Omse Kringse

2012-01-31 09:54:12 Liv 0 K o m m e n t a r e r

Fröken Stöken i nya t-shirten från brorsan. Härjar fritt på hans rum medan han är på förskolan.




Framsteg Framsteg

2012-01-31 09:41:57 Familjen 0 K o m m e n t a r e r
Det händer saker här hemma. Barnen utvecklas och lär sig. Nytt och mer. Arvids framsteg är mer subtila än Livs, men helt plötsligt kan man fundera på var den där stora killen kom ifrån. Han som kan underhålla ett helt rum genom att berätta spökhistorier, som utan träning vet hur man lägger upp en bra historia, bygger upp spänningen, gör konstpauser. Han som snart fyller fem år, och funderar på kalas och kompisar, som kan återberätta allt någon annan sagt eller gjort. En uppmärksam liten... filosof.

Liv däremot, vår lilla ärta. Hon är varken filosofisk eller subtil. Däremot är hon överallt. På samma gång. Hon är intensiv som sin mamma. Och en liten gladskit. Utom på eftermiddagarna, som är lite kinkigare. Två viktiga framsteg har skett hos henne, det första var ganska väntat. Hon kryper mest överallt nu, och mycket stadigare. Det är sällan hon lägger sig på magen och ålar nu när hon ska någonstans. Det andra framsteget kan tyckas självklart för många, men Liv har lärt sig att dricka välling! Hon har ju liksom aldrig velat suga på flaskan, möjligen tuggat på den och så blir man ju inte särskilt mätt... Men nu har vi försökt och lyckats, två morgnar i rad. Igår drack hon 150 ml och idag 250. Vilket gör att vi inte måste ha så bråttom upp och äta gröt, utan kan ligga kvar och mysa/leka i sängen. Duktig tjej!

En gång på ett fik nånstans...

2012-01-30 19:51:48 Familjen 0 K o m m e n t a r e r

Saknar...


Tjuvstart på våren

2012-01-30 19:48:48 Shopping 0 K o m m e n t a r e r

Jag och barnen var en sväng på stan idag. Tanken var att titta till rean på Zara en sista gång, Liv har ganska ont om kläder i strl 74 (som är just nu) och uppåt. Och visst hittade vi nåt fint på rean, en blå liten polotröja fick vi med oss men sen hade ju vår/sommarkollektionen kommit in...

Vi gick därifrån några hundralappar fattigare men vackra, ljusa, våriga plagg rikare. En klänning, en tunika och en liten kofta stod det Livs namn på. Och så den där tröjan som storebror inte kunde gå ifrån utan att ha köpt till lillasyster...

Visst var den söt men jag tyckte inte att den var sådär oemotståndlig som han tydligen tyckte...


Blokus i Fokus

2012-01-27 19:02:18 Familjen 2 K o m m e n t a r e r
Jag lagar en sen middag till mig och Johan (barnen har redan ätit) och resten av familjen sitter och avnjuter ett parti blokus. Fredagsmys var namnet!









Mammas Ärta

2012-01-27 09:24:24 Liv 0 K o m m e n t a r e r
Lilla Pivi, som inte vill sitta still och kramas med mamsen...






Jag älskar de här pippisockorna från Åhléns!

Friday I'm in Love!

2012-01-27 09:19:12 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
Trots gråmulen dag är humöret på topp. Snart vankas promenad med Emelie och Ellis, sedan ska jag hämta Arvid och skutta upp för trapporna till de andra föräldralediga mammorna i min trappuppgång. Där kommer det säkert vankas fika, barnlek och en massa babysnack.

Många saker på pluslistan just nu gör att jag känner mig glad. Inte bara det praktiska så som att blommorna lever, vi har hyfsad ordning, jag har sysselsättning på dagarna och så vidare, utan främst det icke-praktiska flyter fint. Spelkvällar, promenader, filmdejter, after work, massa snack... Och så underbara barn och en fin man på det.

Friday I'm in Love!

Morgongröt har guld i mun

2012-01-26 09:50:53 Vardagen 1 K o m m e n t a r e r
Ah, sköna morgnar med barnen hemma. Serverade dem frukost först, och lät dem sedan gå ifrån och leka tillsammans på Arvids rum, vilket ger mig och havregrynsgröten lite "egentid". Bara jag och min frukost.

Det är verkligen inte fy skam att vara mammaledig. Idag ska vi till gymmet, sedan avlägga visit på mitt jobb. Igår tränade jag spinning (lilla döden varje gång) och core, sedan bjöd vi Emelie N på lunch, som blev mer som en tidig middag.

Mammaledighet is the grej! Tur att det är ca ett år kvar av den!

Livvakt

2012-01-25 09:55:16 Liv 0 K o m m e n t a r e r
Att vara med Liv innebär att vara på alerten hela tiden. Tjejen är på gång. Hela tiden! Har hon sin mammas lynne?

Idag på morgonen har jag vallat runt henne i vardagsrummet. Plockat fram och erbjudit lite olika nöjen för henne att undersöka och leka med. Hon har lessnat på sitt gym och alla tradtitionella barnleksaker. Så man får ha lite fantasi och ge henne lite nytt då och då. Hon härjade på och klättrade på... allt! Så till sist gick jag efter hjälmen och släppte lös henne.








Egypten

2012-01-25 09:45:54 Äventyr och Resor 1 K o m m e n t a r e r

Jag är kluven vad gäller att rekommendera Egypten som semesterresmål. Ifall man gillar att lämna hotellet och strosa på marknaden frå man vara beredd på en del kulturkrockar. Jag personligen gillar inte när främmande män tar tag i min arm och drar iväg med mig till sitt stånd. Och jag gillar inte att inte kunna gå en meter utan att bli stoppad eller hojtad efter. Fast man vande sig ganska snabbt. Vissa dagar kändes det okej och vissa dagar hade man uppskattat att få gömma sig. Även på hotellområdet var bemötandet inte alltid helt okej. Jag fick hämte min lillebror (14 år) för att säga åt städarna att lämna rummet så jag kunde byta om. Då hade jag redan bett dem, men de lyfte knappt blicken för att visa att de hörde mig. Blonda barn kunde inte gå på gatorna utan att främmande män och kvinnor kände på deras hår och klappade dem på armarna, vilket vissa barn (och mammor) i vårt sällskap tyckte var obehagligt.

Men samtidigt vad Egypten varmt, soligt, och vi hade en del riktigt coola utflykter. Och även om kulturen delvis är påfrestande är den också väldigt... levande.

Och framför allt så fick vi ju se (och gå in i) Pyramiderna! Så Sofia, res till pyramiderna när du är i Egypten! Det är nämligen inte säkert att du kommer vilja åka dit igen...

Bilderna är inscannade, så kvaliteten är usel!


En tisdagsförmiddag hemma hos oss

2012-01-24 10:33:41 Vardagen 1 K o m m e n t a r e r

Barnen leker i Arvids rum. Arvid pratar med Liv hela tiden, jag vet dessvärre inte om lillasyrran förstår så mycket...

Arvid: Liv, jag hatar när du gör sådär.
Liv: *dreggel*
Arvid: Just det, hörde du ordet hatar?
Liv: Guuuuy
Arvid: Du får inte förstöra brorsans spel.


Det brukar ta Arvid ganska lång tid att komma i kläderna på hemmadagar. Och Liv har sin stickade mössa på sig för att skydda lillhuvudet mot allt hon kan stöta in det i. Båda barnen (och mamman) har ätit gröt till frukost och snart ska vi gå till träningen. Dags att juluppehållet får ett slut.







Arvid: Nej Liv! (tar av henne ett papper)
Liv: Tjuuuuut
Arvid: Liv, du får inte äta papper, du kan kvävas.
Liv: Tjuuutelitut
Arvid: Du kommer förstå det när du blir äldre.



Lösenordsskyddat

2012-01-23 09:45:01 Vardagen 9 K o m m e n t a r e r
Den här veckan kommer jag att sätta tillbaka lösenordet på bloggen. Det känns inte riktigt ok med alla barnbilder, som bara är att gå in och plocka så länge det är öppet. Messa eller skriv, här eller på facebook så får ni det nya lösenordet.

Chüs.

Fröken om sig och kring sig

2012-01-23 09:42:04 Liv 1 K o m m e n t a r e r
Liv har en ny morgonvana. När hon vaknar för morgonen, för det mesta mellan åtta och nio, kryper hon ner i fotändan av sin säng och leker med gosedjuren. Det är väldigt trevligt för mig att alltid vakna av hennes småprat. Hon har precis börjat sätta sig upp från krypläge så imorse när jag tittade till henne satt hon nöjt i fotändan och pillade på sina saker.
Men fröken energi har inte ro att sitta och pilla hur länge som helst, utan imorse tog hon ganska snart tag i spjälorna och reste sig i sängen istället. Där stod hon sen och skrattade åt mig. Bara att kliva upp och börja dagen alltså!

Vi har lite bråda dagar med Liv här hemma, för hon är inte stilla många sekunder. Hon är inte den typen som tycker om att sitta i knät och mysa, eller titta sig omkring. Hon vill RÖRA sig. Krypa, hasa, åla, snurra. Pilla, skruva fingra, undersöka. Ofta får hon ha en mjuk hjälm på sig, för fort går det och inte är hon bra på att parera fallen som kommer av att resa sig/kasta sig heller.


Toscana till sommaren!

2012-01-20 12:00:48 Äventyr och Resor 1 K o m m e n t a r e r

Mitt under den jobbigaste vattkoppsperioden tröstade vi oss med att köpa flygbiljetter till sommarens äventyr. Toscana here we come!









Bilder lånade från Google

Telefonprataren

2012-01-20 11:51:16 Arvid 0 K o m m e n t a r e r
Arvid hade en stund över så han ringde sin mormor som är ledig på fredagar. Han har alltid varit bra på att prata i telefon, att uttrycka sig och göra sig förstådd. Inte så konstigt nu kanske när han är närmre fem år, men även runt två års ålder pratade han ofta och gärna i telefon, och gjorde sig förstådd med den han pratade med.



Arvid i telefon med mormor idag.



Arvid nyss fyllda två, i telefon med mormor.

Mammadag

2012-01-20 09:50:08 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
Idag är en mammadag på många sätt och vis. För det första är Arvid hemma idag så jag kommer ägna en stor del av dagen åt spel och lekar. Och att lyssna på honom, för han kan prata minsann. Han har pratat med mig sen han vaknade, vid halv åtta imorse. Jag sa att det inte var morgon och att han fick lägga sig och sova. Det funkade sådär. Ibland hör jag honom inte, ifall jag har tankarna på annat håll, men det är inget problem för min Arvid. Han höjer bara rösten och säger samma sak gång på gång tills jag hör honom. Japp, han kan prata minsann.

En annan anledning till att det är en mammadag idag är att jag ska få besök av lite mammor. Livs koppor är torra och hon är konstaterat smittfri och jag kan äntligen bryta isoleringen. Emelie och Elliott kommer hit på en fika, och likaså mina föräldralediga grannar, Sofia och Karin, med deras barn. Arvid bakade muffins till gästerna igår, och jag tänkte väl städa lite sådär halvhjärtat.

Sen tar vi helg!

Älskade Malmö

2012-01-19 21:11:24 Malmö i mitt hjärta 1 K o m m e n t a r e r

Vyer från Malmö - Fiskehoddorna




Älskade Malmö

2012-01-19 21:09:34 Malmö i mitt hjärta 0 K o m m e n t a r e r

Här finns några av de bästa platserna i Sverige. I mitt hjärta!

Vyer från Malmö - Västra Hamnen









Zara är vår smak

2012-01-19 21:00:58 Shopping 0 K o m m e n t a r e r

Barnkläderna på Zara är återkommande favoriter i det här hemmet. På rean fyndade jag lite blandat till båda barnen, lite tröjor till Liv, ett par mjuka sköna leggings, en kappa och en stickad mössa. Till Arvid hittade jag snygga chinos och en skjorta.

Liv visar en ny tröja och leggingsen. Enkelt och inte det minsta barnsligt, så att barnet själv får göra intryck.






Just nu - Barnvagnsdrama

2012-01-19 20:51:44 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
Det är fel på en knapp på vår liggdel till barnvagnen. Tyget hamnar emellan varje gång man försöker knäppa den knappen och det gör att locket till liggkorgen inte knäpps fast ordentligt och blåser upp vid kraftig vind. Vid riktigt kraftig vind blåser hela locket av, då knappen på den andra sidan också släpper. Inte bra om man till exempel går över vägen, eller om det stormar och regnar samtidigt...

Så just nu läser Johan på om hur han ska gå till angrepp mot barnvagnsbutiken som sålde vagnen, han har redan varit där två gånger och visat upp eländet.

Jahapp

2012-01-19 20:40:59 Vardagen 1 K o m m e n t a r e r
Jag skulle visst inte sluta blogga... Sofia har slutit ett avtal med mig, bloggar jag så bloggar hon. Och hon har tydligen dragit igång... Undra om detta räknas som att blogga...

Tycka om

2012-01-18 21:42:08 Vardagen 2 K o m m e n t a r e r
Jag tycker om det mesta just nu. Har haft världens bästa dag med mina barn. Känner harmoni i tillvaron. Jag vet att det kan svänga fort men så är det just nu iallafall.

Nytt: Liv har fått en till tand och vattkopporna är på återgång. Arvid är hemma och det är bara så skönt. Jag funderar på att sluta blogga. Arvid och jag målade en list idag. Jag väntar på många spännande mail. Ett genombrott har skett på ett viktigt område. Framtiden finns i mina tankar varje dag.

Prick Prickig Pi

2012-01-15 20:31:18 Liv 1 K o m m e n t a r e r
Ja, ganska exakt två veckor efter Arvids vattkoppor gjorde entré så slog de till mot lillan. Trodde först det skulle bli lindrigt men igår kändes det som att det kom nya varje timme. Natten mot idag somnade hon först 6.30 (!) på morgonen. Hon var otroligt olycklig, och om ni tittar på bilden så kanske ni förstår varför... Jag distraherade henne och då gick det bättre, då glöme hon klådan och svedan. Vi läste Mama högt, lekte i vår säng och nynnade sånger tillsammans. Idag har jag räknat prickar i ansiktet, endast i själva ansiktet kom jag till 110 innan jag gav upp, och då räknade jag inga i hårbotten... Vi besökte vårdcentralen (tack och lov för Malmö och kvälls- och helgöppet) och fick gå in bakvägen för att ganska snabbt konstateras ett elakt fall av vattkoppor och få medicin mot klåda utskrivet. 

Jobbiga dagar för vår lilla Pi!


Elegi

2012-01-12 10:50:57 Musik för mig 0 K o m m e n t a r e r

Fyller min morgon med detta, och enbart detta.


Lunch med finbesök

2012-01-12 10:43:51 Vardagen 1 K o m m e n t a r e r
Martin och Madde är hos oss och hälsar på den här veckan, och vi passar på att göra stan, promenera, fika (kaffeberoende bror)sightsee-a, spela spel och faktiskt även lana(!).

Första dagen de var här och vi var på stan gick vi på Jensens Böfhus och åt mat, och jag måste slå ett slag för dem och liknande restauranger vad gäller mat och priser. 49 kronor betalade jag för en kycklingfilé med valfri potatis och valfri sås, M&M åt fläskfilé med pommes och sås för ynka 89. Ungefär samma priser som McDonalds men bättre mat!

Liv passade på att äta en basilikakvist, fast jag vet inte om hon slår ett slag för den...




 

Tack gammelmormor

2012-01-12 10:37:48 Liv 0 K o m m e n t a r e r

Tack för hoppgungan, jag tycker att den är ganska rolig!



Happy new year

2012-01-10 11:44:05 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
Vi åkte till Kovland för nyårsfirande. Arvid med kroppen full av prickar, helt plötsligt och som från ingenstans fick han vattkoppor i mellandagarna. I Kovland åt vi massa god mat, två desserter, spelade sällskapsspel och åkte pulka. Jag hade en liten svans hela helgen, Alva två och ett halvt år ville gärna vara med och ta hand om prinsessan Liv (Liven, som hon sa) och sitta i knät och var alldeles supercharmig. Victor och Arvid klarade sig bäst själv, lekte och såg på film.



Liv blir prinsessa


Prinsessan "Liven"


Söta tjejerna.


Nyvakna killar


Se upp i backen!


Full fart!


Snöpizza?


Älsklingar!

Jul, jul, strålande jul

2012-01-10 11:31:08 Familjen 0 K o m m e n t a r e r
Barnen fick jättemycket fina julklappar som vanligt. En jackpot bland julklapparna var böcker, nu har de tillsammans nästan hela serien av barnkammarböcker. Liv kompletterade också sin Elsa Beskow bokserie och Arvid utökade filmsamlingen ytterligare. Vi firade inte själva julafton med Arvid i år, men här är iallafall lite bilder på Liv från juldagarna.





Klämmer och känner lite på klapparna.


Liv och hennes fina gudföräldrar.


Lite lek med nästan jämngamla kusin Thea. Livs farbröder i bakgrunden.


Liv och mamsen öppnar julklappar. Jag var glad, jag lovar!

God fortsättning

2012-01-10 11:22:11 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
Vi är hemma igen efter en lång julledighet i Sundsvall. Vi hade mysiga dagar med många släktingar och vänner och faktiskt en hel del sjukdomar. Nu vilar vi upp oss efter semestern, så otroligt skönt att komma hem igen och vara omgiven av sina egna saker och få rumstera som man vill i kök och badrum. Borta bra men hemma bäst!!
RSS 2.0