Goda smakisar

2011-11-30 17:02:25 Liv 0 K o m m e n t a r e r
Eftersom jag är låst till hemmet har jag ägnat lite tid åt att fylla upp frysen med diverse barnmat. Enkelt, ekologiskt, utan tillsatser och framför allt billigt!Gjorde ett fint fat med puréer i olika smaker som jag betygsatte tillsammans med Liv och Arvid. Min favorit var majspuré, Arvid gillade morotspuré och Liv tycktes förtjust i båda dem, och även potatis/palsternacka. Hon är duktig på att äta nu, lilltjejen. Gapar oftast och skrattar.




Liv är pigg minsann

2011-11-29 10:30:15 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
En som inte är sjuk är lillasyster Liv. Hon är lika glad som vanligt. Mötte en kollega igår på väg hem från affären som frågade om hon alltid var glad. Jaaa, ja, det är hon nog, nästan.

Just nu sitter hon och leker med Arvids riddare, som sällskap till mig som har ätit min frukostgröt. Senare idag kommer Ingemar hit och passar vår lilla sjukling medan vi beger oss på mammagruppsträff. Det ska bli skönt att komma ut, jag är inte van vid den isolering som sjukdom skapar. Så typiskt att det sammanfaller med att mannen är i Italien en vecka, så jag har ingen avlösning kvällstid heller. Om man till exempel skulle vilja träna tänker jag...

Men skam den som klagar, träningen kan jag ta igen till helgen och jag ska inte sticka under stol med att det är skönt att ha så mycket tid med barnen. Jag skulle inte vilja byta med Johan, hur många fina resor han än får göra... Och han känner detsamma till 100%.

Life's great,
som man säger i staterna.



Piggelin, fortfarande i pyamas.

Slutligen blev det våran tur

2011-11-29 10:18:38 Arvid 1 K o m m e n t a r e r
Vi har sjukstuga här hemma. Arvid är magsjuk, för första gången i sitt liv! Han är alltså nästan fem år och har aldrig varit magsjuk förut. Det har tagit hårt på honom. Efter att han kräkts upp lunchen igår tittade han sorgset på mig och sa: Det är nåt konstigt med den här sjukan!

Magsjukan kom dessutom i samband med en rejäl feber (40 grader igår) och en retsam kikhosta som håller honom vaken på kvällen. Det är en matt liten kille som ligger däckad på en tältsäng (för att skydda våra sängar) i vardagsrummet just nu. Om han inte får behålla någon mat idag heller blir det vårdcentralen imorgon, för då är han inne på tredje dagen utan annan näring än lite fil och vatten, plus frukt.


Lördag i farten

2011-11-26 13:26:42 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
Nytränad efter ett bra pass på gymmet med mannen (!), Emelie och Tobias. Har gjort en mini fönstershoppingrunda och lagt undan en eventuell nyårs/juldagsklänning och ett par skor. Nu väntar städning och matpyssel innan Emelie och Tobias och Elliot kommer över på middag ikväll.

Så kanske jag ska ta hand om Liv också. Ge henne lite mat och så. Det är helg, och det är en lördag i farten. I love!

Familjens Önskelistor

2011-11-25 11:42:13 Familjen 0 K o m m e n t a r e r

Johan:
Globalknivar
Rakapparat
Stor tjock skärbräda helt i trä


Ida:
Jelly Bean tårtfat - Vitt eller turkost
Margharete bunkar - Vita
Klippning/Slingning på Sax o Kam


Arvid:
Asterix och Vikingarna
Bilar från Cars2 (ej ettan, har alla)
Vem där - sällskapsspel


Liv:
Ny bilbarnstol för lite större barn
Babyvakt
Badbyxor/baddräkt


Puuh, det var inte det lättaste. Men där finns lite idéer iallafall!

Det är en hård värld därute

2011-11-24 23:37:59 Arvid 1 K o m m e n t a r e r

Idag kom Arvid hem från förskola och såg ut såhär:



Sanning: Han har blivit knuffad ut genom ett fönster.
Not: Det var på förskolegårdens lekstuga.

Lussebak

2011-11-24 23:34:12 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
Igår hade Arvid hemmadag från förskolan och då passade vi på att ladda frysen med lite bak inför kommande Lucia. Pepparkaksdeg (hemgjord såklart!) och lussesnäckor blev det. Vet inte vad jag annars ska kalla dem, för det är ingen Lusebulle/Lussekatt, ni vet, en sån där torr rackare som är formad som ett S. Det är som vanliga vaniljbullar, fast med saffransdeg. Här nere kallar man ju bullar för kanelsnäckor, för en bulle är ju en fralla (!), så därför får dessa bullar heta Lussesnäckor. Logik när den är som bäst.




Arvid har full koll på pepparkaksdegen.




Liv håller ett vakande öga på hela proceduren.



Rad efter rad med gotta!

Ont om tid

2011-11-24 23:27:08 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r

Här var det inte mycker skrivet... Men tiden rinner mellan mina fingrar som den vita sanden på Maldiverna. Idag var jag på en rolig kurs tillsammans med andra föräldralediga, bland annat Emelie N, min partner in crime. Vi gick hem och åt lunch och matade barn och diverse, för att därefter mötas upp igen för en fika på Caroli City (ett köpcenter). Ikväll har Therese varoit här för lite torsdagsmys, varför inte ha mys alla dagar säger jag... Vi såg en film, I hennes skor, och kanske kanske hade Therese med sig något onyttigt som intogs till filmen, men jag säger inget så har jag inget sagt...

Men som sagt, time flies! Innan jag vet ordet av kommer det att vara dags att åka uppåt för julfirande, sen kommer nyår och så har det här året passerat. 2011, Livs år. Och jag kommer inom en alltför snar framtid att vara 25, och var tar allt tid vägen när den passerat vår radie, och vad är tiden? Tack och lov för astronomi som gör allt lite mer begripligt!


Lite bilder från Espresso House, Caroli:



Hahaha, Liv har sovit i vagnen och nästan kokats till en kräfta.
Därför den något bekymrade minen (och lustiga frisyren)...



Stora killen, min älskade intelligenta lilla tänkare.



Sitter och chillar lite.

De man älskar

2011-11-22 11:17:37 Familjen 0 K o m m e n t a r e r
Efter middagen hinner Johan ofta landa en stund med barnen innan läggdags, och jag njuter av att se dem tillsammans! Oavsett om det är han och Arvid som bygger lego eller han och Liv som kramas och busar så trivs jag som bäst då hela familjen är samlad och trivs.


På barnens önskelista

2011-11-22 10:50:05 Shopping 1 K o m m e n t a r e r

Finns denna ljuvliga sackosäck från Littelredstuga. En liten modell av berget Fuji som skulle passa så bra i vårt vadagsrum, och då skulle Arvid inte behöva ta soffkuddarna och bygga ett mysigt hörn av.



Finns att köpa från Lekolär.

Önskelistor

2011-11-21 21:41:50 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r

Sitter och filar på önskelistor för mig själv och för barnen. Jag är sent ute i år, likaså med julklappar. Måste ta tag i det där... sen... Listorna kan jag snart skriva ner här, har fått några förfrågningar vid det här laget.

Det kanske är för att det ännu är så varmt som det är svårt att förstå att det är första advent till helgen. Och bristen på snö gör väl sitt till. Men julen väntar inte på min julstämning eller inspiration, så jag gör väl bäst i att ta tag i den där saken...

Syskonsittning

2011-11-21 11:13:46 Familjen 0 K o m m e n t a r e r
Fast allra helst sitter ju Liv med brorsan. Han är trygg och stadig, trots att han inte heller har så feta lår...




Sittning för Liv

2011-11-21 11:07:30 Liv 1 K o m m e n t a r e r
Liv tränar att sitta. Hon är inte alls nöjd med att ligga på rygg längre, tre sekunder tar det, sen ligger hon på mage. Då är hon lite nöjd, men gladast och nöjdast blir hon när hon får sitta. Hon är stark i ryggen nu, men balansen är inte riktigt pålitlig än. Helst bör hon sitta på mjukt underlag, för hon har ju inte så feta lår att ta stöd ifrån...

Men hon blir duktigare och duktigare för varje dag, lilltjejen, såhär såg det ut nu på förmiddagen:



No hands!

Perfekt Helg

2011-11-21 10:32:44 Vardagen 1 K o m m e n t a r e r

Helgen som gått har varit perfekt på alla sätt. Lördag inleddes med träning på gymmet tillsammans med Emelie N. Sedan spontanbjöd jag in henne på lunch och innan det var klart så kom både hon och Tobias (och Elliot och hunden Meja) på lite potatis- och purjolöksoppa. Medan jag var på träning hade mannen damsugit och skurat hela lägenheten, mycket trevlig överraskning! På kvällen såg Arvid en film medan vi spelade chinachack (jag förlorade).

Igår började jag också dagen med lite motion tillsammans med Emelie. Vi möttes upp utanför min bort (hon bor bara 100 m bort) och tog en 6 km runda ner till kungsparken. Väl hemma igen satte jag och Johan oss ner och kollade lite seriösare på flyg och sånt till sommarens semester. Jag tycker ju som bekant om att ligga i framkant med planeringen.

Men, söndag var ju också den 20/11, nämligen den stora förlovningsdagen! Eller stora och stora, vi har inte firat den dagen så överdrivet tidigare men nu hade jag iallafall bokat in oss på bio. Breaking Dawn, den sena föreställningen. Inför detta event lagade jag god middag med rotfrukter i ugn, hemmagjort bearnaise och kött, och Arvid släckte ner hela lägenheten och Johan tände ljus. Vi satte oss och jag fick beröm för maten och så plockar mannen fram ett paket! Jag som älskar presenter och överraskningar!

Det var ett par jättefina örhängen från DKNY, mannen är faktiskt bra på att välja smycken! Han brukar inte vara den överromantiska typen, så det var extra roligt att han uppmärksammat vår förlovningsdag.


Inte bästa bilden men de är väldigt fina, lite ovala i formen liksom!

Godnatt

2011-11-16 23:07:37 Musik för mig 0 K o m m e n t a r e r

Avslutar kvällen med följande visdomsord. Tack för dem!


Jag tror jag vet vad allt går ut på
Jag tror jag äntligen förstår
Att det finns ingen magisk genväg
Ingen rök och inga spår
Och finns ingen enkel lösning
Inget svart och vitt, bara grått.
Man får ta det man blivit given
Och säga "jag älskar det jag fått"
Du och jag ska aldrig dö
Nej du och jag ska aldrig dö
Nej du och jag ska aldrig dö

unwell

2011-11-16 22:33:17 Musik för mig 0 K o m m e n t a r e r





Har en ensam kväll och sitter i soffan. Det är nedsläckt. Jag kommer ihåg när jag alltid tände en kandelaber på kvällen, bara jag och min ensamhet. Jag lyssnar på den här låten. Från en annan tid, en tid då detta var mitt liv. Jag får fortfarande rysningar av musiken. Jag vet inte om det är låten som är bra egentligen, hellre det den representerar. För den står för en tid i mitt liv då det kändes såhär. Vartenda ord. Verkligen kändes. Då jag sprang mellan skuggorna och luftboxades utan att någonsin slappna av. Då unwell var jag, - little impaired.

Minns vartenda ord. Rysningarna fortplantar sig. Blicken försvinner i fjärran.

Skönt att kunna blicka tillbaka på det som en annan tid.
Skönt att nu är nu.
Och hur det nu var så gör prövningarna oss till dem vi är...

Smakis Smakis

2011-11-16 16:10:33 Liv 0 K o m m e n t a r e r

Liv tog sig en smakis idag efter att vi varit på bvc, hämtat brorsan från förskolan och ammat litegrann. Det blev broccolimos och majspuré, en iskubstärning av vardera. Och det gick ganska bra, vi fnissade och smaskade.




BVC 5 månader

2011-11-16 16:06:01 Liv 1 K o m m e n t a r e r
Liv hade inte växt så mycket den senaste månaden. Inte så konstigt när hon varit sjuk och allt, sen tror jag att kurvan planat ut till hur den kommer att ligga nu, även längden hade planat en del.

5 månaders Liv:
Vikt: 7160 gram
Längd: 67 cm

Alltså en liten viktökning sen 4 månaderskollen och på längden hade hon blivit 1 cm längre. Viktkurvan är nu precis på medellinjen och längdkurvan ligger strax ovanför linjen över medellinjen. Lillgumman!
 
Precis som förra månaden är hon viktmässigt nästan precis där Arvid var i samma ålder, fast två cm längre.

5 månaders Arvid:
Vikt: 7285 gram
Längd: 65 cm

Träning tisdag

2011-11-15 21:33:25 Träning 0 K o m m e n t a r e r

På tisdagar har jag också ett stående lunchpass som jag inte gärna missar. Bodybalance, veckans bästa!

Bodybalance är en blandning mellan Tai-Chi, Yoga och Pilates. Det är fokus på stabilitet och balans. Jag gillar den för att det är stretch som även ger mig och mina mjuka leder något. Jag känner mig vigare och mindre stel efter dessa pass och får sträcka ut ordentligt. Dessutom blir det ett bra komplement till Shapen på måndagar där man tränar musklerna mer (min egen oprofessionella analys...). Och som bonus lyckas jag alltid släppa taget och försvinna bort på avslappningen. Verkligen släppa fokus.

Bodybalance = I like!

Barnvaktsjakt

2011-11-15 21:24:50 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
På söndag är det vår förlovningsdag. Jag och barnen ska hem till Lisa och äta lunch och leka med hennes och Vargs nya kattunge. Sedan är det kalas hemma hos Ida som fyller 25 på tisdagen. 18.30 är det tennis och någonstans den här dagen tänkte jag kanske klämma in lite Ida-Johan tid för att på något sätt uppmärksamma dagen.

Fick så den briljanta idén förra veckan att vi kunde gå på bio. Jag kunde till och med bjuda mannen eftersom jag hade biocheckar. När vi dejtade brukade vi ofta gå på bio. Sagt och gjort, jag köpte biljetter till nya Twilight (som Johan inte gillar så mycket men ändå... Vi har ju sett de andra på bio...). Jag köpte biljetterna istället för att boka dem för att inte behöva hämta ut dem på en gång.

Sen slog det mig... Barnvakt...

Har liksom inte behövt tänka på det så mycket innan, Arvid är ju så lätt att ha och mina vänner är ju bäst, så det har alltid funnits nån. Men nu är de ju två små barn. Och den ena barnvakten jobbar oregelbundna tider, den andra har fått barn, den tredje har dubbla jobb osv. Livet ser annorlunda ut för oss allihop. Och mycket riktigt så var det ingen som kunde... Jobb, barn, skola... Ett tag såg det ut som att jag skulle vara tvungen att ge bort biljetterna.


Men så: Snälla Therese. En räddande ängel. Som bor i Rörsjöstaden, bara några kvarter bort. Hon skulle ändå bara sitta i soffan och se Beck sa hon, kunde lika gärna göra det här med mina sovandes barn som hemma hos sig.

Och än en gång slår det mig... Utan vänner är man fattig!

Träning måndag

2011-11-14 21:48:51 Träning 1 K o m m e n t a r e r
På måndagar tränar jag i stort sett alltid ett lunchpass som heter Shape. Fokus ligger på stabilitet och funktionell styrketräning. Inga tunga vikter utan man använder kroppen mer. Detta är ett av mina favoritpass, och instruktören är jättebra. Det finns flera nivåer på träningen så man kan lägga sig på den som passar en själv bäst. Jag har till exempel dålig balans och har svårt att lyfta hantlar och ha ett ben bakåt i luften samtidigt, så jag får ha tån i stepbrädan.

kvällens repeat

2011-11-14 21:36:19 Musik för mig 0 K o m m e n t a r e r




Om jag ger dig mina tårar,
men är stark när du är svag.
Spelar sweet home Alabama,
på en lägereldsgitarr
.
Om jag är säker på mig själv,
men aldrig är för självgod.
Om jag är en alfaman i sängen,
men aldrig bråkar.

Om jag inte är så svartsjuk,
inte håller dig så hårt.
Om jag inte är så macho,
men försvarar dig ändå.
Om jag ljuger om min barndom,
säger att den varit svår.
Väcker modern i ditt hjärta,
leker mamma pappa.



För jag har ju alltid varit kär i Ryan Atwood! Och kan inte se lägereldsscenen i Twilight New Moon utan att tycka att hon väljer fel fel fel. För den gulliges skull. För att ha en fling!


Träning söndag

2011-11-14 20:47:00 Träning 0 K o m m e n t a r e r
På söndagar spelar jag tennis, har gjort det den här terminen. Jag brukar tala tyst om det så att ingen ska tro att jag är duktig på tennis. För det är jag inte. Jag. Är. Sämst!

Men det gör inget, för det är jättekul! Jätte - jättekul! Och dessutom började det en tolvåring i vår grupp för vuxna, och hon är minst lika dålig. Får man vara glad för att man är bättre än en tolvåring?

Men så på söndagar tränar jag tennis. Ännu är vi inte så bra att vi blir jättesvettiga när vi spelar, men lite kondisträning är det nog.

Mina 5 månaders

2011-11-14 20:40:22 Familjen 0 K o m m e n t a r e r






Liv 5 månader!

2011-11-14 20:06:15 Liv 0 K o m m e n t a r e r
Idag blir Liv fem månader. Stor tjej! Det firade vi genom att somna om efter morgonamningen klockan åtta och sova vidare till tio. Vem vet hur länge det hade blivit om inte morfar ringt klockan tio och väckt oss. Liv är så duktig på att sova nu för tiden, det är inte ens varannan natt hon vaknar och äter under natten. Men med småbarn så är det ju verkligen just nu, om en vecka kan det se helt annorlunda ut...

Annars uppmärksammade jag femman med att göra lite storkok smakportioner, som jag frös in i en iskubsform. Har infört gröt på förmiddagarna samtidigt som jag själv äter gröt, men annars har hon inte fått smaka nåt annat än pressad potatis en gång när vi åt det till middag. Idag fick hon lite hemmagjord majspuré  att smaska på. Trevligt när lilltjejen också kan sitta med vid bordet och smaka nånting.

Fast egentligen är jag tveksam till det där med mat, det är ju väldigt lätt att amma! Som det känns nu kommer vi ge små smakportioner nu och då, men ändå amma lika ofta och lika mycket som vanligt. Om hon då bara ville ta flaskan så jag skulle kunna vara borta längre nån kväll utan att oroa mig för att hon behöver äta... Tips tack!


Hon sover i sin lilla säng nu, som vanligt däckar hon strax efter sju. Sammantaget är Liv 5 månader väldigt lättsam!



Idag vid frukosten

Lördagsmys hos Ida

2011-11-14 17:19:24 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r

Kan bara konstatera att Ida måste vara ungefär den bästa värdinnan. Hanna och jag var där på tjejmiddag i lördags och trots att vi var precis i tid var allting klart och bordet dukat. Det serverades tacos (vad annars?), och maten hade räckt till ungefär lika många till. Liv lekte på mattan bredvid bordet medan vi åt och lagom tills vi ätit klart var det dags för henne att natta för kvällen. Bäddade ner henne i Idas säng mellant två kuddar och där hade hon det bra resten av kvällen!

Vi såg Avatar och Ida plockade fram en godisskål, sedan halvvägs in i filmen reser hon sig och meddelar att hon "bara ska plocka fram marängsvissen". Tur att jag hade byxor med bälte så jag kunde släppa efter ett hål!

Kvällens enda minus kom när det var dags för oss att åka hem och jag var tvungen att väcka Liv. Hon sov så sött och jag kände mig som en skurk som tvingade upp henne...


Liv sover sött i Idas säng!
(Jag lade henne på en handduk så hon inte skulle hosta slemkräks. Ida tyckte det var snällt...)

Spex and fun

2011-11-14 17:11:27 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r



Höstpromenad i västra hamnen

2011-11-14 17:07:49 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
Killarna drog och skatade i lördags och Hanna och jag tog en höstpromenad i västra hamnen. BO01 med sina byggnationer och utsikten när solen går ner över Öresundsbron var alldeles lagom underbart. Här skulle man kunna fastna för alltid!











Träning fredag

2011-11-14 16:55:21 Träning 0 K o m m e n t a r e r
Spinning 45 minuter... Puuh, det är döden det!

Richard som leder passet har försökt övertyga mig om att det är roligt. Nja, säger jag bara, men i fredags testade jag iallafall eftersom jag inte brukar göra något speciellt pass på fredagar. Cyklade på i 45 minuter och efter det kunde jag ta helg. Jag är inte någon duktig eller van spinnare, så ofta när de andra står upp sitter jag på rumpan och trampar på, men jag trampade konstant hela passet iallafall. De säger att man blir bättre... De säger att det blir roligare... Vi får se!

Klen liten tjej

2011-11-11 16:21:06 Liv 0 K o m m e n t a r e r
Idag var vi ju tvugna att kliva upp tidigt för att möta Hanna vid tåget 07.00. Det skar i hjärtat hos mig att behöva väcka båda barnen före sju, men jag hade inget val eftersom Johan inte är hemma och jag inte gärna kunde begära att Hanna skulle gå hit själv när hon aldrig varit i staden innan. Liv höll precis på att slå sitt rekord i att sova utan att göra uppehåll för att äta, hon hade sovit sen åtta kvällen innan och hade jag inte väckt henne hade hon nog sovit ett tag till. Förkylningen håller precis på att gå ur hennes kropp och hon är lite snuvig och extra trött.


Såhär sömnig kan man bli när man sitter i Hannas varma famn efter en lång förmiddag...


RSS 2.0