manchester :S). Ett par köpte jag för någon månad sen men de har tappat färgen i tvätten. Dumma byxor. Ett par är jättefina men de har så liten magdel, passar perfekt i storleken, men jag får vika ner magdelen för att kunna ha dem. Tröjor har jag knappt. Du växer lilla Yoselin och magen gör detsamma. Men snart ska vi ju till London och Lisa ska ta mig med på Mamas and Papas och Mothercare och allt vad hon sa, så jag hoppas kunna hitta lite snyggt då, kanske även lite snygga amningskläder att kunna ha sen. Vad jag minns var dessa inte särskilt roliga.

Alldeles nyss kom jag på att du var stilla. Det passar sig inte lilla vännen, du brukar alltid vara vaken den här tiden och sparka som mest. Din pappa sitter ibland bredvid eller ligger bredvid mig i sängen och förundras över hur hårt du sparkar nu. Eftersom du var alldeles stilla nu är jag ledsen att behöva meddela att jag väckte dig. Jag var tvungen, du gjorde mig orolig när du du inte följer dina rutiner. Så nu efter lite buffningar och skakningar från mig så sparkar du nu, lite trött, i protest kanske. Inte göra mamma orolig!



Vecka 24

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.


Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.


Nio snabba frågor

2011-02-07 19:12:23 Graviditet 1 K o m m e n t a r e r

Läste för Johan upp ett frågeformulär som ett par i "Vi föräldrar - Gravid" svarat på. Sedan lekte vi att jag var en intervjuare och att Johan var föräldern i tidningen. Här är våra snabba svar:

Senaste impulsköpet:
Johan: En spjälsäng
Ida: Gravidtidningen

Namnfunderingar:
Johan: Adon Sigurd (??? Idas anm.)
Ida: Annie eller Sigismund

Föräldraförebilder:
Johan: Min vän Georg
Ida: Mamma som hon var när jag var liten, inte nu! (ta en kaka till...) :-P

Föräldrastyrkor:
Johan: Snäll och sträng
Ida: Tålmodig, konsekvent, pedagogisk

Längtar mest efter just nu:
Johan: Bebisen
Ida: Våren

Svårast just nu:
Johan: Att ta hand om Ida, jag är inte så moderlig av mig
Ida: Att ha ont och inte känna mig "duktig"

Present som skulle sitta fint:
Johan: Nya bromsklossar och bromsskivor monterade på MC:n
Ida: MASSA engelska pund

Ser fram emot att göra tillsammans med bebisen:
Johan: Gå på promenader
Ida: Mysa

Den här personligheten tror jag bebisen har:
Johan: Humoristisk tjurskalle, som jag
Ida: Lugn och snäll

Dagar som går

2011-02-07 11:08:37 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r

Idag är det 120 dagar kvar till beräknad förlossning. Det är svårgreppat, precis som igår när Johan satt i badkaret och räknade på fingrarna och kom fram till att det var exakt fyra månader kvar. Det är svårt att omsätta en tidsram i tanke, vad är fyra månader i praktiken? Det är fyra månader kvar av den här tiden som vi lever nu. 120 dagar. Och även om jag tycker att dagarna rinner iväg, det är måndag-fredag, måndag-fredag hela tiden för att citera min fina vän Kristin, så vill man gärna att de ska ticka på ännu lite fortare. Vi har iallafall lite happenings att hinna med innan det är dags, en räkna-ned-lista är ju alltid intressant.


* 4/2 After Work med jobbet. Farväl till Anna och Sara.

* 18/2 - 20/2 Sundsvallshelg

* 23/2 Besök hos barnmorskan (jag gillar dessa!)

* 4/3 - 6/3 LONDONWEEKEND!

* 7/3 - 9/3 Mamma på besök

* 23/3 ARVID 4 ÅR!

* 26/3 Arvid barnkalas :S

* 14/4 Rutin Ultraljud i 3D!

* 20/4 - 25/4 Påskhelg i Sundsvall


Och sen är det helt plötsligt maj och det kommer säkert att kännas som att tiden går alldeles för fort. Eller... Nej jag tror inte det. Men våren känns som att den kommer att bli fantastisk. Förutom dessa datum väntar vi ju ner fler besök, eller hur? Martin-Gabbi, Nina, Sara-Niklas, Maggan-Lennart, Johan, m.fl. Alla läsare av denna blogg är härmed inbjudna till Malmö!

Jo, och sen var det ju våra "tjejplaner". Hur var det nu Emelie och Hanna, vad är det vi tänkt oss? En bokcirkel, en filmklubb, en Krakowresa, en återkommande spelkväll... Har jag missat nåt som vi planerat in under våra matlagningssessioner? Matlagningsträffar? Vad tror ni om det?

Som sagt, tiden tickar och magen växer. Innan vi vet ordet av är det sommar, och vilken sommar det kommer att bli!

Man tror man gör en insats...

2011-02-07 09:58:30 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r

Man tror man gör något uppskattat. Man skriver så gott som varje dag. Bjuder på sig själv... Till och med med uppskuren fingertopp lägger man in lite bilder och lite text. Så var, jag frågar er, VAR är mina kommentarer?

Kära familj och vänner, skärpning! Yoselin och jag kräver förändring :-P

Ny helg, nya kalas...

2011-02-06 19:05:47 Arvid 1 K o m m e n t a r e r
Dessa födelsedagskalas tar ju knäcken på vem som helst! Idag var det funhouse (typ drakborgen) som gällde igen, och jag säger då bara det... Vilken ljudnivå!
Arvid och jag var lika trötta båda två när vi slutligen tog oss hem igen efter 2½ timmar i leklandet, lite grönsakssoppa till middag, lite söndagsbad och hårtvätt, och så en kvällssaga och godnatt.

Nu sitter jag här, fullständigt slut, men Arvid är helnöjd med sin dag, Yoselin sparkar på och orsakar diverse krämpor, min man tappar i skrivande stund upp ett varmt skumbad åt oss och det är Solsidan klockan åtta.

Svårt att se nåt jag skulle vilja ha annorlunda just nu!





Fin, tuff kille på väg till kalaset.



Ansiktsmålningen ingår (jippie...)

Dag 18 - Min favoritfödelsedag

2011-02-05 21:22:36 Myself 0 K o m m e n t a r e r
Det är svårt, eller kanske omöjligt att säga vilken födelsedag som är favoriten. Jag menar, när man var liten betydde ju födelsedagar något alldeles speciellt, jag minns att jag alltid tyckte att det var som jobbigast två dagar innan födelsedagen, för dagen innan kunde man iallafall tänka att imorgon! Så födelsedagarna när man var barn var alla favoriter, men ingen sticker ut speciellt i minnet.

Däremot var min födelsedag förra året när jag fyllde 24 ganska minnesvärd. Utan att jag anat något hade Johan bokat färjebiljetter till Tyskland för oss, för att besöka den berömda julmarknaden i Lübeck (som jag velat göra jättelänge!). Han hade dessutom pratat ihop sig med min pappa som kom ner dagen innan och följde med oss, och dessutom mailat mina tjejkompisar här nere för att se om inte nån av dem ville hänga på. På morgonen dagen innan min födelsedag (fredag) hittade jag en rebus på kylskåpet. Jag försökte tyda den, Johan hade ritat bilder och tillsammans skulle de bilda en mening. I almanackan satt det dessutom en lapp med några namn och ett förslag på en tid. När man googlade namnen var de olika kända platser i Lübeck, och tiden var den tid färjan skulle avgå. Under min bibel i vardagsrummet låg biljetterna, och mitt i allt detta grubblande och letande knackade min pappa på dörren! Färjan gick samma kväll och vi hade fina hyttplattser, när jag vaknade nästa morgon var det min födelsedag och jag var tillsammans med min fina familj, Arvid och Johan, och min pappa, på Europas största och äldsta julmarknad i Lübeck (ja efter ca 20 minuters körning från färjan förstås).
Att Johan ansträngde sig och gjorde allt det här för mig tycker jag var jättefint. Aldrig någonsin har nån gjort liknande överraskning för mig!




Födelsedagsfrukost på färjan.


Vy från Lübeck.


Dockmarknad i stan med kända sagofigurer.


Arvid och Johan träffar tomten (som Arvid tror bor i Tyskland).


Pappa och Johan med varsin Weissbier vid lunchen.


Arvid väljer mat från barnmenyn.

V. 23

2011-02-03 14:46:17 Graviditet 1 K o m m e n t a r e r

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

 



Lennarts Nilssons bild på en baby i v. 20.
Redan nu kan du suga på tummen!

På Arvids önskelista

2011-02-03 07:00:27 Arvid 0 K o m m e n t a r e r

Om ungefär en och en halv månad fyller Arvid fyra... Hur gick det till? Liten blir stor!

Vi börjar så smått fundera på vad han önskar sig, och igår kom jag på en grej som har verkligen använder och uppskattar; sällskapsspel! Vi spelar alltid spel tillsammans på helgerna, det är heligt för Arvid, vi ska spela "hela familjen tillsammans" som det heter. Han har tre spel som går varma och faktiskt är riktigt bra, men det kan behövas påfyllning i repertoaren.

De spel vi spelar är ballongjakten, där man ska vända på brickor och hitta ballonger i rätt färg, och fånga ballongerna där man ska slå en tärning och få rätt färg för att få ta en ballong. Det tredje spelet heter världens djur eller nåt sånt och är ett träspel uppdelat i olika världsdelar där man ska slå en tärning och vända på ett djur och förhoppningsvis få placera in det i rätt världsdel, detta spel hittade jag ingen bild på.

 

Förutom dessa tre har han det där spelet där man ska fiska upp fiskar, en uppsättning gemomags (magneter) kasta gris, uno och säkert nåt jag har glömt, men det som uppskattas mest är ju "riktiga" spel. Jag läste på lite på internet i ett test från magasin förskolan och tyckte att "junior pictolino" och "se vad jag kan" verkar roliga och på en lagom nivå.

         






Sen finns det förstås de gamla klassikerna, som MixMax och Bamses honungsjakt. Plus många till! Åldern bör vara någonstans mellan 3 och 6 år.





Mamma och Arvid

2011-02-02 18:27:05 Arvid 0 K o m m e n t a r e r
Jag slutade tidigt idag så jag och Arvid fick i stort sett hela eftermiddagen tillsammans. Såhär har vi spenderat dagen:



När vi kom hem så bakade vi.



Arvid är välbekant med decilitermått, matskedsmått m.fl.



Ooops, jag spillde lite...



Efter baket upptäckte Arvid att han kunde plugga in sina hörlurar i sin stereo, så lyssnade han på ljudsagor på det sättet.



Efter middagen innan det var dags för Arvid att lägga sig spelade vi spel.



Hurra, rätt färg på brickan!

Change of heart

2011-02-02 16:49:03 Shopping 0 K o m m e n t a r e r
Jag ska aldrig mer säga att jag bestämt mig... Eller, det kommer jag ju att göra. Men sist jag sa det stämde det inte iallafall. Ni vet, när jag äntligen hade valt vagn och till och med åkpåse till den.

Ibland när allt känns lite stressigt, jobbet är tungt eller man har mycket att göra eller man av någon annan anledning behöver en liten paus, så brukar jag strosa Stora Nygatan ner. Där ligger nämligen två av de förnämsta barnaffärer jag någonsin besökt. Och så i söndags så såg jag den, eller ja, först såg Johan den, men sen SÅG jag den... Vagnen! Den med stort V.


Så jag har ändrat mig, men den här gången ligger jag lågt med att basunera ut mitt val, ända tills den är beställd. Men vilken vagn!

Dag 17 - Mitt favoritminne

2011-02-02 15:33:35 Myself 0 K o m m e n t a r e r
Det är omöjligt att välja ett favoritminne. Liksom onödigt. Alla fina minnen, alla upplevelser och känslor. Att sortera och rangordna till facvoriter vore att förminska dem. De finns där, när man behöver dem.
Minnen med Arvid, minnen med Johan. Minnet av när jag hämtade hem lilla Emmy. Minnet av min fina uppväxt i Ankarsvik. Barndomsminnen med mina syskon. Den där gången vi gick på träplankor över sågspån på vinden på Hedbergska, mitt i natten, för att ta oss till observatoriet. Alla skratt jag delat med människor. Alla tårar.

Men jag tänkte dela ett av mina finaste minnen med er. Minnet av dejten då jag och Johan blev tillsammans.


Vi hade träffats några gånger privat. Allt som "kompisar". Vi hade utväxlat många mail, fram och tillbaka. Så hade Johan föreslagit en tur på hans motorcykel (hans standardknep för att ragga tjejer vet jag nu). Det var på en lördag, och Johan hade nånting på fredag kväll minns jag. Utgång med jobbet eller liknande. Jag visste inte ens om han kom ihåg våra planer, eller ifall han skulle sova halva dagen, så vid tiotiden den morgonen fyllde jag min stora bag som jag alltid bar över axeln på den tiden och promenerade in till stan. Planen var att shoppa lite, för att fylla ut dagen.

På HM vid underklädesavdelningen kom det första sms:et. Vad är dina planer för idag? Svarade att jag försökte med lite shoppingterapi, men att han säkert hade ett bättre förslag. Hans svar blev kort. MC?
Han ringde upp och frågade vad jag hade för skor. Egyptiska skinnskor, typ som i Aladdin. Tydligen behövde jag bättre skor, så medan han navigerade in till stan shoppade jag ett par gympadojor.

Han väntade på mig på parkeringen vid Sca. Jag kom gåendes över bron från navet och han stod på andra sidan och lutade sig med armarna på räcket, skinnställ och solglasögon, som en riktig badboy. Jag minns att jag blev lite nervös, för han var grymt snygg! Vi var fortfarande inte något annat än kompisar, och även när han satte på mig hjälmen, som hade en liten skärm, och skrattade och sa att jag var väldigt söt i den tillät jag mig inte att tänka nåt annat.

Han styrde och jag höll i mig. "Man måste kramas när man åker MC" sa han. Romantiskt! "Det lärde jag en fransyska förra veckan". Mindre romantiskt!
Turen gick till Tynderö café, han köpte smörgåsar och åt upp både min och sin egen. Vi låg på klipporna och solade, ganska nära för att vara bara kompisar, men ändå inte så pass att vi passerade några gränser. Vid ett tillfälle frågade han mig vad jag hade för planer för resten av dagen. Jag berättade att jag faktiskt funderade på att gå på bio ensam för första gången, men det kändes lite obekvämt, och annars hade jag inga planer. Han föreslog att jag kunde övernatta på hans husbåt. I efterhand förstår jag hur nervös den här delen måste ha varit för honom. Då såg jag oss som kompisar och honom som drömkillen, helt oupppnåelig, så jag tyckte inte att det var ett speciellt samtal. Inte ens när jag svarade att jag aldrig skulle våga sova en natt på en båt helt själv, och han svarade att han också tänkt övernatta där...

Vi styrde tillbaka till stan, senare till Alnö. Handlade mat på ICA, han tyckte jag åt så dåligt så han ville inte köpa kött eller annat, det vore slöseri sa han. Middagen, som han lagade åt oss på båten, blev pasta med pesto och lite mozzarellaost i. Det fanns en gammal bag-in-box på båten som han envisades med att vi skulle dricka upp. Efter maten låg vi på varsin brits, vända mot varandra. Än idag kan jag inte säga på vems initiativ det var, men helt plötsligt höll vi varandras händer under bordet, hans båda händer strök över min ena. Jag kan lova att de fjärilar jag kände i magen då liknar ingenting jag tidigare känt! Kanske var det då jag förstod och vågade tro att det skulle gå vidare. Eller så var det inte förrän han frågade "Så här gör inte vanliga kompisar va?" Och jag bara svarade nej, utan att få fram något mer. Han frågade ifall jag ville ha en kram, och helt plöstligt var vi där, tillsammans på samma brits, som mer än bara kompisar. Han berättade senare att han samlat mod jättelänge för att våga ställa den raka frågan, min älskade Johan!


Den natten sov vi tillsammans, den första av många. Allt var väldigt oskyldigt och fint, och det är ett underbart minne att se tillbaka på. Det gör mig glad att han tog initiativen, och att det gick så fint till när vi blev tillsammans.


Tiden då det begav sig. Med vårt andra hem husbåten.
Första bilden av oss två, tagen med självutlösaren på kameran.

Dag 16 - Min första kyss

2011-02-01 19:50:57 Myself 0 K o m m e n t a r e r

Den var riktigt dålig! Så blev killen inte långvarig heller...

RSS 2.0