Grön flagg och skador från barndomen

2010-09-29 20:44:11 Myself 0 K o m m e n t a r e r

Har suttit i nån timme och skrivit på en presentation till en power point till jobbet (lätt att jag ska skriva upp den tiden som komp sen). Ska hålla en genomgång för mina kollegor imorgon sedan är jag officiellt "projektledare" för arbetet med grön flagg. Något som ligger ganska rätt i tiden och egentligen bara underlättar för oss att arbeta enligt läroplanen. Grön flagg är ett arbetssätt som drivs av håll sverige rent stiftelsen, vilka egentligen bara är koordinator till det internationella Eco School, med ca en miljon pedagoger och elever i arbete. Grön flagg hjälper oss att fostra barnen till ett miljötänk, och deras roll i vår omgivning.

Och medan jag arbetar går spotify i bakgrunden. Att man färgas alltför mycket av sin barndom är jag ett skrämmande exempel på, då skivan jag lyssnar på är "The Getaway", från 1982. Jag trivs bra med musiken och det känns... hemtrevligt. Mamma vad har du gjort?







 

Overaller

2010-09-28 19:25:38 Shopping 0 K o m m e n t a r e r

Idag tog jag och Arvid tag i något mycket angeläget. Nämligen shoppandet av en vinteroverall. Man kan knappt tro det, det är helt galet, men alla overaller håller på att sälja slut, i alla storlekar. Man måste vara ute så långt i förväg för att hinna få tag i nåt bra.

Vad vi valde? Det var ett svårt val, men av två favoriter blev denna från Lindberg bådas favorit:



























En limegrön köpte vi, grönt är ju som bekant Arvids favoritfärg.

Lycka!

2010-09-26 21:57:02 Kursiva tankar 1 K o m m e n t a r e r



Jag ser "the pursuit of hapiness".
Jakten på lycka. 

Jag har två stunder som ofta är min dags lyckligaste. Den första är när jag hämtar Arvid på förskolan. Jag cyklar alltid som en dåre, och utnyttjar både cyklisternas och bilarnas vägar, samt fördelarna som både fotgängare och cyklister nyttjar. Sedan dröjer jag mig alltid kvar på förskolan en stund, för att höra allt om Arvids dag och liksom dra ut på återföreningen lite.  Den andra är när Johan kommer hem. Fortfarande, två år efter att vi blev tillsammans, så räknar jag ner tills han ska komma in genom dörren. När han inte är här känns det som att jag sneglar på klockan hela tiden och väntar...
Så det är lyckan. Min familj. Sen har vi det bra på hundra ytterligare sätt. Men att få ha en familj, två underbara pojkar.
Happiness=found.

Ändlöst och menlöst

2010-09-26 17:29:26 Kursiva tankar 0 K o m m e n t a r e r
En ny veckan tar sin början. Jag är trött till bristningsgränsen på klimatet på jobbet. Imorgon kallar jag till möte. Det känns ändlöst och menöst, men jag ska iallafall framföra mina synpunkter. Så får vi gå från där.

Charlie Caper, Björn Skifs, Jonas Gardell...

2010-09-23 06:31:20 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
Alla dessa kan man till en billig penning se som anställd inom Malmö stad. Anslagen sitter här på tavlan och artisterna glor på mig. 200 kronor för en biljett. Fast... nej.

Tid... Jag antar att i de flesta familjer jobbar båda heltid. Eller? Det tar iallafall kål på mig. Inte riktigt, men jag avskyr att behöva sänka mina krav på ordningen hemma bara för att tiden inte räcker till. Jag kan inte göra det. Så då får jag sänka mina krav på nåt annat nära till hands. Jag kan ju säga att träningen har fått stryka på foten, jag har inte tränat två gånger i veckan de senaste veckorna. Och det är ändå på nåt sätt mitt minimum. Det känns inte bra. Men var ska tiden tas? Jag har minst ett eftermiddagsmöte i veckan de här veckorna. Hämtning på förskolan. En näringsrik och vällagad middag. Plock och sysslor i hemmet. Engelska. Träning. Socialt liv? Knappast.


Nej, nu tar vi snart helguppehåll, paus från vardagen och åker till landet. Imorgon vid fyra rullar två bilar fulla med barn och god mat norrut, till ensligheten i småland. Solklinten here we come!

Middag på solo kvist

2010-09-20 18:15:26 Vardagen 1 K o m m e n t a r e r
Pojkarna är på kalas för Arvids kompis Ryan, och själv kom jag nyss hem från jobbet och ska äta lite middag. Jag har fått för mig att jag är mycket sugen på majssoppa. Det kan jag ju omöjligt vara eftersom jag aldrig ätit majssoppa, men det känns i min mun som att det vore mycket gott just nu. Heller vet jag ju inte hur man lagar majssoppa, men jag har en teori om att det inte kan vara så svårt. Jag kokar i skrivande stund lite buljong, sen tänker jag mig att man fyller på med majs, kokar, kryddar, slätar till med stavmixern och reder med lite grädde. Hur svårt kan det vara liksom?

Nej, bäst att sätta fart om jag ska hinna äta middag och pyssla lite innan killarna joinar mig.

Godmorgon

2010-09-19 10:25:44 Musik för mig 0 K o m m e n t a r e r

Hjälp vilken sovmorgon jag fick idag. Johan håller numer stenhårt på varannan dag på helgerna, söndag är min sovmorgon så det så. Mumsar knäckemackor nu, fortfarande i morgonrock. Det är livet som gift det...


Morgonmusik:




Musik som spelades nonstop medan jag rollade väggar i den egna lägenheten.
Då jag vände på tankarna och byggde nåt nytt.
Ett privat moln, en flykt undan tankar som förföljde.
Johan som blev kvar och ville hjälpa mig ut.

***

Det är dåd som det här
som förföljer mig vart jag än går
och jag flyr i skydd av mitt privata moln
Jag ska stjäla en skatt
Den som döljer sig vid regnbågens slut
Den är min, den är du

Kom med mig, inte ett ljud
Han sover lätt med tända ljus
Så klättra nu, här ta min hand
Och känn hur mitt blod viskar sanning om mig
En snabb kolsvart flod som rusar för dig

Grabbarna LEGO

2010-09-18 18:02:13 Arvid 0 K o m m e n t a r e r
Arvid har just byggt sin första legofarkost helt efter ritning. Och faktiskt det mesta helt på egen hand, genom att kolla på beskrivningen. Han och Johan har suttit en stund nu och pulat på med det där, och både den stores och den lilles tålamod är imponerande!

Jag önskar jag ni kunde höra dem, Johan är helt avvaktande medan han låter Arvid fundera, sen ställer han frågor och låter Arvid klura ut svaren. Resultatet ska bli nån slags båt. Det är härligt att höra och se dem!

A: Var ska vi sätta dem?
J: Kolla bilden

A: Dessa?
J: Nej de röda.
A: De röda är det faktiskt.


J: Man kan tända så ser vi bättre.
A: Jaaaa, vi vill inte ha mörkt, då ser vi inte båten bättre.

***

"Ooh wow, vilken superbåt"

Words

2010-09-18 10:21:31 Musik för mig 0 K o m m e n t a r e r

En ordblind liten cowboy
styr världen från ett land
Där den kristna vita högern
och NRA går hand i hand
Och vi dansar efter pipan
göder feta underbarn
Med en bigmac framför tv:n
som en äkta amerikan

Vi jobbar, vi jobbar

2010-09-16 06:36:25 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
Möte på möte just nu, hösten är en hektisk tid. Igår höll jag föräldramöte hela kvällen, och mina förslag på nya arbetssätt bringade in en del jubel. "Äntligen, välkommen till 2000 talet" var den roligaste kommentaren. Föräldrarna var aktiva och vågade ställa frågor och granska verksamheten och det var jätteroligt att få diskutera och känna att verksamheten verkligen är väl underbyggd av teoretiska rapporter och att det finns en tanke bakom det jag gör. Förbudet av superhjältekostymer till vår maskeradfest diskuterades länge och väl och jag vågar påstå att vann över alla tvivlare. Bu för superhjältar!

Imorgon har vi kalas för Ingemar, så jag ska baka. Emelie och Hanna kommer också, så vi ska ha en trevlig kväll, antingen se valdebatten eller spela spel. Det är väldigt trevligt nu när E och H bor här nere. Applåder till er tjejer!


Alltså, inget nytt på Skånefronten :-)

Hairstyle och kärlek

2010-09-14 21:39:11 Myself 0 K o m m e n t a r e r
Jag funderar, som jag gör ibland. Idag har jag funderat på att klippa mig. Även det brukar jag fundera på till och från. Jag gillar page. Jag gillar också långt hår. Men eftersom jag har mellanlångt så är det lättare att uppnå page än långt. Inte en kort page, även om det är dödssnyggt, utan en lite längre page. Som jag hade när jag och Johan träffades. Jag fick mycket positiva kommentarer för den frisyren. Jag minns att mitt eget hår var så slitet, av olika anledningar, att jag gick till frisören och bad henne att klippa det i en riktig frisyr. Jag hade ingen bild med mig, men beskrev det som: "rakt, lite taggigt nertill, en längre page. Som Cameron Diaz helt enkelt". Frisören fattade Diaz vinklingen och klippte mig i en riktig frisyr.


Jag och min page. Liam som baby.


Det var inte lätt att vänja sig vid den nya frisyren. Speciellt inte som väldigt nykär, med en stark önskan att se bra ut. Min stackars sambo Hanna fick stå ut med fler än ett anfall från min sida där jag drog i mitt hår och flämtade att det var för kort. Hon tog det bra måste jag säga, men hon nämner det än idag, som ett bevis på hur extremt jag uppförde mig när jag hade Johan på hjärnan.

Johan var ett stort fan av Cameron Diaz-frisyren. Även om det är en speciell historia om när han fick se den. Jag hade övertygat mig själv dels om att han inte skulle gilla den nya frisyren, dels att han inte ens skulle märka att jag klippt mig (motsägelsefullt, jag vet). Så skulle Hanna och jag åka förbi hans jobb för att hämta upp en lägenhetsnyckel till mig. I bilen på vägen dit hetsade jag upp mig allt mer, och sa saker i stil med att han inte skulle märka nåt, att män aldrig la märke till nånting, att då skulle han minsann ligga illa till, att alla killar slutade se en tjej direkt när de blivit tillsammans med henne. Det var dessutom nervöst att träffas utanför hans jobb sådär tidigt i förhållandet. Jag stod bredvid bilen och väntade, han kom ut med nyckeln, stämningen var väldigt konstig, vi skrattade lite och var allmänt nervösa. Så gav han mig nyckeln och en snabb puss på munnen (med en blick över axeln på kontoret). Hejdå och så åkte vi igen. I bilen väntade Hanna, och hon fick (återigen) höra min exalterat upprörda svada om killar och deras oförmåga att lägga märke till detaljer. Jag gick på om att det här var minsann ett bevis på ifall han lade märke till mig, och ropade dramatiskt att det var orättvist att jag var så hopplöst förälskad i nån som inte märkte när det fattades decimeter av mitt hår. Då pep min mobil till. Sms:et var kort och vi skrattade så vi grät.



Håret=fint


Sommaren är kort

2010-09-11 16:06:18 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
Lyssnar på Gamla Ullevi och känner att sommaren verkligen definitivt är över. Och det känns okej. Pojkarna är på ubåtsmuséet tillsammans och jag har nyss kommit hem från en träff med fru Amilon och fröken Lindberg. I sällskapet skulle jag alltså vara fru Löfqvist, men det har jag inte smält ännu. Helena och jag hade ett givande samtal om vad som händer sen. Efter att man gift sig, eller efter att man kommit verkligen till ro. Till tilltro. Bra samtal iallafall, även om det verkar konstigt nu när jag försöker beskriva det. Men vi har lite liknande bakgrund eller nåt.


Men ja, sommaren är verkligen över. Grått är det just nu. Men snart kommer nåt annat!


Om sex veckor är jag tjejen på bilden. Den är tagen på Kuredu, dit vi ska. Tror ni jag längtar?

Morgonmusik att leva för

2010-09-11 08:55:44 Musik för mig 0 K o m m e n t a r e r

Har du den där känslan?
Vilken menar du?
Jag menar den där känslan
Av att någonting avgörande hände
När jag var ouppmärksam
Att någonting försvann

Säg att du förstår mig
Nej vad menar du?
Jag vill att du förstår mig
Så vad menar du?
Du gör det mycket svårare
än det egentligen är
Vad är min tystnad värd?





Ofta säger man att musik är "to die for", men musiken är inte att dö för. Musiken är att leva för. Med hjälp av. Ibland genom. 
Jag önskar jag kunde hjälpa, men det finns ingen människa som kan. Det vet jag, bättre än nån annan. Men musiken kan. Jag önskar jag kunde ge min musik till den som behöver den. Jag kommer att fortsätta lyssna, finnas här på det sätt jag kan. Och blir det för tungt tar jag hjälp av mina poeter. Jag önskar ni kunde göra samma.


Där inget är sig likt
Fast allt är likadant
När inget är sig likt
Vad är min tystnad värd
När inget är sig likt
Fast allt är likadant
När inget är sig likt
Vad är min tystnad värd

Moln och trötthet

2010-09-09 06:28:18 Vardagen 1 K o m m e n t a r e r

Jag är nog den enda människan som kan få ångest av att titta på moln. Men de är ju ingenting, samtidigt som de verkar så kompakta och riktiga. När jag flyger flygplan inträffar minst en gång per flygning att jag får ta ordentligt tag i sätet och blunda litegrann. Det är en slags återkommande mardröm att jag ska kliva rakt ut på molnen, som ska visa sig vara mjuka och fluffiga och... ingenting. Och jag ska falla igenom och ångra mig, i panik. Den bilden har stannat på min näthinna, jag tror den påminner om en återkommande mardröm jag hade när jag var barn, det var också något om att falla. Vaknade kallsvettig flera gånger med samma dröm. Så därför är jag nog den enda människan som får obehag av att titta på stora moln i rörelse.





Vi är trötta i min familj. Igår stoppade jag en dödstrött Arvid i säng redan kvart i sju, och medan jag gick på toa för att kissa somnade han lugnt, utan kvällssaga. Sedan satt jag vid datorn i en timme ungefär, läste bok på soffan i en timme, och gav sedan upp. Tio i nio gjorde mannen och jag oss klara för sängen, sen låg vi och pratade nån timme istället. Väldigt trevligt och klart bättre än att surfa på ingenting. Fast trots tidig läggning så var det inte roligt att kliva upp före sex idag. Men å andra sidan är det mycket roligt att sluta halv två, så det tar väl ut sig.

 

Vardag och nedräkning

2010-09-07 20:35:10 Vardagen 0 K o m m e n t a r e r
Vardagen liksom pular på. Vips, har tisdag gått och vi är ett steg närmare helgen. Efter helgen kommer måndag och en ny vecka och efter den en helg. Och tiden går. Det är sex veckor kvar till Maldiverna, som har kodnamn "Mallis" här hemma hos oss. Almanackan fram till dess är hyfsat upptecknad, så tiden kommer nog att gå.

Datum att räkna ned till:

* 17/9 Kalas för Ingemar.

* 25/9 Solklinten med hela familjen. Maria och hennes familj bjuder oss på en njutningshelg på landet som bröllopspresent.

2/10 Johan fyller år! Eventuellt besök från Sundsvall.

9/10 Stockholmsweekend. Bröllop för Maria i sthlm.

23/10 AVRESA!!


Det är saker som är uppskrivna hittills som känns lite extra roliga. Men det finns fortfarande nån tom helg för besökare, nån aspirant?


Till helgen är det Beiram (Bairam?). Då blir det fest. Ja, inte för att jag har fastat eller nåt, men man kan ju festa till det ändå. Ska upplysa min man om att vi måste laga nån särskilt god mat. Undra vad det finns mer för religiösa fester man borde uppmärksamma? Ska läsa på om det där, jag är så fördomsfri att jag gärna testar allas traditioner. Åtminstone när det gäller att fira någonting ;-)

Nej, nu känns det nästan lite sorgligt att sitta här vid datorn när Arvid sover och mannen är på träning. Tur att Moberg väntar på mig. För övrigt är det dags att investera i lite nya böcker känner jag... If I where a rich girl... la la la la....

En måndag som ensamstående

2010-09-06 20:47:56 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r

Idag var Johan i Tyskland. Alltså kunde inte han hämta Arvid. Jag måste göra det. Problemet var bara att jag hade stägning, som jag har på måndagar. Men inget problem som inte har en lösning, jag hämtade Arvid på rasten så fick han vara med mig på jobbet sen. Vi stängde stället tillsammans och sen åkte vi hem och lagade middag. Eller, Arvid lekte på sitt rum medan jag lagade middag. Vi åt tills vi var proppmätta, sedan tog vi ett bad. Klockan 19.00 slumrade Arvid i sin säng efter en Bamsetidning och jag parkerade mig vid datorn för att hinna med lite engelska. Sen var som tur var min dag som ensamstående över, mannen kom hem och har för tillfället parkerat sig mitt emot mig. Trevligt med lite ögonkontakt när vi lyfter blicken från tangenterna...

På tal om min älskling. Han är ju för söt, kolla bara vad han skrev till mig häromdagen:





Jag bara reste mig upp, gick ut i hallen, på vägen passerade jag Johans dator och när jag kom tillbaka fanns detta meddelande på skärmen. Han är ju för romantisk alltså ;-)

From this moment

2010-09-05 14:18:33 Allmänt 0 K o m m e n t a r e r
Idag kommer Arvid-Larvig äntligen hem! Och nu kommer hela familjen vara samlad här hemma ända till det är dags för smekmånad den 23 oktober. Det är skönt att veta att vi inte ska någonstans innan dess, Arvid kommer att vara hemma, människor vi tycker om kanske kommer att besöka oss (blink-blink). Vi är i balans, vi är hemma, vi är gifta, vi ser fram emot hösten!

 



Helgen har varit vår tid, vi har slappat och städat om vartannat. I skrivandets stund håller Johan på att damsuga, jag har nyss sorterat in all tvätt efter en månads semester. I fredags plockade Johan upp mig efter jobbet och tog med mig på restaurang. Ett indiskt ställe nära jobbet som jag länge velat testa. Och jag säger då det; Nanbröd och tikka masala, sen är min lycka gjord! Igår tog vi också en cykeltur ner på stan, det är så roligt nu när Johans cykel är svetsad (tack pappa!). Det blev öl och chai på lilla torg (gissa vem som drack vad). På hemväg var vi lite wild and crazy och svängde förbi bion. Johan fick välja och vi såg Beck. Jag tänkte att jag ville se Salt, med Angelina Jolie, men när Johan frågade vad den handlade om insåg jag att jag inte hade nån aning. Ska googla det strax.

Så iallafall, hem ljuva hem, Arvid snart här, allt känns... bra!

Så kom hösten...

2010-09-04 14:45:42 Allmänt 2 K o m m e n t a r e r

Jag väntade avsiktligt till idag med att ta uppen bloggandet efter sommaruppehållet för jag ville inleda med det här, hämtat ur Sundsvalls tidning idag:


Johan Löfqvist och Ida Edblom, Malmö, vigdes den 21
augusti 2010 i Alnö kyrka. Marskalk var Olov Eriksson och
tärna Emelie Hallgren. Näbbar var Arvid 3 år och Victor 4 år.
Bruden tar efternamnet Löfqvist. Fotograf: Nina Ersson


Människor frågar mig om allt blev bra, om festen blev lyckad, om det blev en fin dag. Det är svårt att veta vad man ska svara, det känns för djupt och ingående att svara att det var den bästa dagen i mitt liv, när frågan bara är artigt ställd. Men vad svarar man då? Jättebra, brukar jag säga, eller perfekt. Vilket ju också stämmer, men det återger inte hela känslan. Alla människor som var där, alla vi tycker så mycket om. Barnen som var så underbart söta. Maten som var fantastisk. Musiken, dansen, festen som pågick ända till stället stängde. Min man.
Den bästa dagen i mitt liv!

Men nu är vi hemma iallafall och jag tänkte ta upp skrivandet igen. Man minns allt så mycket bättre när man skriver ner det och man reflekterar mer över saker. Sen är inte allt officiellt, jag skriver inte om allt här, det finns även en mapp på datorn som heter dagbok och känsliga saker skrivs oftast där. Men för er där hemma, för alla som följer oss finns den här sidan också. Kanske mest för min skull, för att förmedla mig, oss. Så hösten är här och bloggen vaknar till liv igen.

I'm back!
RSS 2.0