Lite gnäll

2012-03-30 12:12:31 Vardagen 2 K o m m e n t a r e r
Alltid när mannen är borta verkar nån av oss bli sjuk. Sist han var borta fick Arvid streptokocker och gången innan dess var Liv krasslig. Nu är det jag som inte är riktigt kry. Fick se mig besegrad imorse efter tre dagar av försök till egenhändigt kurerande och söka mig till läkare med min blödande urinvägsinfektion och värk i rygg/mage.

Ja, ni tjejer vet att det gör väldigt ont! Men Liv har inte så stor förståelse för detta så jag jonglerar hennes mat och sovtider med tvätt, läkarbesök (1,5 timme på fm, ska tillbaka för recept klockan 14) och lite städning inför helgen. Så om det är okej känner jag mig lite ynklig faktiskt.

We Are Young

2012-03-29 21:37:24 Musik för mig 0 K o m m e n t a r e r

Den här låten är så... Ida. Älskar.

Star Wars kalas!

2012-03-29 10:15:19 Arvid 0 K o m m e n t a r e r
På lördagen hade Arvid som bekant sitt barnkalas. Temat var Star Wars och fem pojkar plus Arvid invaderade vår gård och vårt hem i olika munderingar. Jag har fina kort på barnen när de leker och går skattjakt men jag vet inte om de får vara med på internet såhär, även om jag har låst blogg, så de bilderna kommer bara finnas med i Arvids fotobok. Men här är några härliga bilder på Darth Vader Arvid iallafall, och lite från kalasdukningen.












Födelsedagen

2012-03-29 09:58:08 Arvid 0 K o m m e n t a r e r
Jag har en hel massa bilder från Arvids födelsedag. Det blev en toppendag på alla sätt, han var jätteglad över alla presenter och all uppmärksamhet. Stundtals var han nästan lite för glad då han tog med sig nån viss present (oftast Ninjagolego) och låste in sig på sitt rum. Jag och Liv fick agera värdinnor istället.

Dagen började med att vi sjöng för honom i hans säng. Redan när jag gjorde välling till Liv vaknade han och tände sin lampa men jag tittade in och sa att födelsedagsbarn fick snällt stanna i sängen och låtsas sova tills det var dags... Lite strategiskt väntade jag med att låta honom öppna sitt Nintendo 3ds till sist, för sedan hade han inte ögon för något annat. Sparkcykeln från morfar var en annan succé!



Paketöppning i sängen.


OOOh, fina ballonger!


 
Star Warsdräkt och ljussvärd från pappa Martin och filmer från Liv.


Medan Arvid var på förskolan passade jag på att städa fint, baka klart tårtorna och köpa en bordsduk (vuxenpoäng!). Lagom tills det var dags att hämta honom ringde brevbäraren på med paket till Arvid som hans finaste gudmor skickat.


Paket från gudmor Nina, skimrande barnkammarboken och en Nalle Puh film (som genast skulle ses).


Jag hade sagt drop-in från tre till gästerna och det slutade med att i stort sett alla gäster kom då. Det var en körig stund med att ta emot alla gäster, ha överblick på vad Arvid fick i paketen och från vem och samtidigt duka upp fikat. Som tur var agerade Emelie N min andra hälft och hjälpte mig med tårtor och servering. Jag tror att det var åtta vuxna och fem barn som kom på besök, och de hade med sig jättefina presenter till Arvid! Han fick Ninjagolego, en fin läskig bok, roliga spel och en cool Star Wars mask som kunde prata.




Gofika! Chokladmarängtårta Mojito, Nougattårta med vinbär och blandade småkakor.


Födelsedagsbarnet tar första biten tårta.


På det hela blev det verkligen en toppendag. Arvid avslutade dagen med att bjuda in grannpojken Gabriel till lek med hans nya saker och sedan åt vi middag som Arvid själv valt (makaroner och köttbullar). Han var nöjd men trött när han till slut somnade och började ladda batterierna för sitt barnkalas. Vi var nöjda men ändå mer trötta och avslutade kvällen med sällskapsspel tillsammans med Ingemar och Martin.

Han växer och växer

2012-03-28 13:55:25 Arvid 0 K o m m e n t a r e r



0

1

2

3


4


5

MER än fantastiskt!!!

2012-03-28 13:17:45 Musik för mig 0 K o m m e n t a r e r

MER... mycket mer! Underbart. Kan inte säga hur glad jag blir av den här singeln (sen att Jocke är GRYMT snygg gör ju inte saken sämre). UNDERBART!

Det kommer att bli en fantastisk konsert i sommar!




Ta en minut eller två och läs och försök förstå texten för den är sjukt bra!

I hela mitt liv har jag hört en sång
En vaggvisa du sjöng en gång
I hela mitt liv har jag litat på mig själv
men nu behöver jag din hjälp
I hela mitt liv har jag hört en sång
En sång min mamma sjöng en gång
I hela mitt liv har jag försökt att tänka själv
men jag kommer inte längre utan din hjälp


Alla mina tankar kretsar omkring sjuka saker


De där drömmarna vi drömde kom från gränsland bortom taggtråden
där skyttegravar grävdes när någon annan byggde landet när vi sov
Nu är vi vakna men vi känner inte igen oss
De har rivit våra gator bränt ner lekplatserna
där vi hängde som barn
Hur långt man än har kommit
är det alltid längre kvar


Det fanns ett ljus som aldrig släcks
i sångerna från min uppväxt
I hela mitt liv har jag litat på min tur
men det här kan jag aldrig slingra mig ur


Alla våra ideal kommer från ett rosa åttiotal


Så nu tänker vi på resor, Vita nätter, Ian Curtis
Är du Michael Jackson eller Michael Bolton
Är du Pepsi har du Kola
är du lönsam i din nakenhet, dina blåmärken och valkar
Du har gåshud för du fryser är det här det bästa livet hade att ge?
Hur långt man än har kommit
är det alltid längre kvar


Alla mina tankar kretsar omkring dyra saker


Åh baby var har du varit
vi har redan tänt på grillen
vi har väntat här i regnet på någonting som inte händer
och som aldrig kommer att hända
Det är bara en vag känsla
av att någonting gått förlorat
att vi slösat vår bästa tid på missunnsamhet
Längre har vi inte kommit


Dom 999 saker jag aldrig skulle göra
Dom vägs upp av 999 värre saker jag gjort
Dom 999 saker jag aldrig skulle göra
Dom vägs upp av 999 värre saker jag redan har gjort


Vyer från Christiania

2012-03-26 16:39:23 Malmö i mitt hjärta 0 K o m m e n t a r e r
I söndags gjorde vi en härlig vårutflykt till Christiania. Jag tror mannen var lite besviken men jag tyckte det var precis som jag föreställt mig. Vackert och gemytligt!














Fullspäckade dagar

2012-03-22 20:47:56 Arvid 0 K o m m e n t a r e r
Jag har inte skrivit på några dagar men ni behöver inte tro att jag legat på latsidan för det. Snarare tvärtom!

Vi har ju en liten födelsedagskille imorgon och mina dagar har gått åt till att baka, städa och fixa inför det. Nu tror jag att det mesta har fallit på plats inför födelsedagen imorgon och kalaset på lördag. Imorgon (då det kommer vuxna gäster) kommer det att finnas två olika sorters tårta, kakor och ett välstädat hem. På lördag står själva barnkalaset och då kommer det att finnas en skattjakt, ett star wars tema med tallrikar och muggar med motiv från filmen (tecknade), chokladbollar och star wars glassar och barnen kommer få med sig en liten godispåse med star wars motiv på hem. Låter det inte perfekt så säg?

Just ja, fattade ni att det är star wars tema på kalaset? Arvid har valt det och bästa Sofia pysslade ihop inbjudningskorten, precis som förra året:


Ninjago

2012-03-19 08:48:08 Arvid 1 K o m m e n t a r e r

Om det mot förmodan är nån som inte hittat en födelsedagspresent till Arvid än så kommer här ett hett tips:




När Arvid var sjuk i helgen fick han en film med Ninjago. Han är helt såld, det är som legoversionen av turtles, fast bättre. Visst har det sin prislapp, men lego är vettigt tycker vi. Hest skulle Arvid vilja ha det stora skeppet som ninjorna bor på, men allt är välkommet.

Träningsvärken from hell

2012-03-19 08:26:22 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
I lördags körde jag gymprogrammet fullt ut. Speciellt benen drog jag ut på och verkligen seeegade mig igenom övningarna. Ju segare man rör sig desto hårdare för musklerna! Och det kändes igår vill jag lova. Sen gjorde jag min vanliga timme tennis igårkväll och eftersom två i min grupp slutat och en inte kunde så var det bara jag där. Så det blev en ganska intensiv timme med spring böj och spänn... Resultatet av allt detta tränande är träningsvärken from hell i mina ben!

Emelie och jag har pratat om träning idag, antingen det eller långpromenad. Får se om jag är vid liv i eftermiddag...

Torsdagspromenad med sällskap

2012-03-17 09:16:06 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
I torsdag var jag ute på en längre promenad. Hade fint sällskap av Emelie och Hanna, Ellis och Liv och stundtals även av en gås. De är ganska orädda de där Kanadagässen.

För en gångs skull hade jag fått med mig kameran och lyckades även komma ihåg att ta fram den. Här är två fina från promenaden:



Ellis filurar



Gås på nära håll

Stadiga ben

2012-03-16 15:15:16 Liv 0 K o m m e n t a r e r
Liv stod själv idag, i säkert tio sekunder. Jag hade gett henne lite mellis och sen ställde jag ner henne för att hon skulle få krypa iväg och leka. Då stod hon ganska stadigt på benen så jag släppte henne där, ståendes. Innan har hon stått i kanske tre sekunder och sen försiktigt böjt på benen och satt sig ner men nu stod hon länge och tittade. Det kanske största framsteget är att hon ju faktiskt försiktigt kan sätta sig ner från stående utan att tappa balansen.

Förresten så blev hon ju nio månader igår, liten blir större!

Sjukstuga

2012-03-16 15:10:58 Arvid 0 K o m m e n t a r e r
Arvid klagade igårkväll på att det gjorde så ont att svälja. Eftersom jag själv haft väldigt mycket problem med halsen och vet hur ont en halsfluss gör tog jag honom på allvar och lekte doktor med en ficklampa i hans hals. Det såg inte så bra ut, minst sagt. Idag blev det drop in tid hos vårdcentralen (ett system som borde finnas på alla vårdcentraler) och streptokocker i halsen konstaterade. Nu ska han äta penicillin i tio dagar och han smittar i två.

Lite trist att vi missar träning och socialt liv idag, det känns som att sånt här alltid händer när mannen är borta. Men min lilla kille tog det bra ändå, speciellt när jag förde fram nyheten att han inte skulle kunna gå på Milos kalas imorgon. Han bet ihop tänderna och sa: "ja, men jag kan väl gå nästa gång Milo har kalas iallafall". Det är min kille det!

M

2012-03-14 22:20:05 Kursiva tankar 0 K o m m e n t a r e r
Du kallade mig din privata DJ. Jag gjorde research och skrev listor med låtar om du sedan laddade ner och brände ut i två kopior, en till oss var.

Jag har så mycket att säga dig, var är du? Jag drömde om dig en natt, du satt mitt emot mig vid ett bord. Det var bara en vardaglig situation och vi pratade om nåt allmänt. Någon har tagit om hand att ta bort dig från facebook, bit för bit försvinner du ur våra liv och jag vet inte ens varför...

På solo kvist

2012-03-14 19:31:47 Vardagen 3 K o m m e n t a r e r
Mannen åkte till Italien imorse och jag är solo i dagar tre. Jag fylls av sån energi när jag blir själv några dagar, man får en annan styrka då. Plockar helt rent här hemma, börjar fundera på inredning och trixa lite. Idag tog jag och städade upp ordentligt och sen plockade jag ner tavlor och foton och började flytta runt. Slutresultatet är inte helt klart än men det blir nog bättre. Har länge velat ändra om lite då jag inte varit helt nöjd med placering av tavlor (och mycket annat!). Just nu är det tomt ovanför soffan i vardagsrummet och det kommer nog att vara det ett tag, men jag har alltid trivts bättre med tomt än fel. Jag väntar hellre på att hitta rätt än stör mig på det som är fel.

Båda barnen har hängt mig i hasorna under dagen och vi var dessutom barnvakt till Elliott i några timmar medan Emelie var hos frisören. Liv är överallt hela tiden och passade på att ha ett litet Carola-moment med damsugaren på förmiddagen...


Uppdaterad önskelista

2012-03-13 13:09:33 Arvid 0 K o m m e n t a r e r
  • Röda barnkammarboken
  • Fina faktaböcker om till exempel dinosaurier, rymden eller annat spännande
  • Lakan till sängarna (enkla och ej med tecknade figurer)
  • Kapitelböcker
  • Skimrande barnkammarboken Gudmor
  • Sällskapsspel
  • Ljudsagor
  • Gympaskor strl 27  Fixat!
  • Bordslampa med ugglor från Pumpkin (finns att beställa på t.ex. Jollyroom)
  • Pussel
  • Sparkcykel Morfar
  • En lugn natt

    2012-03-13 09:05:19 Liv 0 K o m m e n t a r e r

    Vi har haft tre kämpiga nätter på rad med syster yster. Så inatt så stillnade det, hon somnade utan gråt och vaknade inget under natten. Jag tror att hon har sovit dåligt på grund av tänder, hon har 4-5 stycken som håller på att spricka igenom i överkäken, varav en kindtand. Hon fick ganska nyss fjärde tanden nere också, så snart ser det ut som att hon har en fin uppsättning tänder. Lilla Skrutt.

    Iallafall så har hon varit vaken några nätter och varit arg och ledsen, sträckt armarna och velat komma upp. Inte alls som vi är van, hon sover ju i stort sett hela nätter. Hoppas att det har vänt nu igen och vi får tillbaka den sköna nattjejen, inatt vaknade hon till lite en gång och jag fick stoppa i nappen, tog 30 sekunder ca, det är väl okej... Men inget mer än så...


    Återhämtning

    2012-03-12 10:04:30 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
    Har varit lite frånvarande men håller faktiskt på att återhämta mig från ett svårt fall av matförgiftning...

    Vi åt middag på Espresso House i förrgår och jag tog en ceasarsallad. Reagerade på att baconet såg lite lustiga ut och vissa sallasdbitar var bruna, men jag var ju hungrig. På kvällen fick jag ont i magen, sa till Emelie att jag skulle kunna spy, men ändå inte. På natten vred jag mig i krämpor och efter några rusningar till toaletten var magen tom. Då blev det lite bättre. Igår åt jag i stort sett ingenting och var alldeles matt i hela kroppen.

    Självklart har jag redan ringt Espresso House och de ska återkomma idag och ge mig någon slags kompensation "för sveda och värk", som hon sa... Jag återkommer med detaljer.

    Genom ett barns ögon

    2012-03-08 14:38:35 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r


    I förrgår var jag på föräldrautbildning. Mot slutet av träffen pratade vi om barn och alkohol. Vilka vanor man för vidare, vilken inställning man har till barn och alkohol och liknande. Visste ni att vi dricker allt oftare och allt större mängder i sverige?

    Det blev en intressant diskussion och vi fick se en film där barn reflekterade över vuxna och alkohol, hur deras beteende ändras och vad de tänker och tycker. Filmen hette "Vad dricker du när du blir stor", och det var en bra infallsvinkel.
    Barn märker mer än man tror, här är exempel på några citat från barnen:


    "Alla börjar prata i munnen på varandra, så pratar de högre och högre, till slut nästan skriker de"

    "De liksom... skrikskrattar..."

    "Nån som man inte tycker om blir man snäll mot"


    Sedan frågade intervjuaren barnen vad de skulle dricka när de blev stora och alla trodde att de skulle dricka vin. Flickorna i intervjun svarade däremot att de inte skulle dricka öl, en flicka sa att det var för killar. Killarna skulle dricka både öl och vin. Inget i av barnen i interjuerna kom från ett missbrukarhem utan det var helt vanliga svenska hem det talades om. Jag tycker att det är väldigt tänkvärt att samtliga barn, åldrarna var kanske mellan 7 och 10, redan "visste" att de skulle dricka när de blev stora... Vad vill vi föra över på våra barn?

    Tänkvärt är också att forskning visar att barn som växer upp i hem där det dricks alkohol regelbundet (inga större mängder) både börjar dricka tidigare och dricker mer...

    Längtan alltid denna längtan

    2012-03-08 11:13:38 Kursiva tankar 1 K o m m e n t a r e r

    Badhusbesök

    2012-03-07 10:28:56 Vardagen 1 K o m m e n t a r e r

    Förra hegen tog vi oss i kragen och åkte på badhus, nåt vi pratat om ganska länge. Det var första gången för Liv och jag trodde att hon skulle vara rädd och att vi väntat för länge, men jag borde tänkt på vem det gällde. Liv var lite försiktig första tio minuterna kanske, ville inte släppa taget om mig, men sen kastade hon sig runt och grep efter saker och klättrade på flytleksakerna i bassängen. Full fart på lilltjejen.

    Eftersom vi varit på Aq-Va-Kul som är det stora badhuset inne i stan tidigare och tyckt att det var rejält sunkigt så testade vi ett bad lite utanför stan den här gången. Vi åkte till Oxie, kanske femton minuter härifrån. Badet var litet och mysigt, lite som matforsbadet hemma. Det fanns en större pool och en barnpool och en babybassäng. Alldeles lagomt för oss!


    Lite bilder från badet:





    Mannen var såklart också med man han föredrar att slippa vara med på kort...

    Liten uppdatering

    2012-03-07 09:22:42 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
    Jag tänker hela tiden att jag ska skriva ner lite saker här men tiden bara rinner iväg. I helgen som var hade vi det fantastiskt då både hann med träning och att gå på stan och dessutom unnade oss att gå ut och äta på riktig finrestaurang med Emelie och Tobias. Barnen hade barnvakt och det hade gått strålande. Det är inte så likt oss att ha barnvakt två gånger på en vecka (vi var ju på biomingel) men det var väl värt.

    Jag har fortfarande inte hittat den där fattiga studenten som jag ofta pratar om att anlita utan går fortfarande runt på olika vänner som har barnen. I onsdags ställde Maja upp och hade båda barnen och i söndags hade Therese Arvid och Liv var med Elliot och hans farmor. Kanske om jag ser till att variera vännerna kan jag klara mig ett tag till :-)

    Arvids önskelista

    2012-03-05 21:22:40 Arvid 1 K o m m e n t a r e r

    Arvid har filat på den ett tag, och det tillkommer ständigt nytt, men detta är vad vi skrivit ner hittills:

    • Röda barnkammarboken
    • Skimrande barnkammarboken     Gudmor
    • Sällskapsspel
    • Ljudsagor
    • Gympaskor strl 26 (helst Puma säger han, EJ vita säger mamman)
    • Bordslampa med ugglor från Pumpkin (finns att beställa på t.ex. Jollyroom)
    • Pussel
    • Sparkcykel    Morfar

    Det är vad vi har just nu men vi återkommer säkert med mer ;-)

    Dilemma dilemma

    2012-03-05 17:21:43 Liv 1 K o m m e n t a r e r




    Jag presenterades för ett dilemma idag gällande den här lilla fröken. Har bollat med lite kloka människor och tror jag fattat ett beslut, men väntar på att få prata med hennes pappa. Sedan kan jag presentera dilemmat för er också.

     

    Kylan i benen

    2012-03-01 12:32:19 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
    Nyss inkommen från en två timmars promenad med Emelie. Vi gick västra hamnen, runt där och tillbaka och nu är mina ben sådär härligt nedkylda i jeansen. Den känslan som när man inte kommer at bli varm mer idag. Jag har satt på en panna vatten och ska koka lite frärsk spenatravioli med ricottaost. Solen skiner in genom fönstret och Liv leker för sig själv på Arvids rum.

    Kan inte tänka mig ett bättre humör än detta!

    Trummorna på stan...

    2012-03-01 09:19:50 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
    ...säger att jag lämnat er. Att ni saknar mig. Att ni skulle göra allt för att få se bilder på mina barn igen, och läsa mitt meningslösa dravel om mina dagar.

    Vem är jag att svika er?

    HERE I AM!



    Igår var vi på nåt bioevent med Johans jobb. God mat och Hamilton. Snikade även med oss Emelie och Tobias så vi hade gott sällskap också. Mycket trevligt!

    Filmen var mycket bra, slår lätt alla Bondfilmer, nånsin! Men är det bara jag som ser likheterna med Casino Royale? Liksom Daniel Craig bär hela den filmen var det Persbrandt som stod för hela filmen i det här fallet. Och det gjorde han bra, levererade liksom. För att citera en gammal kollega "det är nån att hålla sig i när det stormar!".

    RSS 2.0