Ulrik Munter WHO?

2012-02-11 20:30:53 Vardagen 4 K o m m e n t a r e r
Jag och Arvid såg Wild Kids tillsammans förra veckan. Barnen tävlade om nånting sen vann tjejerna nåntind sen kom finalen och då skulle de allesammans sitta runt lägerelden och mysa (ja jag fick scoutlängtan deluxe!). Och när de kommer till lägret sitter det en pojke där vid elden och spelar gitarr och sjunger. Alla barnen blir alldeles till sig och skriker och tjoar.

Sen dess har jag tänkt på den här pojken. Vem är han? Vad kom han ifrån? Hur kom det sig att barnen uppförde sig som att de träffade en stor stjärna när jag aldrig hört namnet?

Och nu, jag sätter mig här i soffan med Arvid som är på väg i säng. Stänger av dvd:n och då går tv:n på istället. Ettan, melodifestivalen. OCH DÄR STÅR HAN JU. Pojken. Han har en gitarr och ett munspel och sjunger, som bidrag ett. Jag känner igen namnet från Wild Kids. Ulrik Munther.

Jag är förföljd av en barnpojke med ett lustigt namn.

Älskade Malmö

2012-02-09 20:06:23 Malmö i mitt hjärta 0 K o m m e n t a r e r

Vyer från Malmö - Gamla Väster




Jag och min musik

2012-02-09 19:41:47 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
Mannen var hem och vände. Hann träffa oss i en halvtimme ungefär, sedan bar det av ut på stan tillsammans med några gamla arbetskollegor som var i stan. Barnen är i säng och jag sitter här och låter bli att kvällssnacksa på nåt. Växlar mellan idollåtar och "Mange bjuder" på spotify, jajjemen, nivån är hög...

Och vet ni vad? Livet är bra toppen ändå. Trots att jag lyssnar på skitmusik utan innehåll. Trots att jag inte är helt överrens med allt och inte ens unnar mig en liten chokladboll. Liver är ändå toppen. Dagarna är toppen. Igår promenerade jag med Emelie N, idag var Emelie H och Hanna här och vi bakade småkakor. Imorgon är en toppendag då jag ska träffa "nya mammagruppen" dvs. mina grannar hemma hos Emelie N och fika, sedan bär det av ut på after work med gamla gärngänget från Möllebacken.


Finns det läsk? Köpa häst? Mange bjuder. HAHAHAHA

Söt som socker

2012-02-09 19:25:53 Liv 0 K o m m e n t a r e r

Jag undrar om ni verligen sett hur söt den här lilla tjejen är?


Världens bästa Bamse

2012-02-09 10:19:01 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r

Arvid har fått en samling Bamseljudsagor från sin mormor. De går varma här hemma, han slår på en saga så fort han kommer hem, och sen rullar de i stort sett resten av dagen. Jag går och pysslar på i köket och får mer eller mindre frivilligt lyssna med honom (för han spelar gärna högt).


De är de riktigt gamla Rune Andréasson sagorna, blandat med lite nya. Och efter några dagars lyssning har jag insett att Rune Andréasson är min idol! Vilken man! Han måste ha varit otroligt före sin tid då det begav sig. Ett exempel är att han har ett väldigt bra genustänk, på många sätt bättre än dagens eftersom han ändå inte målar upp det som någon stor grej. Bamse har ju trillingar, och Nalle-Maja tycker om vilda lekar, Teddy tycker om att läsa och Brum tycker om att måla. Inte mer med det, barnen är olika bara. Personlighet, inte genus. Och tankarna om att dela och dela med sig är väldigt fina och pedagogiska! De värmer i hjärtat idag när det blåser alltför kalla blå vindar ute.


En saga som verkligen berör mig är den om Brumma, Bamses yngsta barn. Kanske är det för att Bamse och Brummelisa är lite äldre när hon föds, eller någon annan orsak, men Brumma "är inte som andra barn". Den kloke Skalman är den som får tala om detta för föräldrarna, som är besvikna för att deras dotter inte tycks fatta allt.

Skalman säger: "Brumma är inte riktigt som era andra ungar. Hon talar inte så bra, och hon får kanske gå i en annan skola". Bamse blir upprörd: "Menar du att... att hon är..." "Lite annorlunda ja, men det är vi väl egentligen alla?".

Ja, det är vi väl egentligen alla? Brumma är istället mycket snällare än andra barn och ingen kan trösta någon som är ledsen på samma sätt som hon kan. Skalman tränar Brumma, de bygger pussel tillsammans och läser sagor. Ibland tar det lång tid, men det gör ingenting så länge Brumma tycker att det är roligt. Och hon utvecklas långsamt, lär sig prata lite fåordigt, men sensmoralen är inte att hon med lite jobb ska bli som alla andra, och kunna prestera som dem, utan att hon duger som hon är.


Underbara Bamse, Underbara Rune!


Dagens "att göra" lista

2012-02-09 10:01:27 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
  • Boka boenden i Italien
  • Anmäla oss till mingelkväll med buffé för filmen Hamilton (via Johans jobb)
  • Baka småkakor med Emelie och Hanna
  • Boka hemresa från Sundsvall nästa vecka
  • Träna gym
  • Prata med grannarna i "föräldragruppen" om att ändra tid för att ses imorgon


Ja, som ni ser... Fullt upp liksom...

En dag närmare sommaren

2012-02-07 14:12:27 Vardagen 1 K o m m e n t a r e r
Det skulle kunna vara ett eget tema här på bloggen. Hur mycket jag längtar till sommaren alltså. Men till skillnad från igår så är vi nu en dag närmare sommaren. Det har jag firat med att träna Bodybalance nu till lunch och ikväll vankas det visst spinning (vems galna idé var det??). För när sommaren kommer hoppas jag se ut lite mer som jag gjorde innan jag blev gravid, även mer lättklädd.

På tal om vår och sommar så lyser faktiskt solen ute. Jag hörde av mig till Emelie illa kvickt och vi ska strax mötas upp i Rörsjöparken. Arvid får leka och vi kanske lyckas fånga lite sol, två flugor i en smäll...

Morgonmys hemma hos oss

2012-02-07 09:22:20 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
Barnen leker konstruktionslek (fast Liv är mer för att demolera) och jag äter gröt. Så väldigt trevligt sätt att börja dagen!



Storebror och lillasyster.



Liv har en tendens att vara överallt på bygget...



Tur att Arvid är van!

Sommar och sol

2012-02-06 09:06:00 Vardagen 4 K o m m e n t a r e r
Tankarna går till sommaren, jag tror att jag sänder en längtansfull tanke till sommaren varje dag. Och till Italien.

Jag vill ha varmt och soligt. Jag är dödligt blek och får till och med kommentarer om det. Nej, jag är inte sjuk, det är bara så att jag inte hade någon större möjlighet att vara ute och sola förra sommaren eftersom jag ägnade mesta tiden åt en liten liten baby. Jag blir så här blek ifall jag inte får grunda ordentligt under sommaren, bygga upp ett lager av fin färg som sakta kan blekna av under vintern.

Så idag, som alla andra dagar den senaste tiden, längtar jag till sommaren. Och värmen.

Nu ska jag träffa några föräldralediga kollegor på öppna förskolan, göra debut där så att säga.

Älskade Malmö

2012-02-03 16:37:21 Malmö i mitt hjärta 1 K o m m e n t a r e r

Vyer från Malmö - Kungsparken






Älskar de här gamla lyktorna som återfinns genom hela staden.


Har alltid tänkt att Malmö är som Sveriges Paris.

En vanlig dag på Agilitybanan

2012-02-03 16:31:33 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r

Med några små vovvar (som höll på att frysa ihjäl)...



Agilitybanan i västra hamnen (hundrastparken där alla hundar får vistas fritt)



I brist på hundar...



Vippbrädan är lite tricky



Engagerad förare och aktiv hund.



Slalom

Frukostkreativitet

2012-02-03 16:21:35 Arvid 0 K o m m e n t a r e r

Sånt här pysslar Arvid med innan vi andra ens hunnit gnugga sömnen ur ögonen...


Slösa på tankar

2012-02-03 16:12:54 Myself 0 K o m m e n t a r e r
Sofia tycker att det blir lite för mycket barn och lite för lite detaljer och tankar här i bloggen. Och ja, hon har ju rätt. Det vet jag väl, att jag är sparsam med det privata. Men jag är ju väldigt... Privat.

Och detta är inte rätt forum. Jag vill inte lämna ut vad som helst här, däremot någon annanstans. Någonstans där de kursiva tankarna får fritt spelrum, där jag inte alls är privat. En annan gång i ett annat liv. Fråga mig, och du får veta. Jag kommer att skriva och ni kommer att läsa.

Det här forumet är mest för de som saknar oss. Som saknar barnen. För familjen. Det är ett tamt forum, men jag ämnar inte sälja mitt inre till alla. Här fortsätter vi som innan.

Från mobilen

2012-02-02 09:10:17 Vardagen 1 K o m m e n t a r e r
Har fört över filer från mobilen, för att frigöra lite utrymme. Hittade lite halvnytt på Liv som var ganska gulligt. Till exempel de här bilderna, på vad jag möts av när jag vaknar nu för tiden:







Eller det här klippet på Liv som tränar kryp för fullt. Det här är nån vecka gammalt, nu sticker hon mellan rummen så man med jämna mellanrum får hämta in henne igen, till exempel från toaletten...

RSS 2.0