Uppdaterad datumlista

2011-05-31 17:55:57 Graviditet 1 K o m m e n t a r e r
29/5 (mors dag) - Min gissning
1/6 Johan
2/6 Lasse
3/6 Mormor Ewa
4/6 Morfar Stig
5/6 Jossan
6/6 Emelie
7/6 Hanna H
8/6 Sofia
9/6 Sara
11/6 Nina

Tionde är ledigt. Nån som vill ha tionde ;-)
Jag tror på trejde, sjunde eller elfte. Tredje för att det är fyra dagar för tidigt, samma som oss, sjunde för att det är beräknat datum, elfte likaså, som faktiskt var det första beräknade datumet vi hade. Storebror var så punktlig, blir intressant att se med lillasyskonet...

Just ja, Sara frågade vad man "vann". Jag sa att man kunde få äran att uppkalla barnet efter sig (i ett anfall av namndesperation), men hon stenvägrade och sa NEJ TACK, inga barn uppkallade efter mig. Så tyvärr alla som gärna skulle velat uppkalla barnet efter sig eller välja namn, ni får ta det med min syster :-)

Vi är beredda

2011-05-31 10:11:03 Shopping 0 K o m m e n t a r e r


Barnvagn



Spjälsäng



Skötbord


Men det tycks som att en liten liten detalj fattas...

7 dagar till bäst före...

2011-05-31 10:05:51 Graviditet 0 K o m m e n t a r e r
Du verkar inte vilja bli ett majbarn. Sista chansen idag, och du verkar ligga bra där inne. Du kanske väntar på att jag ska putsa de där fönstrena... Som jag sagt att jag ska göra ett tag nu. Men du förstår, jag kan inte göra det, det blir återigen över 20 grader varmt och solen ligger på. Ränder har väl aldrig varit särskilt inne på fönster va? Mina sista ord när jag åker in till förlossningen kommer att vara: Men jag har ju inte putsat fönstrena...

En vecka kvar... Allt är redo för dig, möjligen att din pappas nerver inte är riktigt redo, men troligast så redo de kan bli. Jag vill att vi gör en deal lilla baby. Du får fritt fram att födas, du kan faktiskt födas när du vill vad mig anbelangar, ju förr desto bättre, men skulle du vilja vara snäll och ge mig timmen mellan 21 och 22 ledig imorgon kväll? Då vill jag faktiskt gärna se säsongsavslutningen på Greys Anatomy, kan vi säga som så att jag är ledig då? Före eller efter går bra, bara jag har tillgång till tv den timmen. Är det okej?


Datumlistan

2011-05-30 12:03:17 Graviditet 0 K o m m e n t a r e r
29/5 (mors dag) - Min gissning
1/6 Johan
4/6 Morfar Stig
5/6 Jossan
6/6 Emelie
7/6 Hanna H
8/6 Sofia
11/6 Nina

Nog är ni väl fler som kan gissa? Listan ser lite tunn ut och det finns ju datum kvar. Till exempel 3 juni. Det låter väl troligt, både jag och Johan är födda 4 dagar före beräknat datum. Blir det den 5 som Jossan gissat blir det på Danmarks nationaldag, det vore väl skoj? En liten dansk... Då får vi välja ett danskt namn. Fast vad heter danskar? Lykke är väl ett danskt tjejnamn... Vad heter killarna? Chrichan (Christian)... Mads (nej det är kanske norskt)... Vad heter danskar? Vad heter den danska kungen? Nej nu känner jag att jag inte riktigt har koll...


Mors dag

2011-05-30 11:53:41 Shopping 0 K o m m e n t a r e r
Igår var det mors dag. Men för att kunna berätta om mors dag måste jag först berätta om lördagen.

På lördagen hade vi planerat en frukost på IKEA, för att köpa en sån där krokhängare man har på baksidan dörren. Nu när vi har tagit in spjälsängen i sovrummet har vi tagit ut stolen som stod där vilket resulterat i att det inte finns någonstans att lägga kläder på kvällen. Sagt och gjort, vi vaknade, brände mot IKEA, hann med frukosten med en halvtimme till godo och hittade vår krok, som faktiskt var det enda vi köpte där. När vi körde ut från IKEA var jag glad och uppspelt för vi hade siktet inställt på ILVA. Men så kom något emellan.

Mitt emot IKEA var det trafikkaos och massa folk. Tydligen öppnade Media Markt ett nytt varuhus där, och vi är inte den som är den, så vi svängde in och tänkte "ta en sväng och titta vad som fanns". En timme senare kom vi ut ägare till ny kyl och frys, samt ny spis. Resten av dagen gick liksom åt till att installera dessa, det tog mååånga timmar.


Alla som är eller har varit gravida vet att man den sista tiden vill ha ordning omkring sig. Man vill "boa". Man vill att allt ska vara förberett, ordnat och strukturerat, så att man kan känna sig lugn. I lördags eftermiddag var mitt kök oframkomligt, det låg ett kylskåp på golvet, stod en spis mitt i rummet och en annan spis halvt inskjuten där spisen ska stå. I hallen stod det två stora kyl/frysskåp och i vardagsrummet hallmöbeln och alla kartonger till alla dessa vitvaror. Ni som har varit hemma hos oss på våra 70 kvadrat förstår trängseln, oframkomligheten. Jag satt som paralyserad i soffan och väntade på att kaoset skulle gå över. Jag väntade i måååånga timmar, med ett avbrott för att köpa pizza åt de arbetande männen. Det var en psykologisk pärs, jag kanske inte borde varit hemma. Eloge till Johan, Ingemar, samt mig själv för att alla höll humöret uppe och meckade på!

Men, nu är det fantastiskt fint! Ägnade hela söndag förmiddag åt att skrubba köksluckorna grundligt, samt städa undan alla kartonger och sånt skräp från lördagens kaos. Fick ett objektiv av Johan på mors dag. Eller, av familjen var det väl. Och sedan på kvällen, efter att vi hämtat ut barnvagnen och drömt oss rosiga om den lilla babyn som ska ligga där så bjöd världens bästa man ut mig på indiskt. Kärlek!

10 dagar kvar

2011-05-28 17:43:05 Graviditet 1 K o m m e n t a r e r
Kom inte nu i alla fall lilla baby...

...för nu har vi inget kök längre. Det står massa stora vitvaror överallt i köket....

Kanske imorgon, på mors dag. Det var ju min gissning iallafall.

Det blir var man gör det till - "Egentid"

2011-05-27 13:41:21 Myself 2 K o m m e n t a r e r
Tittade på klockan tidigare. Sen insåg jag att jag inte har nån anledning att titta på klockan, för jag väntar ju inte. Johan kommer inte hem förrän sent eftersom de har sommarfest på hans jobb, jag är solokvist hela dagen. Vädret är mulet och för en stund kändes allt lite halvtrist.

MEN jag är inte den som deppar så länge över såna saker. Ta tag i situationen som jag brukar säga. Så jag har laddat för en super-ego-kväll, med endast mig själv. Jag promenerade ut en sväng och bunkrade allt jag kunde behöva för en superkväll i fredagens tecken. Jag har hyrt två filmer, kombinerat med lite B&J och lättlagad middag, plus en färdiglunch från det italienska haket. Och nu är jag på toppenhumör! Sms:ade Johan att han inte behövde komma hem tidigt och att han kunde dricka vad han ville till maten. Så hör du det lilla baby, vi har en deal nu. Jag har en myskväll framför mig, pappa har en firmafest framför sig. Du får inte sätta igång nåt ikväll. Jag måste dessutom lämna igen filmerna imorgon, så inte heller inatt passar bra. Förstått?




Mina inköp. Pastalunch med sallad, mjölk, filmer, B&J's och en Gorby till middag.
 
 Jag vet inte vad på den här bilden som skulle göra Johan mest upprörd, glassen, Gorbysen eller det faktum att jag betalat för att hyra två filmer som jag redan sett. Tur att han inte är så flitig läsare, vi kan ju hålla det här för oss själva va?

Och just det, Gorbysen... Jag har inte ätit såna sen jag bodde hemma hos mamma och pappa, och det är nästan tio år sedan, så visst var det dags igen? Jag har ett minne av att man ska micra dem hårt för att få knapriga kanter, någon som har större erfarenheter av piroger att dela med sig av?

Ahh, detta är min "egentid", en sann tonårskväll.

Skämmes HM!!

2011-05-27 12:01:30 Shopping 0 K o m m e n t a r e r
Brev/faktura från HM:

Välkommen till ett nytt medlemsår med HM Club.
Handlar du för 2.000 kronor eller mer under ditt medlemsår är det avgiftsfritt att vara med i HM Club. Då du handlat för mindre än 2000 kr tar vi ut en avgift på 60 kronor för ett nytt år.





Förstår ni vad som står? För att få fortsätta vara med i HM Club och samla poäng på mina köp så ska jag betala!?! Jag vet ingen annan klädbutiks-medlemsklubb där man betalar för att vara medlem. Jag ska alltså betala 60 kronor för att alldeles för ofta få hem deras reklamblad i brevlådan, vilka alltid går direkt i soporna olästa.

Innan fanns det en poäng med att vara medlem. Handlade man för 2000 kronor fick man en bonuscheck, 25 kronor tror jag det var. Man kunde alltså få lite återbäring på sina pengar. Men eftersom jag nu tydligen handlar mer i andra butiker än HM och inte uppnår den summan så får jag ingen bonuscheck. Jag får bara massa reklam (som de borde vara glada att få distribuera). Nu vill de dessutom att jag ska betala för eländet. Pinsamt HM!

Vad jag gjorde? Gick ur klubben naturligtvis!

11 dagar till Bäst Före...

2011-05-27 10:45:15 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 2 fulla dagar (v38+2).
Beräknat förlossningsdatum Tis 7 jun 2011
Du har 11 dagar kvar till beräknad förlossning



Ja, jag har inte uppdaterat riktigt bra. Men min dator krånglar än och Johan har lagt många timmar (och svordomar) på att fixa den. Det är bios hit och operatörsuppdatering dit... Allt jag vet är att det är krångligt, och skulle jag ha pengarna skulle den åkt ut med huvudet före och nånting annat tagit dess plats i stället. Min käre man har nog varit inne på de tankarna till och från också under den här (ganska långa) perioden av datastrul. Men han är mycket tålmodigare än mig vad gäller sånt där, och har ägnat timmar åt research och att testa olika teorier om varför den inte fungerar som den ska. Tur att vi är olika säger då jag!

Jag ägnar dagarna åt att samla sömn och ladda batterier. Arvid är i Sundsvall till på fredag, och jag har aldrig varit såhär ledig på fyra år. Jag vet inte vad jag ska göra med all tid, vad gör ni som inte har barn? Arvid har ju varit i Sundsvall förut, men i kombination med att jag inte jobbar just nu blir det en massa tid över. Vad gör man med all tid? Idag är det mulet, så dagen är räddad med hjälp av fönsterputsning. Annars läser jag en massa. Och promenerar litegrann (fast ganska lite). Stryker tvätt. Pysslar på, i sakta tempo. Väntar på lill*n.

Ikväll är jag solokvist då Johan har sommarfest med sitt jobb. Men jag hörde att två godingar vid namn Ben och Jerry kunde hålla mig sällskap. Inte fy skam!

V. 39

2011-05-25 11:58:02 Graviditet 5 K o m m e n t a r e r
Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.



Det är mindre än två veckor kvar (plus eventuella två som vi väljer att inte tänka på). Som min kära vän Nina sa en gång, BF står för Bäst Före, inte beräknad födsel. Så snälla lilla baby, välj att komma före bäst före datum. När som helst skulle passa bra faktiskt. Jag kan ge dig lite olika förslag: Fredag passar ju bra för då är pappsen ändå ledig på helgen, vore ju bekvämt. På söndag är det mors dag, det vore väl roligt om du skulle titta ut då?  1 juni är ett bra datum, lätt att komma ihåg, då kan du dela födelsedag med kära tant Irvana. Annars på kristi himmelsfärd, den 2 juni, då är pappsen också ledig, sen kommer din storebror hem på fredag och kan vara med och hämta hem dig från BB. Ja, det vore fint. Om du skulle födas en dag för tidigt, 6 juni, skulle du vara född på nationaldagen, det vore smidigt för då skulle vi alltid vara lediga på din födelsedag. Och passar inte nåt av de här datumen så kom då på din beräknade dag, 7 juni, punktlig som storebror. Okej?


Ska vi ha en gissningstävling? Gissa datum för babyns ankomst!
Vinnaren kommer säkert få nåt fint, om inte annat äran.

29/5 (mors dag) - Min gissning
1/6 Johan
4/6 Morfar Stig
5/6 Jossan
6/6 Emelie
7/6 Hanna H
8/6 Sofia
11/6 Nina

Pappa på besök...

2011-05-23 17:19:13 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
Vi har haft besök sen i torsdags morse, därav dålig uppdatering. Ska återkomma sen med lite bilder från helgen och en uppdatering.

Välkommen till vår gård

2011-05-19 12:37:45 Vardagen 1 K o m m e n t a r e r
Snodde bilder från en mäklarannons om en lägenhet till salu här på vår gård. Såhär ser det ut på vår innergård:


Vår uteplats är faktiskt med på bild, längst bort i bilden, där tegelhuset tar slut och blir rosa hus.



Gungorna i andra änden gården från vårt håll sett.



Barnen gillar att cykla runt på gångarna.

100 mil är så långt ibland...

2011-05-19 09:13:09 Vardagen 1 K o m m e n t a r e r
Jag saknar min vän! Det finns vissa saker som inte alla förstår...

Och vi som inte hunnit med...


"Det är då jag önskar att jag kunde
Stanna tiden, tysta alla nätverk, stoppa trafiken"

Nu blev det mycket bättre...

2011-05-19 08:27:10 Graviditet 3 K o m m e n t a r e r
Igårkväll stod jag och tittade på min mycket spända mage i spegeln... På kvällarna är den extra spänd och det resulterar ibland i att blodkärlen avtecknar sig alldeles tydligt, helt normalt skulle jag tro eftersom huden är pressad till bristningsgränsen.

Vände mig om och frågade Johan om han tyckte det var fult att ådrorna var så tydliga.
Han sa ja...


Ful dag blev genast så mycket bättre...

Fulis

2011-05-18 15:52:26 Myself 0 K o m m e n t a r e r

Så ful och eländig jag känner mig dessa dagar. Måste ha drabbats av en "manlig förkylning", för den känns mycket värre än vanliga förkylningar. Idag till exempel blixtrar det till i vänster sida huvudet varje gång jag rör huvudet och så strålar värken som ner i tänderna, men bara de på vänster sida. Det måste vara mitt immunförsvar som spökar. Är det så här killar känner sig varje gång de är fökylda? 
Det värsta är att jag för första gången fått förkylningsbesvär med linserna, kan inte sätta i dessa utan att ögonen exploderar av smärta, också är de konstant lite rödsprängda.

Så i kombination med att jag snorar hela dagarna, är allmänt tung i huvudet och dessutom inte kommer så bra överrens med min frisyr så måste jag dessutom gå runt i glasögon!! Jag använder ALDRIG glasögon, det är liksom inte jag. Johan glor förvirrat på mig varje gång vi får ögonkontakt dessa dagar (går mest runt med nedböjt huvud) eftersom han aldrig sett mig i glasögon innan.

Jo, och så till på köpet så är det inte alls vårigt och varmt som jag tänkt mig, utan kallt och småregnigt. Jag har ingen jacka som jag kan stänga igen att ha på mig, utan måste då gå runt i Johans regnjacka, ca 100 strl för stor eller nåt. Armarna går nedanför mina händer...

Japp, så måla upp en bild av ful frisyr, glasögon och rödsprängda ögon, inget smink (funkar inte med ögonen), mage som liksom hänger ner och dominerar bilden och för stor ful regnjacka. För att fullända looken trycker jag en militärgrön truckerkeps som det står EA Games på på mitt huvud.

That's me!

V. 38

2011-05-18 15:30:19 Graviditet 0 K o m m e n t a r e r
Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

 


Dumma stora pojkar

2011-05-17 19:27:26 Arvid 0 K o m m e n t a r e r
Arvid kom gråtande till mig idag. Han hade ett rött märke i pannan. Tydligen hade han trampat på en sopkvast och den hade naturligtvis flugit upp och slagit honom i ansiktet. Han berättar själv att det var hans två år äldre kompis som sagt åt honom att trampa på den... Visst tar man det de säger med en nya salt, men om denna äldre pojke är jag benägen att tro på Arvid. 

Jag hatar det där, att man inte kan finnas där. Kan inte hjälpa när andra barn är taskiga. Kan inte finnas där genom hela livet och hålla handen. Och såklart så gör man inte småttingarna en tjänst om man gör det heller. Det enda jag kan försöka göra är att ge honom tillräcklig självkänsla för att inte lyssna alltför mycket på såna dumma pojkar som den här stora. 

Arvid grät i ca 2 minuter, jag pussade och tröstade, sedan ville han ut och leka igen så skadan var inte stor. Nu är han ganska fascinerad över sitt märke i pannan. Mammas stora kille.





Barnmorskebesök v. 37

2011-05-17 10:42:44 Graviditet 0 K o m m e n t a r e r

Järnvärde: 111
Blodtryck: 100/60
(dock var det en sköterskeelev som tog det, men det stämmer säkert)
Symfusmått: 32
Vikt: 67.8



Frisk som en nötkärna med bra värden. Besöket tog som vanligt ca 15 minuter. Det konstaterades att babyn var fixerad, fast det har vi ju vetat ett tag. Hjärtljuden var stabila och fina.

Tiden går och snart är babyn här... Det är lite overkligt faktiskt, ju närmre man kommer. Johan frågade mig igår ifall jag ville att han skulle ta upp babysängen från källaren så jag kunde bädda, jag har tjatat lite om det innan, men helt plötsligt var det jag som backade och sa att vi tar det till helgen istället. För det är ju inte dags... inte än... Förlossningsväskan har jag iallafall packat och packat om, och nu är den färdigpackad... kanske...


Jo, förresten så är vi inte säkra på namn, vi har ju haft ett namnförslag som har funnits med ett tag nu, men ju närmre vi kommer desto mer börjar vi tveka. Så vi bollar namn fram och tillbaka till varandra, testar sammansättningar med andra namn, vad som rimmar illa och vad som låter snyggt. Det bästa är nog att inte ha något bestämt, vi måste ju se den lill*, sen är det säkert lättare. Men så ni vet, inga namn är bestämda, vi är öppna för förslag.


Rättvisemärkt på våra önskelistor

2011-05-16 09:24:11 Shopping 0 K o m m e n t a r e r

I lördags när vi var på World Trade Day i folkets park (heeelt frivilligt) så var det ett stånd som fångade våra ögon. Jättefina barnkläder med utrotningshotade djur på, naturligtvis fair trade och allt sånt där, och vilka motiv! En del av inkomsten för det plagg som såldes gick till det utrotningshotade djuret på bilden, t.ex isbjörnen eller lemuren eller snöleoparden.

Våra favoriter för lite äldre barn:

Snöleopard Isbjörn


Och för den lill*


Isbjörn  Snöleopard


Kläderna finns på www.zoolidare.com

Lördag i text och bilder

2011-05-16 08:57:34 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r

Denna dag trodde vi att vi skulle på barnloppis i folkets park. Jag och Arvid hade laddat hela morgonen, för det ska tydligen vara en stor tillställning med massa massa försäljning. Arvid hade sin lilla börs och efter att han fått fylla på den med en femma som han fick av Johan hade han 22 kronor att shoppa för.

Efter frukosten (mannagrynsgröt) cyklade vi iväg mot parken, medan mannen cyklade mot jobbet för lite helgarbete. Fast när vi kom dit så var det ingen loppis, den skulle visst vara på söndagen, det var bara en slarvig mamma som läst fel... oooops. Istället var det World Trade Day i parken, med lite rättvisemärkta saker till salu och så. Arvid tog det hela bra måste jag säga, han fick leka i lekparken och gå runt och titta på djuren istället, och så fick han en ballong från några av rättvisekvinnorna vid stånden. När vi lekt i en timme ringde vi Emelie och blev inbjudna att styra kosan dit istället, lite tidigare än planerat. Aktivitet två denna dag var nämligen kalas hos Emelie, hon fyllde ju år första maj, men var i Paris då (lyllos).

Vi blev bjudna på fruktbricka hos Emelie, sedan lagade vi lunch (hon lagade, jag satt på en stol bredvid) och bakade tårta (Emelie bakade och Arvid dekorerade). Efter denna orgie i ätande kände vi att vädret var fint och friska luften kallade. Så vi avslutade dagen i Sagolekplatsen vid biblioteket (cyklandes återigen). När jag och  Arvid kom hem hade vi cyklat fram och tillbaka över hela staden och jag hade ont i ryggen och rumpan. Men nöjda var vi efter vår heldag!








***












***





Bild 18 - Min fritid

2011-05-12 08:29:23 Myself 0 K o m m e n t a r e r
Här borde jag ju lägga en bild på Arvid. Familjen är min fritid. Jag har alltid haft många fritidssysselsättningar, hundar, scouter, föreningsliv. Nu har jag inget av det där, inte här i Malmö. På min fritid i Malmö brukar jag träffa kompisar, fika smoothie, göra utflykter med Arvid och pyssla i hemmet. Så vad ska jag ta för bild? På Arvid? På hemmet? På en smoothie? På kompisar?



Vi gillar att baka, så det får bli något jag gör på min fritid. Oftast tillsammans med Arvid förstås.

V. 37

2011-05-12 08:06:05 Graviditet 0 K o m m e n t a r e r
Detta skulle egentligen lats upp igår men min dator ville inte riktigt samarbeta...


Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Blivande storebror

2011-05-10 13:06:01 Arvid 0 K o m m e n t a r e r

I helgen hade vi besök av Andreas och Gunilla, som är gamla kompisar till Johan. De har en liten dotter som snart är 1,5 år, och aldrig har vi sett Arvid så omhändertagande! Han passade lilla Kerstin hela helgen, hämtade bollar åt henne när hon kastade bort dem, tog på henne skorna när de skulle gå ut och såg till att hon inte hade tråkigt en sekund. Han pratade med henne som han pratar till jämnåriga, fast verkade ändå veta att hon inte förstod allt han sa. När han uppmanade henne att de skulle gå ut till vardagsrummet och hon följde med tittade han på mig och sa "vad duktig hon var på att lyssna på vad jag sa mamma".

Mamma Ida var rörd, Johan var stolt och Arvid var mest bara glad över Kerstins sällskap. Vi tycker såklart att han är den finaste mest omtänksamma pojken i världen, en bra blivande storebror ;-)



Arvid försöker få på Kerstin skorna.



Arvid hämtade oss för att vi skulle lyfta upp Kerstin så hon fick gunga.



Sen hämtade han en dockvagn åt henne som hon fick dra runt.



Godingarna!

Bild 17 - En ovanlig bild

2011-05-10 09:57:47 Myself 0 K o m m e n t a r e r
Vilket trams... Den här utmaningen var inte så himla kul trots allt. Jaja, en ovanlig bild alltså. Ska se...



Haha jag vet, fantasin var kass... Men det ser väl ganska ovanligt ut med Arvid bakom soffan liksom...

Kosläpp och borggårdsfika

2011-05-10 09:48:17 Vardagen 1 K o m m e n t a r e r
I helgen var vi på Skånemejeriers kosläpp, i Bjärsgård Klippan. Det var trevligt, men inte som min barndoms dagar i ladugården hemma hos farfar. Intressant iallafall, att se ett sånt stort mejeri. Jag kom fram till att jag verkligen gillar kor, de kanske är mitt favortidjur, näst efter fjällrävar då såklart. Arvid var bara måttligt intresserad av korna, men Skånemejerier bjöd på chokladmjölk och den gick ner iallafall.


I väntan på korna.



Galopperande ko.



Sedan gick vi en promenad runt ägorna där hittade vi en hage med lite äldre kalvar, Arvid tyckte de var roligare för de kunde man klappa. Jag tyckte iallafall att det var underbart att komma ut på landet, dofterna från korna var ljuvliga, miljön var underbart vacker. Det finns en ganska stor andel bondtjej i mig trots allt. Jag hade kunnat snöra på mig storstövlarna och klampat in i ladugården med bönderna (till skillnad från min man som är lite rädd för kor).



Pojken som kan tala med kossor.



Puss på handen.




Vi hade gott sällskap av tjejerna hela dagen, och på vägen hem lyckades Johan hitta en gammal skånsk/dansk borg som nu för tiden var fik och muséum, mitt ute på landsbygden. Vi fikade i solen och hade allmänt trevligt, och innan vi gick tillbaka till bilen och styrde kosan hemåt tog vi en titt på omgivningen och alla djur som fanns på bordggården. Måste säga att det blev en toppendag!









Nu måste vi börja planera nästa Skåneutflykt!

Bild 16 - En bild på mig själv

2011-05-09 10:04:05 Myself 0 K o m m e n t a r e r

Gah, vad svårt. De är liksom inte så vanligt förekommande i det här hemmet, där jag mest står för fotograferandet... Här är en av de nyaste jag kunde hitta där det bara var jag på bilden, från när vi var i London och åt english breakfast...




Ja, minen är knepig men det är lite svårt att se entusiastisk ut med kniven och gaffeln i hand...

I min trädgård...

2011-05-09 09:58:06 Vardagen 1 K o m m e n t a r e r

...vill jag ha japanska körsbärsträd. Bilderna gör inte färgerna rättvisa!






Bild 15 - En person som jag vill vara med

2011-05-06 10:09:28 Myself 0 K o m m e n t a r e r
Idag vill jag vara med Lisa, vi ska till henne på lunch strax.


Förra sommaren på Skånes djurpark.

Mobilbilder från påskveckan i Sundsvall

2011-05-04 09:43:33 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r

Såhär var man klädd på avfärdsdagen, det var varmt i Malmö!




Arvid sov så sött på tåget mellan Sthlm-Svall



Jag var med Sara till hennes jobb och "labbade".
Vi letade efter tecken på urinvägsinfektion hos Vittra.









Vi var i Huljen, och lekte på Saras och Niklas flytbrygga





V. 36

2011-05-04 09:33:07 Graviditet 0 K o m m e n t a r e r
Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.



Kollar på bilderna i Lennart Nilssons bok och ryser över hur trångt det är där inne. Har ju alltid haft lite svårt för trånga utrymmen, och nu har du det sannerligen trångt där inne "Yossi". Annars mår vi bra, både du och jag. Värdena med beröm godkända, viktuppgången lagom, magen växer som den ska.

RSS 2.0