Visst är de ganska lika?

2011-03-31 11:54:05 Familjen 1 K o m m e n t a r e r

Mamma, jag inser precis att du ser ut som en mormor.

Uppmaning till syster Sara

2011-03-31 10:42:50 Familjen 1 K o m m e n t a r e r
Sitter här och äter lunch. Jobbar eftermiddag så jag börjar inte förrän sent.

Tänker på när jag var hemma och pluggade, innan Arvid föddes och efter att han fötts. Jag var på den tiden hundvakt till Tosse, så Sara hade egen nyckel och släppte in honom hos mig klockan 6 varje morgon och hämtade honom vid 13-14 varje eftermiddag. När hon kom hade hon resten av dagen fri och jag brukade ofta plugga på förmiddagarna så vi hade resten av dagen på oss att roa oss. På ett mycket avslappnat systerligt sätt.

Vi brukade alltid börja med att laga lunch. Min syster är konstant hungrig, så antingen hon eller jag slängde ihop något i köket. Sedan bakade vi, eller åkte på en liten utflykt, tog en promenad eller bara softade i mitt vardagsrum... Fördrev lite tid, hängde helt enkelt. Väldigt okomplicerat och enkelt!

Och nu har jag precis lagat potatisplättar, en typisk Sara-rätt. Äter dem, i min ensamhet. Tänker; att nu när jag inom en snar framtid går på ledighet, så skulle jag vilja att syster Sara var här, så vi kunde dela dagarna så där slappt och lättsamt igen. Vi kunde baka lite, gå till parken med Arvid, hänga!

Syster Sara, kom hit snarast!

V. 31

2011-03-30 09:25:34 Graviditet 1 K o m m e n t a r e r

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.







Vet inte om det syns så bra på bilderna men magen är liksom "toppig" eller hur man ska beskriva det. Lustig form, här kommer min mage och går med mig... Den står ut från kroppen liksom (nähä?!)...

Men jag tycker att det är en lagom mage, den känns inte jättestor. En skillnad på den här magen och den jag hade med Arvid är att den här babyn känns som att den ligger mycket "ytligare", om de nu kan göra det. Precis innanför huden liksom. Vilka alienrörelser som sker dagligen, och det gör riktigt ont, som det värsta håll, ifall hon/han bestämmer sig för att spänna ut huden på magen. Kanske sätter den fötterna mot bakväggen på magen och trycker på med ryggen mot huden allt den kan. Det känns så iallafall.
Vi känner och försöker identifiera de olika delarna, Maggan var bra på det där men jag känner mest små knölar bara... Men 14 april får vi ses igen!

Bilder från barnkalas

2011-03-29 19:00:50 Arvid 0 K o m m e n t a r e r


I väntan på gästerna.


Dansstopp till musik före fikat.



I väntan på hungriga barn.



Kalaspresenter.



Barnen tar plats kring bordet, med födelsedagsbarnet på kanten.



Glasståget med frukt och bärvagnar.



Födelsedagsbarnet låter sig väl smaka.



Dagens höjdpunkt enligt vissa.



Jag tänkte ju som bekant att jag skulle skriva några rader om kalaset redan i lördags, men vi var slutkörda strax efter åtta. Det vi tänkt kunde bli en mysig kväll för oss två efter att Arvid hade haft sin kanondag och gått och lagt sig blev lite annorlunda än planerat. Visst blev det mysigt, helt underbart faktiskt, men att gå hem och laga middag för att därefter lägga Arvid och kanske se en film tillsammans förbyttes snabbt efter ett kalas med massa stimmiga barn och deras föräldrar.

Johan såg hur trött jag var och föreslog en dejt på restaurang istället, för oss alla tre. Vi gick till restaurang Bollywood, eftersom min favorit är indisk mat. Arvid och jag delade på en Tikka Masala och sen när vi kom hem somnade han ovaggad och vi gick och la oss istället för att stanna uppe. Men det är inte fel att lägga sig så pass tidigt, det blir tid till att prata och skratta tillsammans istället då. Kan vara svårt att hinna med i vardagen ibland.

ARVID FYRA ÅR!

2011-03-28 10:26:00 Arvid 0 K o m m e n t a r e r


Godmorgon hjärtat. Är det ballonger i ditt tak?



Idag är det MIN födelsedag!



Pysselbok, kläder, pussel... Paketöppning i sängen!



"Det är ett hjärta på det här paketet, det är för att du älskar mig"



Favoritpresenten var en ficklampa i form av en legogubbe.



Kläder till sommaren, skor och filmer från oss, Hello Kitty från Martin.
Plus legoficklampan från oss som Arvid inte ville släppa.



Arvid valde helt själv sina "finaste" kläder. Skjorta, hängslen och en väst.



På eftermiddagen kom Emelie och Hanna och födelsedagsfikade muffins som Arvid och jag bakat.
Han fick ett spel från dem och fick även öppna presenterna som mormor köpt och lämnat här. Det var ett spel, en båt till hans brioräls och vackra fjärilar som han kunde sätta upp på sitt fönster.


Arvid hade en toppendag och somnade gott på kvällen med ett stort leende och sina nya saker på byrån bredvid sängen. Vår lilla kille är en stor fyraåring nu, tänk att tiden går så fort...

Lördag morgon en kalasdag

2011-03-26 10:45:54 Musik för mig 0 K o m m e n t a r e r

Vaknade strax före väckaren (som jag glömt stänga av) klockan 7.00. Troligen har ljuset från "det mjuka uppvaknandet" väckt mig, eller så var jag kanske utsövd. Vaken var jag iallafall.

Lagade våfflor till frukost, vi firade gårdagens våffeldag lite senare. Vispade, mätte upp, gräddade, allt till tonerna av Kents - Vy från ett luftslott. Tänkte på hur smart den låten är. Tänkte på att den är så samtida, så rätt. Som alla låtar alltid är. Här får ni lite text, för de som hävdar att orden är svåra att uppfatta...



Men ingen är där när vi vänder oss om
Vi undviker så skickligt ämnen som leder någonstans
Du är tätt vid min rygg
Äntligen somnar du om
Det svider till i mina ögon när musiken tar slut igen
Har du tänkt på att vi nästan aldrig lyfter vår blick från marken
Mot den svarta rymden ovanför molnen


Men ingen är där när vi vänder oss om
Jag dansar runt, parerar vant din bedjande blick
Vi är rygg emot rygg
Äntligen somnar du om
Och jag känner en sån lättnad när musiken går på igen
Har du tänkt på att vi nästan aldrig lyfter vår blick från marken
mot den svarta rymden ovanför molnen


Idag vankas det barnkalas. Arvid ska ha sitt allra första, och tolv tappra barn har anmält sig. Vi ska strax iväg och inhandla det sista, återkommer ikväll med bilder och detaljer, i veckan har vi ju både hunnit med födelsedagskalas och fyra-årskoll. Så med den cliff-hangern lämnar jag er!

V. 30

2011-03-24 20:40:35 Graviditet 0 K o m m e n t a r e r

Vecka 30

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.



Det påminner mig om simningen.
När jag bodde på Baldersvägen brukade jag gå till sporthallsbadet och simma två gånger i veckan. Alltid 40 längder, 1000 meter. De första 10 gick bra, vattnet var svalt och skönt och det fanns en glädje i att ta sig fram sådär ljudlöst och lent. Längderna mellan 10 och 30 var alltid värst, för det kändes som att man inte kom någon vart, längd för längd, meter för meter.

Men de där sista 10 var alltid en glädje i sig, en energikick, och ofta tänkte man: ska jag ta 10 till idag? Det hände aldrig, men just känslan av att kunna fortsätta, samtidigt som känslan av att vara klar, att räkna ner de sista tio. En mäktig känsla.

Och nu räknar vi ner de sista tio veckorna av graviditeten. Tio veckor. Så mäktigt. Att tiden ändå har gått!

Sweet smell of baloons...

2011-03-22 22:15:21 Arvid 0 K o m m e n t a r e r
Mina händer luktar gummi. Jag hatar gummi, det känns som att mina händer kommer att torka ihop och falla av. Jag har känsliga händer. MEN, det gör inget, för det är en speciell känsla när man blåser upp en ballong. På inandningen känner man igen doften, och alla sinnen vaknar och vet att det är kalasdags. Min lillkille fyller år. Igen.

Ja att Arvid fyller fyra imorgon tror jag ingen missat. Men firandet tog faktiskt sin start förra veckan, när Maggan och Lennart var på besök. Så här såg det ut då Arvid tjuvstartade sitt födelsedagsfirande:



Arvid (som har varit på kalas därav ansiktsmålningen) och Sally öppnar paket.



Maggan hjälper Arvid att klistra fast rätt klistermärke på flaggan.



Mor och son tar sig an utmaningen, glatt leende.



Det var många delar som skulle sättas ihop innan Arvid hade sin egen Rorriverkstad.



Arvid hämtade bilarna från sitt rum.



Sally tyckte faktiskt att de var lite tråkiga där borta.

Skriva listor

2011-03-21 11:47:32 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r

Jag är beroende av struktur. Av min kalender framför allt, men även andra saker som ger ordning. Till exempel listor. Skriva listor, redigera listor, strukturera upp. Allt fungerar så mycket bättre och jag vill alltid ligga minst ett halvår fram i planeringen. Inget skrivet i sten men lite uppstrukturerat sådär.

Här är den lista jag la upp för ett tag sen med nedräkningen fram till påsk (och fram till den lilla i Juni). Ska uppdatera den för att se vad som klarats av och vad som tillkommit. Struktur ni vet ;-)


* 4/2 After Work med jobbet. Farväl till Anna och Sara.

* 18/2 - 20/2 Sundsvallshelg

* 23/2 Besök hos barnmorskan (jag gillar dessa!)

* 4/3 - 6/3 LONDONWEEKEND!

* 7/3 - 9/3 Mamma på besök



Och här är vi nu:

* 23/3 ARVID 4 ÅR!

* 25/3 Arvid 4 års kontroll

* 26/3 Arvid barnkalas :S

* 8/4 Sista dagen på jobbet, därefter HP

* 14/4 Rutin Ultraljud i 3D!

* 20/4 - 25/4 Påskhelg i Sundsvall

* 23/4 Arvid/Erik/Martin släktkalas i Granloholm

* 1/5 Nina och Liam på besök

* 2/5 Barnmorskebesök

* 1/6 Barmorskebesök, förhoppningsvis det sista (hoppas, hoppas).

* 7/6 Beräknat födelsedatum!!!!


Ni ser, tiden ska nog gå. Här fylls ju ut med alla vardagliga saker som kompisar, middagar, spelkvällar, barnkalas som Arvid ska gå på, ännu fler besök (boka in er bara!)...


Och våren verkar ju äntligen vara här! Bild från vår familjepromenad igår:



Arvid och talet

2011-03-21 08:58:24 Arvid 0 K o m m e n t a r e r
Han pratar och pratar och pratar... Det är aldrig tyst här hemma känns det som. Det kan vara enerverande och gå både mig och Johan på nerverna ibland, men samtidigt, är det så ljuvligt.

Vad gäller talet blir jag ibland förstummad över hur långt fram han tycks ligga. Jag har ju 26 barn i åldrarna 3½-6 på jobbet, och i vissa saker ligger Arvid närmre 5 åringarna än 3½ åringarna. Det här med rim är stort här hemma nu, han rimmar på allt, med både låtsasord och riktiga ord. Igår sa han: "Godnatt mamma-pamma. Det rimmar. Eller så kan man säga Ida-Pida..." Allt ska rimmas och ordas om.

Idag kom jag på honom framför spegeln, där han komponerade egna sånger. Han tittade på sin spegelbild, höll hänerna mot sina händer spegeln och sjöng "jag tittar in, i den magiska spegeln, jag önskar att lillasyskonet skulle komma nu". Bara sådär, hittade han på den sången nu. Lyckades få honom att upprepa slutet när jag väl fått fram kameran, så bara jag lyckas ta hem ett program så jag kan vända på filmen ska ni får se och höra. Jag bir så rörd, av hans vackra sång, av hans längtan efter lillasyskonet, av hans ord och kunnande. Min lilla pojke, när blev du så stor?

Nu är det hög tid att han klär på sig och vi tar oss iväg till förskolan.




Arvid när han damsög av golvet häromdagen, på eget initiativ, och fint blev det!

En dag full av... ingenting!

2011-03-19 19:24:30 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
Idag har vi haft helg. Vi har inte haft besök och inte heller umgåtts med några andra än varandra. Det har varit så skönt! Och trots att vi inte haft några speciella planer har dagen varit ganska aktiv. Vi gjorde en utflykt till Jägersro, Johan hade önskemål om att få titta på bilar i bilaffärer och jag har inget emot att besöka babyringen som ligger där, för att ännu en gång brottas med valet av barnvagn och andra tillbehör. En bonus för min del var att när vi väl kom dit, strax efter 10, visade det sig att inga bilhandlar öppnade förrän 11, vilket betydde att den första timmen kunde tillbringas på babyringen och jag fick massa tid, till att strosa och titta och fundera. Vanligtvis räcker Johans tålamod i ca... 10-15 minuter, men idag fanns det ju inget annat för oss att göra direkt...

Efter mina ljuvliga 40 minuter på babyringen tog vi en snabb lunch innan vi gav oss i kast med bilhandlarna. Jag har suttit på så många skinnsäten nu att det räcker för ett bra tag. Lustigt med tanke på att vi inte alls går i bilköpartankar, men jag antar att Johan ville göra nåt manligare för att kompensera för den senaste tidens spring i barnvagnsaffärer.

Så det var vår dag, in och ut i affärer, trots att solen sken som starkast och det var över 7 grader varmt. När vi kom hem lagade vi pizza tillsammans till middag och strax är det läggdags, iallafall för minstingen i familjen.

Härliga helg, härliga familjetid!

LONDON

2011-03-18 13:41:15 Äventyr och Resor 0 K o m m e n t a r e r
Jag lovade ju för ett tag sedan att jag skulle berätta lite vad vi gjorde i London och kanske visa några bilder. Nå, bättre sent än aldrig, tänkte ta tag i det nu.





Vi åkte ju härifrån fredag morgon, och det var ganska kallt i vårjacka och vårskor vill jag lova. I London mötte vi upp med lilla"syster" Hanna vid Picadilly circus, sen ägnade vi oss åt turistiga saker som att till exempel gå på naturhistoriska muséet samt äta en engelsk brunch. Solen sken med det var faktiskt mycket kallare än jag tänkt mig, kallare än det varit där på länge enligt Hanna. Vi sällskapade tills Hanna var tvungen att vara tillbaka på jobbet, då fick jag och Johan strosa en stund på egen hand.

Efter klockan 18 mötte vi upp Lisa och Alex utanför deras lägenhet, och vilken lägenhet säger då jag! Jag höll på att dö när de ledde in oss i en exlusiv trea i centrala London och sade saker som "this is your room" om ett vackert rum med fullstor dubbelsäng, eller "this will be your bathroom" om ett lyxigt helkaklat badrum med tillhörande badkar och dusch. Viskade på svenska till Johan att vi var tvugna att flytta innan de kommer för att besöka oss. "This is Arvids room, you can share the top of the twinbed"... Njaa...

På lördag lagade Alex en suverän "fry-up" till oss, alltså en traditionell engelsk frukost med ägg och bacon och bönor och allt som hör till. Sedan var det dags för de seriösa aktiviteterna. Strax efter tio begav sig vi tjejer mot Oxford Street medan killarna skulle gå en promenad för att slutligen hamna på det tyska ölhuset, "Bavarian beerhouse", där de skulle möta några kompisar till Alex. Jag shoppade en hel del, men endast fyra plagg till mig själv (jeans, skjorttunika och kortärmad tunika med tillhörande kofta) och desto fler till Arvid. Även något babyplagg slank ner i påsarna och Lisa och jag hade en riktig heldag i affärerna. Till Arvid köpte jag vårskor (barnconverse), en vårjacka, en uppsättning kläder från Zara Kids, nån liten leksak och ett par sportskor. Allt är mycket billigare i England! Till bebisen köpte jag nån body från mamas and papas och framför allt en liten dress från Disney Store, med kaninen Stampe. Arvid fick ju en Bambioverall när han var med mig i Paris (i magen) så det kändes lite nostalgiskt.

När vi (efter ett snabbt stopp på Starbucks för varsin frappucino) kom tillbaka till lägenheten tog vi kontakt med killarna. Något överförfriskade försökte de få oss att göra dem sällskap på puben, men vi avböjde och påpekade (lite stressat) att vi hade reservationer för musikalen endast tre timmar bort och skulle dessutom behöva äta middag innan. Det var inte lätt, men till sist fick vi dem att röra sig hemåt. Enligt Johan har han aldrig druckit så mycket öl i hela sitt liv, och det dessutom före klockan 17 på eftermiddagen... Lite roligt är att han berusat snodde med sig det sista ölglaset när han lämnade stället eftersom det var så gott som fullt, och att en ännu mer berusad Alex tydligen visade ett gammalt kvitto på öl för dörrvakten som försökte stoppa dem som "bevis" på att de köpt glaset. Vi åt traditionella fish and chips i närheten av Lisa och Alex hem och försökte stoppa i killarna så mycket kolhydrater som möjligt i förhoppningen av bli insläppta på teatern.

På Söndagen tog vi sovmorgon, sedan gav vi oss av till den kända marknaden på Brick Lane, solen sken och det var vackert och mysigt. Vi strosade runt bland stånden, jag såg jättevackra tavlor och önskade att vi hade haft lite mer plats på väggarna. Vi tog ett slags mellanmål på en creperia, sedan avverkade vi resten av marknaden och Johan sprang in på en exlusiv herraffär och köpte en jacka som han såg i skyltfönstret! Efter en promenad längs kanalen åt vi traditionell engelsk söndagsstek, tyvärr inte min smak riktigt, och sedan var det dags att åka tillbaka och packa, för att bege sig mot Sverige igen...

En underbar helg, och perfekt sätt att ladda batterierna för det ssta rycket inför sommaren. Lisa och Alex var underbara värdar, vi hoppas de kommer till Sverige så vi får möjlighet att återgälda dem (även om vi först måste flytta och bygga vårt drömhus)...



Lite bilder

Fredag:


Mötte upp Hanna vid Picadilly Circus.



Jag med liten apa på museét.



Hanna med scouternas grundare, Baden Powell.



Johan i ChinaTown, utanför samma restaurang som vi åt middag på 2008.



Jag i "long trong gong" (kinesiska för korridor) I China Town.


Lördag:


Alex har lagat frukost till oss.



Efter en dags shopping



Efter en dags pubande



Me and my Love (och en laxboll)



Jag kommer inte ihåg vad det hette, men engelsk bakistradition att fylla ett vitt bröd med pommes och mumsa i sig...



Som synes...



Musikaldags!
Vi kom in trots detta!


Söndag:


Lunch vid kanalen

V. 29

2011-03-16 15:50:12 Graviditet 0 K o m m e n t a r e r
Dear Nobody.
BH:arna är för små och måste återigen byta storlek. Det är svårare att böja sig fram och knyta skorna. Storebror snor min mandelolja så fort han får chansen för han vill ha "lena händer". Vilket kärt besvär du är, du lille.
Om en månad är det dags för rutinultraljud nummer två och det känns spännande! Idag fyller din moster år, och för fyra år sedan var det exakt en vecka kvar till din storebrors födelse. Såhär såg magen (och Marissa) ut då, i vecka 39 (10 veckor från nu):







Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Sol och vårblommor

2011-03-15 15:03:44 Vardagen 1 K o m m e n t a r e r
På vår lilla promenad hem från förskolan idag märkte vi att nu är våren kommen! Solen skiner, det är 5 grader varmt, inte ett spår av snö och blommorna knoppar. Igår eftermiddag var det dock mulet, men faktiskt 8 grader varmt, så ändå vårmilt. Bara för att jag skriver det här så kommer det väl snöa imorgon men idag njöt vi iallafall!




Boktankar och nyheter

2011-03-14 21:41:34 Shopping 0 K o m m e n t a r e r

Får bokabstinens och surfar in på adlibris. På första sidan möts jag av den goda nyheten att Jean M. Auel äntligen har skrivit klart den sjätte och sista delen av serien om Ayla, alltså grottbjörnens folk m.fl. Plockade ner den i varukorgen som en förhandsbokning, så nu när boken släpps den 29 mars så dimper den bekvämt ner i brevlådan hos mig. Dessutom kan jag till dess läsa om nionde grottan så jag är i form. Mycket bra.

Nu vill jag göra alla läsare på det klara med att det inte är så att jag är ett jättefan som bara gått och väntat på denna boken, det är inte Harry Potter direkt... Men det är alltid skönt att få avsluta en bokserie, och dessutom har ju oron funnits att kvinnan som skriver böckerna aldrig skulle hinna klart. Den första boken skrevs väl på 80 talet nån gång.

Böcker... Finns det nåt mer fantastiskt? Jag försökte klura ut hur de kan vara så billiga. Jag menar, en bok kostar sällan mer än 200-300 kr, oavsett hur efterlängtad och populär den är. De hade lätt kunnat ta flera hundra betalt för sista Harry Potter böckerna, men gjorde inte det. De gör aldrig det. Är det någon slags kulturreduktion på priserna? För finns det något bättre än böcker? Föredrar böcker över filmer alla gånger om!


De målade grottornas land

Barnkalas och Annonsproducenter

2011-03-14 10:41:08 Vardagen 1 K o m m e n t a r e r

Fördelen med att ha lite mer tid hemma är att jag kan ägna mig åt saker som jag annars skulle ha svårt att hinna med. Äta frukost med Arvid, städa och plocka lite extra, läsa ut en och annan bok. Eller, som i dagsläget,  planeringen av min sons första barnkalas.

Idag består planeringen av att fixa inbjudningskort. Vi kom fram till att det var mycket onödigt att köpa dessa, då man enkelt kan göra dem själv och skriva ut dem på exempelvis jobbet. Att göra dem själv innebar för mig att titta på kort på internet, kopiera ett, konstatera att jag inte hade någon aning om hur jag skulle gå vidare och konvertera texten till min egen text på ett snyggt sätt, och sedan ta kontakt med Sofia.

Sofia hade lyckligtvis inte så mycket att göra på sitt jobb som annonsproducent (en slags grafisk designer) på mittmedia, så hon tog sig an uppgiften med stor entusiasm (hoppas jag). Arvid rabblade upp lite tecknade figurer som han gillade, jag rabblade upp lite fakta som föräldrarna till de lyckliga barnen kan behöva veta, Sofia kompletterade detta med lite design och en halvtimmes arbete och TADAAA!

                

Credd till Fia som lyckades få med både alla figurer som Arvid ville ha och all info som jag ville ha...

V. 28

2011-03-09 20:40:14 Graviditet 0 K o m m e n t a r e r

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.



Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

 

Sämst på att blogga

2011-03-03 12:57:14 Shopping 0 K o m m e n t a r e r
Japp. Det är jag det ;-)

Jag håller på att tvätta för att ha lite kläder att ha i London. Fast egentligen är det väl bara ett ombyte jag behöver, OXORD STREET HERE WE COME!
Fast... alltid när jag är utomlands är jag otroligt dålig på att shoppa till mig själv. Sist vi var i London köpte jag en blus till mig själv, det var nog allt, och den var det Johan som valde ut. Däremot fick Arvid ny jacka, inneskor, keps, t-shirtar och tjocktröja. Det är så mycket lättare att handla till de man tycker om! När Nina och jag var i Paris fick Arvid (som då var i magen) en jättefin vinteroverall från Disneystore, medan jag inte köpte ett enda plagg åt mig själv...

Hoppas Lisa kan inspirera mig till lite egoshopping, jag har till exempel siktet inställt på amningströjor, för dessa brukar vara så otroligt tråkiga och fula här i Sverige.



Arvid i kläderna jag köpte åt honom i London 2008.


COOL

V. 27

2011-03-02 09:14:16 Graviditet 0 K o m m e n t a r e r

Känns som att allt jag uppdaterar nu är de här veckobytena. Men jag tänker under dagen ut flera saker jag kan/ska skriva, sen är det ändå helt blankt när jag sätter mig. Har fuderat på att stänga ner här, men nu när till och med min syster har lärt sig att logga in och kommentera vore det ju synd. Får se om det inte blir bättre efter helgen, vi ska ju ut på roligheter och Arvid kommer dessutom hem på måndag.

Helgen då, LONDON BABY! Vi åker på fredag morgon för att anlända till London lagom för brunch. På fredag möter vi upp med Hanna för en mysdag, lite strosande och bara massa snack. Vid sjutiden ska vi träffa Lisa och Alex i närheten av deras lägenhet för att dumpa grejerna, återförenas, gå till en Marockansk restaurang och förhoppningsvis skratta bort resten av kvällen. På lördag är det Oxford Street som gäller för tjejerna och det ryktas om grabbträff på ett "Bavarian Beerhouse", en tysk ölhall, för grabbarna...

Jag ska skriva mer och visa lite bilder efter resan, nu ska jag fortsätta med min frukost och ge er en liten uppdatering på vad Yoselin har för sig i magen just nu.



Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

RSS 2.0